PIKKUNEITI 6KK


Olemme päässeet puoliväliin vauvavuotta mikä tarkoittaa sitä, että Stella on nyt puolivuotias neitokainen. Uusia pieniä juttuja tulee päivittäin ja on hauska seurata miten esimerkiksi äidin nauru saa aikaan tutkivan ja ihmettelevän katseen kun toinen ei ymmärrä miksi äiti nauraa. Kukkuu-leikki on myös hirmu kiva niin päin, että Stella menee itse peiton alle piiloon ja tulee pois. Jos yritetään Nurren kanssa mennä piiloon niin tyttöä ei paljoa kiinnosta :P Kuvakirjat on hirmu kivoja ja koirat ovat säilyneet kestosuosikkina. Tämä etappi toi kuitenkin yhden ison muutoksen......nimittäin Stella sai oman huoneen! Puolen vuoden kunniaksi makuuhuoneestamme tuli lastenhuone ja muutimme tietokonehuoneen meidän vanhempien makuuhuoneeksi. Vähän jännittää miten ensi yö menee tytöllä yksinään omassa huoneessa. Tosin uskon, että pieni nukkuu paremmin siellä, kun isi ja koirat eivät ole kuorsaamassa. Omassa sängyssä on kuitenkin nukuttu koko yö jo reilut kolme kuukautta, joten Stella ei varmaan edes huomaa, että emme nuku samassa huoneessa etenkin kun itkuhälyttimen avulla riennän hoitamaan yösyötöt normaaliin tapaan.

Ollaan harrastettu osittaista sormiruokailua eli tyttö saa sosetta sormiruokailun lomassa. Lempparit ovat olleet avocado, maissinaksut, appelsiini, päärynä, persikka, banaani, kana-bataatti, porkkana-kesäkurpitsa ja palsternakka. Ainoa vaan, että epäilen banaanin aiheuttavan allergiaa, joten se on ollut nyt poissa kuvioista maisteluista asti. Suurin inhokki on ehdottomasti parsakaali, joka sai aikaan kauhean irvistyksen ja tyttö sylki kaiken pois. Pääsääntöisesti olen tehnyt ruuat itse, mutta joitakin hedelmiä ja marjoja Stella on saanut purkista valmiina soseena.Stella on temperamenttinen, ihana pieni hymytyttö, joka mahallaan pakittaa ja selällään liukuu lattiaa pitkin eteenpäin. Sylissä istuu kevyesti tuettuna, mutta viihtyy myös mahallaan, jossa kovasti hakee konttaus-asentoa. Jaksaa öristä (joku monsterit-vaihe menossa), kiljua, hekottaa, päristää, keikistellä ja nyrpistää nenää. Hauska nähdä mitä pikkuinen oppii seuraavaksi! :)


ps. Luulen, että meidän huonejärjestelyt koettelee enemmän omaa pääkoppaa, kuin tuon pienen vauvan, joka sammui juuri kuin saunalyhty omaan sänkyyn unilaulun siivittämänä :D

Kokemuksia vauvan laittamisesta omaan huoneeseen? :)

2 kommenttia :

  1. Oi miten kauniit silmät tytöllä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Hauska nähdä muuttuuko silmien väri yhtään vihertävään tytön kasvaessa, kun itsellä on sini-harmaat silmät ja Nurrella vihreät :)

      Poista