PIENEN TYTÖN KASTEJUHLA

Stellan kastejuhla pidettiin itsenäisyyspäiväviikolla Nurren mummu luona (ns.kotikaste) ja tyttö oli ollut kaikkien iloksi todella kärttyinen koko viikon. Tämä hankaloitti jonkin verran valmisteluja esim. Nurren piti lähteä edellisenä päivänä mun sijasta laittamaan paikkoja valmiiksi yhdessä anopin kanssa. Onneksi olin saanut tilattua kukat sekä kakun ja ostettua servetit, kynttilät ja makeiset ajoissa. Anopin työpaikalta saatiin lainaan kahviastiat ja anopista oli muutenkin suuri apu juhlien järjestämisessä.

Stellan kastejuhlaa oli kutsuttu juhlimaan 28 vierasta ja he kaikki ilmoittivat pääsevänsä (ihanaa!). Kuitenkin juuri kastepäivänä saimme 3 peruutusta, kun flunssa oli kaatanut petiin oman kummitätini sekä veljeni tyttöystävineen. Etenkin veljeni eli Stellan enon puuttuminen juhlasta tietysti harmitti kovasti meitä kaikkia.

Kasteen alussa, heti kun pappi oli päässyt ääneen kuiskasi Stellan kummitäti Maitsu, että "Pitäiskö tuossa kulhossa olla vettä?". Katsahdus kastemaljaan ja totta tosiaan sehän oli tyhjä! Pappi oli pakko keskeyttää huomauttamalla, että meiltä puuttuu jotain hyvin olennaista xD Kaste jatkui mokan jälkeen hyvin, joskin Stella kitisi vähän väliä, tosin olin varautunut tähän pullollisella pumpattua maitoa, jonka annoin tytölle kasteen edetessä. Muuten tyttö oli melko kiltisti sylissäni koko kasteen ajan katsellen häntä juhlimaan tulleita ihmisiä.

Meillä oli vain yksi virsi, jossa kävi lopulta niin että jouduin itse johtamaan laulua, koska se ei ollut kenellekään tuttu. Onneksi virsi "Tahtoisin toivoa sinulle" oli melko lyhyt ja helppo, sillä en ollut tajunnut joutuvani käytännössä laulamaan virttä yksin ns. esittämään muille. Ei muuten, kun laulan ihan mielelläni, mutta en ollut avannut ääntä ja vauvan selkä oli mun pallean päällä, joten virren laulaminen ei todellakaan mennyt ihan putkeen vaikka sain sen jälkeen jopa aplodit xD

Pappi oli loistava sekoitus huumoria ja asiaa. Kummeille hän sanoi, että kai he tietävät mihin ovat ryhtyneet. Kummien nyökytellessä pappi totesi, että toivottavasti, koska kummi on latinaksi sponsor! Tämä kommentti sai melkoiset naurut kaikilta ja etenkin kummeilta :D Tämän alkukevennyksen jälkeen tuli asiapitoisempaa puhetta kummin tehtävistä. Mielestäni oli myös kiva kun hän kertoi jokaisen tytön saaman nimen alkuperästä.Stellalle valittiin kolme kummia - kummivanhemmat Maitsu sekä tämän mies ja lisäksi siskostani tuli tätiytensä lisäksi myös kummitäti. Jos vauva olisi ollut poika olisi veljestäni tullut kummisetä. Meille tärkeintä on, että kummit viettävät aikaa kummityttönsä kanssa ja ovat hänelle sellainen turvaverkko johon voi tukeutua ns. aikuisia ystäviä.

Stellalla oli kasteen ajan päällä mun 30 vuotta vanha kotimainen pitsikastemekko. Äitini oli vaihtanut mekon nauhan vaaleanpunaiseen, koska se oli veljeni jäljiltä sininen. Mulla itsellä mekossa on ollut persikan värinen nauha mikä olisi ollut myös aika kiva. Tarkempaa kuvaa Stellan asuista löytyy tästä postauksesta. Koska mekko on kuitenkin melko kuuma vaihdettiin heti kasteen jälkeen päälle kevyempi Name It:in kullan värinen juhlamekko, valkoinen pitsikaulusbody ja röyhelöpyllysukkikset.

Kasteen jälkeen juotiin kahvit ja seurusteltiin. Tarjolla juhlissa oli kerroskakku (lue postaus kakusta täältä), marenkeja, Fazerin Suomi 100 konvehteja. anopin ja tämän miehen tekemiä voileipäkakkuja, anopin siskon tekemää juustokakkua sekä tietysti kahvia, teetä ja kivennäisvettä.

Kahvittelun lisäksi otettiin myös kuvia sukulaisten kanssa. Molemmista suvuista saatiin neljän sukupolven kuvat, jotka pääsevät Stellan vauvakirjaan. Lisäksi Stellasta otettiin kuvia meidän eli isin ja äidin kanssa, kummien sekä isovanhempien kanssa. Tai ainakin piti ottaa kuva kaikkien isovanhempien kanssa... kuva Nurren vanhempien kanssa unohtui ottaa siinä hätäkässä kun vauvalla alkoi olemaan nälkä yms. :( Jossain vaiheessa juhlakalu nukahti ja hyvästeltiin vieraat. Oli mukavat juhlat ja kiva kun niin moni pääsi paikalle.Kastelahjaksi tyttö sai kummivanhemmilta nimikoidun vauva-albumin ja Juli kummitädiltä soittorasian joka toimii myös valokuvakehyksenä. Isovanhemmilta Stella sai upean itsetehdyn torkkupeiton, lahjapakkauksen käden/jalanjäljen ikuistamiseen, Niiskuneiti-rasian tuleville hampaille ja Villeroy & Boch Lily in Magicland astiasetin. Muilta hän sai söpön muovisen astiasetin, sammakko-lelun, Lindex lahjakortin vauvanvaatteisiin, iltasatukirjan ja vuodevaatesetin pinnikseen.

Kasteen jälkeen juuri ennen joulua Stella sai myös ekan kerran postia omalla nimellään kun kela-kortti tuli kotiin. Oli jotenkin tosi hassua/ihanaa nähdä tytön nimi siinä kuoressa ja muistella samalla kastepäivää kun Neiti Nugetista tuli virallisesti vihdoin Stella  

2 kommenttia :