SUTSI SATSI SATSAA

Kävin joulun jälkeen vaa'alla. Siitä oli varmaan patteri loppumassa, kun ihan ihme lukuja näytti. Ostin uuden pariston ja...kyllä se piti vain myöntää, ettei laiskuus ole tullut yksin - vaaka näytti kuuttakymmentä kiloa. Olen aina pitänyt sitä lukua itselleni maksimi rajana ja tähän asti painoni on alkanut vitosella vaikka onkin heitellyt siellä 52-59 kg välillä. Sellaisen luvun näkeminen vaa'assa, jota en koskaan siellä ajatellut näkeväni sai mut ihan pois tolaltani. Toisaalta olisihan se jo pitänyt arvata farkkujen kiristyneestä vyötäröstä, käsivarsiin kasvaneista uusista kavereista - alleista - , selkälihasten näkyviltä katoamisesta nyt puhumattakaan vatsan ja reisien paisumisesta taikka joskus timminä olleiden spinning pakaroideni vastauksesta maan vetovoiman kutsuun.

Oikeastaan se mikä mut lopullisesti herätti oli farkut, joita en ollut sitten viime kesän käyttänyt ja mulle kävi kuten naiselle tässä videossa, vaikkakaan ihan noin luovasti en yrittänyt saada farkkuja jalkaan (ekan minuutin videosta kyllä allekirjoitan :P).



Kuin tilauksesta Satsilla oli kahden päivän kestävä supertarjous, joka lupasi ilmaisen treenikuukauden, aloitusmaksuttoman jäsenyyden ja Sats You - palvelun. Sats You käsittää siis personal trainerin tekemän kahdeksan viikon räätälöidyn kunto-ohjelman ja kolme personal trainer tapaamista. Mielekkääksi tarjouksen teki myös se, että sain työpaikkani kautta alennusta kuukausimaksusta ja mikä parasta Itiksen Sats on aivan duunipaikkani yläpuolella! Se suorastaan kirkui LIITY NYT! :P Ja minähän liityin! :)


Kroppa oikein syyhysi päästä ensimmäiselle tunnille ja olimmekin tänään duunikaverin kanssa Prformance Strenght tunnilla, joka tiistaisin on vetoliikkeiden tunti. Se sattui olemaan ainoa tunti, jolla oli tilaa. Katsoin videon tästä tunnista, jonka kuvauksena oli "Treenaa maksimivoimaa! Tunnin tavoitteena on kasvattaa lihasvoimaa ja tehdä sinusta vahvaakin vahvempi."  Voitte kuvitella mitä tällainen ei vuoteen pariin mitään tehnyt herneen kokoiset lihakset omaava kuntoilija siitä ajatteli.



Ajattelin, että kuolen sinne ja ajattelin niin vielä silloinkin, kun näin ohjaajan kirjoittavan fläppitaululle sanat punnerrus ja  kulmasoutu (tangolla). Vartti meni lihasten lämmittelyyn ja liikkeiden läpikäymiseen. Puolisen tuntia tehtiin liikkeitä vuoron perään parin kanssa ja en olisi uskonut kulmasoutuja tehdessä, että pystyn ottamaan siihen 10 kg tankoon tunnin puolivälistä vielä viisi kiloa lisää. Liikkeitä tehtiin pienillä toistomäärillä, mutta kun laskin tuli tunnilla kuitenkin tehtyä 50 punnerrusta (painot tukemassa vatsan alla oikeaoppista asentoa) ja 50 kulmasoutua. Tunnin lopuksi ohjaaja pyysi kaikkia rinkiin ja laittamaan nyrkit yhteen "Mille huudetaan?" ja me päätimme huutaa voimalle. Jäi hyvä fiilis ja ryhmähenki tuikituntemattoimien kanssa oli välitön ja kannustava. Ei koskaan pitäisi olla ennakkoluuloinen, sillä tästä tuli mun ehdoton lemppari ja varasin saimaisen tunnin ensi viikolle. :)

Itiksen Sats on muuten tosi hieno! Ei sitä oikein voi edes kuntosaliksi sanoa, kun kaikki on niin modernia ja tila on käytetty erittäin luovasti hyväksi mm.juoksumatoille ja crosstrainereille on omat kivat lasiseinäiset treenihuoneet. Iso plussa myös pienestä kivasta venyttelytasanteesta, jonne pääsi rappusia kapuamalla katonrajaan Prformance Arenan ylle.

Jos jotain huonoa pitää Itiksen toimipisteestä sanoa, niin tuntien saaminen edellyttää ainakin viikon ellei kahdenkin etukäteisvaraukset, koska ne ovat yksinkertaisesti vain niin täynnä. Jonotuslistalla peruutuspaikkojakin tuntuu turhalta kärkkyä, kun olet jonotuslistan neljäskymmenes innokas kuntoilija. Ehkä helmi-maaliskuussa osan into hiipuu ja tunneille on taas paremmin tilaa.

Huomenna kuitenkin Prformance Hi-Intensity tunnille, jotta yleiskuntokin kohenisi. Hiukan kyllä jo hirvittää, koska olen kuullut tunnin olevan ihan hullua menoa hyvällä tavalla :P



psst. alkuperäinen postaus katosi viiden minuutin jälkeen julkaisusta, joten jouduin kirjoittamaan koko postauksen uusiksi :( Siitä tuli valitettavasti nyt vähän suppeampi, kuin alkuperäisestä.


kuvat

12 kommenttia :

  1. Itse käyn myös Itiksen Satsilla ja tykkään kovasti salista. Pari viikkoa aikaisemmin joutuu tosiaan varailemaan pakkoja tunneille, mutta luulen ja toivon, että uuden vuoden lupauksen tehneet lopettavat pian aktiiviharrastamisen jolloin ruuhka ei ole enää niin kova.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun muutkin tykkää ^_^ Toivon myös, että osalta into lopahtaisi (miten kauheasti sanottu, hyi minä >.<).

      Onko sulle vielä muodostunut lempparitunteja joita voisit suositella? Olin itse joskus Satsin paikalla olleen Finnbodyn jäsen ja siellä tunnit oli NIIN erilaisia Satsiin verrattuna. Ensinnäkin Sats Itiksen tilat tuntuu ihan palatsilta verrattuna vanhaan Finnbodyyn ja Satsin tuntivalikoima megabuffetilta :P

      Poista
    2. Raskauteni myötä (lue iso masu) olen joutunut luopumaan suosikkitunneistani, jotka ovat BodyCombat ja Bodyjam. Itiksen Watts Up-cycling tunnit on tajuttoman tehokkaita.

      Poista
    3. Onnea masuasukista, käytkö kuitenkin edelleen joillain tunneilla masusta huolimatta? :) Kiitos, suosituksista! Laitoin itseni BodyCombat ja BodyJam jonojen jatkeeksi :)

      Poista
  2. Mullakin alkaa paino nykyisin kuutosella :D Mutta mulla on ehkä ihan hyvä syy ;D

    Meillä on Elixialla sama homma, eli alkuvuosi ja alkusyksy on aina todella ruuhkaista, mutta odotapa muutama viikko, niin tilanne on jo ihan eri :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi, no sulla sietääkin alkaa vähintään kutosella, olisin huolissani jos näin ei olisi ;)

      Okei no hyvä, koska nytkin tämän päivän tunneille on vielä ihan hullut jonotuslistat :D Helmikuuta siis odotellessa :)

      Poista
  3. Hoh, jos mulla joskus paino ees menisi sen 60 alle. Tarttis elää koko ajan jollain superdieetillä että saisi sen pysymään siellä. Ei onnaa, mä tykkään ruuasta sen verta paljon. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mut etkös sä ole aika pitkäkin? ;) Ruoka on kyllä hyvää kröhöm.... mun teki tänään ruokakaupassa ihan fyysisesti pahaa kävellä laskiaispullien ohi ja mennä kotiin ilman moisia kaloripommeja. Pääsin kotiin ja olin tosi ylpeä itsestäni. Parin tunnin päästä kaveri laittoi viestissä mitä kaikkia ihania herkkuja se oli tänään syönyt. Lähin kauppaan hakee itelleni sen saamarin pullan :D

      Poista
    2. Hurjat 164 cm :) ja hahah, aina joskus täytyy sallia herkkuja. ;)

      Poista
    3. Haha, jotenkin mun muistikuvissani olet 170cm luokkaa :D No sanos muuta, herkut sitäpaitsi maistuu paremmalta jos on ollut vähän taukoa :)

      Poista
  4. Ehkä se on mun ryhti, seison melkein aina tosi suorassa. Hämää vähän :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se voi olla, täytyypä siis ottaa susta mallia, kun mulla pituutta on myös vain se 165cm :P Huomenna saapastelen töissä niin selkä suorana, ettei tosikaan :D

      Poista