TREENAAJAN HERKKUPIIRAKAT

Oikea ruokavalio ja riittävä proteiinin saanti on yhteistä niin laihduttajille kuin kovaa kuntoa tavoittelevillekin. Sallitut herkut on vähissä, mutta reseptejä soveltamalla ja omaa mielikuvitusta käyttämällä hyvin yksinkertaisistakin aineksista saa aikaan melko hyviä herkkuja. Tässä siis proteiinipitoisia herkkupiirakkaohjeita kolmella eri variaatiolla.


MARJAPIIRAKKA

POHJA
 1 kananmuna
80-120g kaurahiutale (oman hiilaritarpeen mukaan)
170g Skyr vanilja-rahkaa
kuituvalmiste esim. psyllium 8g (ei pakollinen)

TÄYTE
 1 kananmuna
170g Skyr kuningatar-rahkaa (Skyr puolukka-omena sopii myös)
200g marjoja (itse käytän mansikkaa, mustaherukoita ja vadelmia)

OHJEET

Piirakan paistolämpötila on 200°C, joten laita uuni lämpiämään. Leikkaa leivinpaperista piirakkavuoan pohjalle sopivankokoinen ympyrä estämään piirakan pohjaan tarttumista. Sekoita pohjan aineksista kananmuna, psyllium ja hiutaleet keskenään, jonka jälkeen lisää joukkoon vanilja-rahka.  Painele seos vuokaan ja paista 20min. Sekoita kananmuna ja kuningatar-rahka keskenään ja lisää marjat joukkoon. Kaada täyte piirakkapohjan päälle ja paista vielä 20-25min.


OMENAPIIRAKKA

POHJA
1 kananmuna
80-120g kaurahiutale (oman hiilaritarpeen mukaan)
170g Skyr uuniomena-rahkaa
kuituvalmiste esim. psyllium 8g (ei pakollinen)

TÄYTE
200g omenaa (hyvin kypsyneitä)
2-3tl kanelia
1 kananmuna
170g Skyr puolukka-omena-rahkaa (uuniomena Skyr sopii myös)


OHJEET

Piirakan paistolämpötila on 200°C, joten laita uuni lämpiämään. Leikkaa leivinpaperista piirakkavuoan pohjalle sopivankokoinen ympyrä estämään piirakan pohjaan tarttumista. Sekoita pohjan aineksista kananmuna, psyllium ja hiutaleet keskenään, jonka jälkeen lisää joukkoon uuniomena-rahka. Painele seos vuokaan ja paista 20min. Kuori ja viipaloi omenat jonka jälkeen laita ne kannelliseen purkkiin johon lisäät kanelin. Ravistele purkkia, jotta kaneli tarttuu hyvin kaikkiin omenoihin. Asettele kaneliomenaviipaleet valmiin piirakkapohjan päälle. Sekoita kananmuna ja puolukka-omena-rahka keskenään. Kaada täyte omenien päälle ja paista vielä 25-30min.


MANGOPIIRAKKA

POHJA
1 kananmuna
80-120g kaurahiutale (oman hiilaritarpeen mukaan)
170g Skyr vanilja-rahkaa
kuituvalmiste esim. psyllium 8g (ei pakollinen)


TÄYTE
1 kananmuna
170g Skyr mango-rahkaa
200g mango (hyvin kypsä)


OHJEET

Piirakan paistolämpötila on 200°C, joten laita uuni lämpiämään. Leikkaa leivinpaperista piirakkavuoan pohjalle sopivankokoinen ympyrä estämään piirakan pohjaan tarttumista. Sekoita pohjan aineksista kananmuna, psyllium ja hiutaleet keskenään, jonka jälkeen lisää joukkoon vanilja-rahka. Painele seos vuokaan ja paista 20min. Kuori ja viipaloi mango siivuksi ja asettele valmiille piirakkapohjalle. Sekoita kananmuna ja mango-rahka keskenään ja kaada mangojen päälle. Paista vielä 25-30 min.


Tämä terveellinen makea piirakka on kiva päivän aloitukseen, treenin jälkeen nautittavaksi tai vaikka kahvin kaveriksi, kun sokeri on pannassa ja rasvat pitää pitää melko minimissä :) Näissä piirakoissa on ravintoarvot sen verran kohdillaan, että voit hyvällä omallatunnolla vetäistä vaikka joka päivä puolikkaan! Niin ja korostan nyt, että mitään kulinaristin unelmapiirakoita näiden ei olekaan tarkoitus olla, vaan terveellisiä yksinkertaisia perusherkkuja. 

HUOM! Makeutusta kaikkiin täytteisiin voi lisätä halutessaan mm. stevialla tai tilkalla hunajaa :)  Tiedoksi myös, että pohja jää hiukan pehmeäksi eli näillä aineksilla siitä ei tule perinteisen rapsakkaa.ENJOY!


2 kommenttia :

  1. Oi miten kivoja reseptejä! Tässä pari päivää sitten mietinkin, että mihinkäs noita skyrejä vois leivonnassa käyttää, kun purkissa lukee, että "myös leivontaan". Pitääpä laittaa kokeiluun vaikkapa sitten viimeistään hiihtolomalla :-)

    http://rakkauttaaulait.blogspot.fi/

    VastaaPoista