JÄRVI KUIN LAGUUNI

Turkoosia keidasta ei aina tarvitse lähteä etsimään Eurooppaa pidemmälle. Oma ehdoton suosikki paikka Etelä-Espanjassa on rannikolta sisämaahan päin sijaitseva luonnonpuisto Desfiladero de los Gaitanes ja sen läheisyydessä sijaitsevat kolme suurta tekojärveä Guadalteba, Guadalhorce ja Conde de Guadalhorce. Metsän keskeltä kimalteleva turkoosi vesi on kertakaikkiaan upea näky ja suorastaan huutaa pulahtamaan paahtavan kuumuuden keskellä. Metsän mäntypuista lähtee aivan mieletön tuoksu ja mieli lepää järven reunalla makoillen tai vedessä kelluen.  

Costa del Sol eli Aurinkorannikko on suomalaisten keskuudessa tunnettu turistirysänä, jonka takia kaikki tällaiset oikeat Espanjan helmet on monille ihan nevahöörd. Monet tuntuvat myös jämähtävän sinne kilsan säteelle hotellista, minkä takia koko maasta saattaa jäädä ihan epärealistinen kuva. Sinänsä kiva, ettei turismi ole näitä kohteita vielä kokonaan pilannut, mutta toisaalta näin upeat paikat ansaitsee mielestäni kyllä enemmän huomiota. Yksi ystäväni oli pari viikkoa Fuengirolassa ja totesi, ettei Etelä-Espanjalla ole hänelle enempää annettavaa. Pikkasen teki mieli pyöräyttää silmiä, sillä katsokaa nyt tätäkin paikkaa!


Vesi on oikeasti noin turkoosia kuin kuvissa (ellei jopa vielä turkoosimpaa) - ihan silmiä suorastaan häikäisi! Järvellä olet harvoin yksin, sillä sinne istutetut ISOT kalat ovat todella uteliaita ja kirkkaassa vedessä näet (ja tunnet) aina välillä uivasi kalaparven keskellä. Lisäksi saatat saada uintikaveriksi parven ankkoja, jotka pitävät sinulle seuraa myös rannalla. Josta päästäänkin siihen, että kattokaa nyt noita mun "Lumikin" kinttuja! Eipä näy viikko Espanjan auringon alla missään. Varmaan ankatkin luuli mua ruumiiksi ja siksi ne pörräsivät mun ympärillä xD

Järven lähellä on myös mielenkiintoisia nähtävyyksiä, kuten El Chorron Caminito Del Rey - kuninkaanpolku. Melko lähellä on myös heppatalli Summer Breeze Stables, jonka oman arvonsa tuntevalla valkoisella andalusian hevosella on tullut tehtyä neljän tunnin vaellus ja nähtyä mielettömiä paikkoja joihin ei autolla pääse. Itse tallille ei tosin kulje julkisia vaan paikalle pääsy vaatii auton.Järville matka taittuu kätevimmin autolla, mutta ei julkisillakaan meno ole ihan mission impossible. Malagasta pääsee junalla El Chorroon ja El Chorrosta bussilla Conde de Guadalhorce järvelle (pysäkki ravintola El Kioskon vieressä) eli paikkaan josta nämä postauksen kuvat on otettu :)

6 kommenttia :

 1. Oi miten upean turkoosinen järvi, vau! :O

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. No sanos muuta! Vieressä oli kanssa kivoja ruokapaikkoja josta näkymät järvelle <3

   Poista
 3. Apua miten ihania kuvia! Miten mulle tuli kauhea matkakuume??? xD

  VastaaPoista