TUHOA TÄMÄ KIRJA...

...väreissä. Mutta myös nesteillä, silppuamalla, repimällä, liimaamalla, suttaamalla you name it. Lahjaksi saamani kirja on tarkoitus tuhota lukemattomin keinoin ja sen luvataan rentouttavan, naurattavan, rauhoittavan ja rohkaisevan sekä vapauttavan luovuutta rajoittavista kahleista. Luovuuden kahleet kirjan kanssa takuulla rapisevat, mutta samalla jo pelkkä selaaminen opetti minulle uusia asioita itsestäni - kirja nimittäin paljastui perfektionistin painajaiseksi ja sen nimi voisikin olla "Tuhoa sisäinen perfektionistisi".

Kirja taitaa jopa tietää miltä musta tuntuu. Yhdessä tehtävässä pyydettiin värittämään sivulla olevat kuviot. Mietin jo jotain ihania pastellivärejä, kunnes huomasin sivun alaosassa tekstin "jos ne näyttävät liian kauniilta, pilaa ne". Wtf mikä bitch! o.O


Täydellisen puhtaan uudelta kirjalta tuoksuvan kirjan sotkeminen sai mussa aikaan ahdistuneisuutta. Tämä tuli mulle yllätyksenä sillä tunne ei johtunut siitä, että rakastan kirjoja vaan siitä koska pidän symmetrisyydestä, selkeydestä, puhtaudesta ja kauniista asioista. Kirja pyytää läikyttämään sen sivuille juomia, repimään takakannen irti, pistämään yhden sivun pyykkiin ja teippaamaan takaisin, heittämään mäkeä alas, menemään kirjan kanssa suihkuun, piirtämään eripaksuisia viivoja, keräilemään sivulle kuolleita ötököitä, tekemään painokuvia, piirtämään villisti, sotkemaan väreillä, vetämään pitkin lattioita jne.

Kaikki tehtävät joissa pyydetään repimään ja suorastaan pilaamaan koko sivu tai pirtämään epäsymmetrisiä taikka rumia asioita saivat mussa aikaan hetkellisesti jopa fyysistä pahoinvointia. Sen sijaan koin tietynlaista mielihyvää ajatellessani kirjan heittämistä mäkeä alas, katkeamattoman viivan piirtämistä, ostoslistojen liimaamista, sivuille roiskutettujen kodinaineiden kirjaamista värien mukaan, suosikkivärien keräämistä, mietteiden kirjaamista ja niiden peittämistä väreillä, kirjan kastelua, jäädyttämistä, lyömistä, ...oikeastaan nyt kun mietin niin kaikki kirjan fyysiseen pahoinpitelyyn liittyvät tehtävät olivat mieluisia ja tehtävät joissa sai käyttää värejä sekä symmetriaa :P

Kirjan sain siis Maitsulta joka oli hankkinut tämän myös yhteiselle ystävällemme ja tarkoitus on keskustella ja verrata kirjoja keskenään kun ne on tuhottu. Erikoinen opus ei voi muuta sanoa! Suosittelen kirjaa kaikille jotka haluavat oppia itsestään uusia syvyyksiä ja päästä tekemään mieltä vapauttavia juttuja :)

Taidankin tästä mennä tiputtamaan kirjan alas parvekkeelta ja toivottaa kaikille tasapainoista torstaita! :D


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti