PIKKUNEITI 10KK

Blogihiljaisuutta on kestänyt jo useamman kuukauden verran, joten on taas aika saada hieman eloa tänne :) Stella on oppinut kävelemään tuen kanssa sekä kiipeilemään vailla mitään itsesuojeluvaistoa joten äiti on pidetty melko kiireisenä. Lisäksi olen tässä kuukauden verran ollut yksikätinen oikean käden sanoessa itsensä irti - yksi aamu se vaan lakkasi nousemasta ja kipu oli jotain ihan järkyttävää. Mutta se siitä, käsi on nyt vihdoin ja viimein parempaan päin vaikka se ei edelleen joka asentoon taivukaan. Tästä syystä tosin postauksen kuvat ovat kuukauden takaa eli Stella on näissä kuvissa 9kk.Stellasta on kuoriutunut melkoinen keikistelijä. Ihmisille virnistellään ja keikistellään esimerkiksi metrossa minkä keretään ja katsekontaktin sattuessa huudetaan "HEIIII!!". Myös jos vastaan puhelimeen tai soitan itse jollekin on tytön pakko päästä huutamaan tervehdyksiä kännykkään. Stella osaa sanoa äiti, issh (isi), mamma (maito/jano), hauhau (koira), nanana (nälkä). Lisäksi osaa sanoa äitintyttö, tosin ei hänellä ole varmasti mitään hajua sen tarkoituksesta :P Osaa antaa pyydettäessä esim. tutin suusta ja tietää mitä tarkoittaa katso, tule tänne, lintu, koira, isi, äiti, kirja, maito, vesi, aa-aa (nukkumaan).

Kieltoja ymmärtää hyvin, mutta niiden noudattaminen on vähän päivästä kiinni :P Stellan lempilelu on tällä hetkellä soppakauha, jota hän kuljettaa mukanaan koko ajan vaikka ei sillä mitään tekisikään. Lisäksi kaikki kirjat ja musiikkilelut ovat kovaa huutoa. Mitä enemmän yksityiskohtia niin sen parempi - niitä on kiva tutkailla vasemmalla etusormella. Olemmekin tässä miettineet voisiko tyttö olla vasenkätinen? 

Olemme nyt kesällä olleet lähes joka päivä ulkona ja käyneet paljon kaikkialla. Olimme mm. mökillä Iinkoossa, merenrannalla uimassa Puotilassa, suomalais-vietnamilaisissa häissä, Nurren serkun rippijuhlissa ja Stellan vauva ystävän Lianan yksivuotissynttäreillä. Huomenna teemme päiväretken Lahteen kun lintumme matkaavaat uuteen kotiin osaksi 30 linnun parvea :)

2 kommenttia :

  1. Ihania kuvia! Tuossa iässä kehitys on huimaa ja tuntuu, että uusia asioita opitaan koko ajan lisää. Mukavaa viikonloppua teille :)

    VastaaPoista
  2. Voi, että mikä suloisuus - Stellan silmät ovat vaan niin kauniit <3. Ihana toi lempilelu :D.

    VastaaPoista