RISTIÄISTEN SUUNNITTELUA

Ihan ensimmäiseksi toivotan kaikille rauhallista Suomen 100-vuotis itsenäisyyspäivää! :) Tämä juhlavuosi näkyy myös aavistuksen meidän ristiäisissä tytön ollessa yksi juhlavuoden vauvoista. Ristiäisissä on tarjolla Fazerin Suomi 100v. konvehteja ja tyttö on saamassa muutaman Suomi 100- esineen muistoksi syntymävuodestaan.

Mitä itse ristiäisiin tulee niin jo raskaana ollessani rikkinäinen puhelin miehen suvussa toimi erinomaisesti - sain kuulla, että meillä olisi ristiäiset Espanjassa (miehen isä asuu Espanjassa). Ristiäisten ja nimen perään kyseltiin jo heti vauvan synnyttyä, mutta oltiin niin ikäviä, että vaikka vauva syntyi jo syyskuun lopussa päädyttiin pitämään ristiäiset vasta joulukuussa ja nimikin visusti salassa...hehe. Raotetaan nyt kuitenkin vähän sunnuntain juhlaa sekä sitä tulevaa nimeä ;)
PÄIVÄ
Neiti Nugetti saa vihdoin oikean nimen 10.12 eli tulevana sunnuntaina. Päivä on tarkoin harkittu, sillä halusimme kastejuhlan tälle itsenäisyyspäiväviikolle. Lisäksi kyseinen päivä on äitini syntymäpäivä ja anoppini nimipäivä.


JUHLAPAIKKA
Juhlapaikka oli pitkään auki, koska ristiäisiin on tulossa noin 30 henkilöä eikä oma kotimme tullut tällöin kysymykseenkään. Onneksi Nurren mummu suostui lainaamaan kotiaan lapsenlapsenlapsensa kastejuhlaa varten ja saamme viettää ristiäisiä hänen ihanassa vintage- kodissaan fredalla keskellä Helsinkiä.

KASTE
Tulossa perinteinen kaava kestolta noin 35 minuuttia. Pappi kyseli paljon meistä ja vauvasta, joten uskon kastepuheen olevan hyvin meille personoitu. Kastekeskustelussa valittiin meille sopivia raamatunkohtia ja tutustuimme samalla kastepappiin, joka vaikutti oikein kivalta ja huumorintajuiselta. Koska meillä on ns. kotikaste eikä mahdollisuutta säestykseen valittiin vain yksi virsi toimituksen alkuun. Paitsi, että nyt mietinkin, että olisiko sen hyvä olla sittenkin puolivälissä?

KAHVITILAISUUS
Tarjolla tulee olemaan kahden eri maun kerroskakku, kaksi voileipäkakkua, pientä suolaista ja makeaa sekä kahvia ja teetä. Kakkua lukuunottamatta kaikki tehdään itse. Miehen suvusta leipomaan ovat aktivoituneet anoppi, anopin mies sekä anopin sisko. Tästä olen ikionnellinen koska arki pienen vauvan kanssa voi olla aika ajoin haastavaa jo ilman leivontamaratonia. Kakku on tilattu instagramin marsispossulta ja tiedän jo nyt, että siitä tulee ihan mieletön! Kakun pääväreinä toimii vaaleanpunainen, valkoinen, kultainen ja koristeena kukkia, pitsiä ja suloinen pieni pupu.

KUKAT JA KORISTEET
Nurren mummun koti on jo itsessään niin koristeellinen, että ainoat koristeet tulevat olemaan pupu birth poster lahjapöydällä (näkyvillä vasta kasteen jälkeen), pyöreä matalahko kimppu kastepöydällä sekä korkea monikerroksinen kukka-asetelma kahvipöydässä.

Kukat kävin tilaamassa Kampin kauppakeskuksen Kaivokukasta ja tein historiaa antamalla floristille vapaat kädet kimppujen kukkalajikkeiden suhteen. Ainoa toiveeni oli kimppujen muoto, vintage-henkisyys ja kerroin teemaväreinä meillä olevan valkoinen, hempeä vaaleanpunainen ja kulta. Lisäksi näytin havainnekuvan tulevasta kakusta. Kontrollifriikkinä vähän jännittää minkälaisia kimpuista tulee vaikka meillä oli ihan hyvä flow floristin kanssa :PASUT
Pikkuneidille on tulossa vanha kotimainen pitsikastemekkoni, jossa myös veljeni on aikoinaan kastettu. Mekko on aivan ihana ja olen ikionnellinen, että äitini on pitänyt siitä niin hyvää huolta kaikki nämä 30 vuotta! Äitini vaihtoi mekkoon rusetin sillä se oli veljeni jäljiltä sininen ja niin paljon kuin tätä sukupuolineutraalisuutta puollankin niin en halunnut tytön kastemekkoon sinistä nauhaa. Kasteen jälkeen kahvitilaisuutta varten olen tytölle varannut kastemekkoa käytännöllisemmän Name It:in kultaisen juhlamekon, pitsikauluksisen bodyn, valkoiset röyhelöpyllysukkikset ja rusettipannan.

Mies laittaa tumman puvun ja käymme etsimässä siihen vielä uuden teemaväreihin sopivan solmion - ehkä jotain kultaista? Tai sitten tummansinistä riippuen siitä mihin väriin itse pukeudun. Mutta siis...mähän en tiedä yhtään mitä pistän päälle. Olen niin eri paria ala-ja yläosasta raskauden jälkeen kun kilot tuntuu suorastaan sulavan yläkropasta alakropan junnatessa paikoillaan, että mikään omistamani mekko ei istu nätisti. Koitan huomenna löytää itselleni jotain päälle laitettavaa, kun tämä aika alkaa käydä jo vähiin.

KUMMIT & VIERAAT
Tarkoitus oli, että mikäli meille tulee tyttö niin siskostani tulee kummi ja jos poika niin veljestäni. Koska tyttö tuli niin siskostani tulee siis kummi ja lisäksi vauva saa kummivanhemmat eli parhaan ystäväni Maitsun ja tämän miehen joka on Nurren hyvä ystävä.

Vieraita juhliin on kutsuttu noin 30 ja näyttää siltä, että pääosin kaikki pääsevät tulemaan. Vieraat koostuvat sukulaisista kahta kummivanhempia lukuunottamatta.

NIMI
Meillä oli kaksi vahvaa nimiehdokasta ennen vauvan syntymää ja kun vihdoin näimme pienen tyttäremme tiesimme heti kumman nimen hänelle annamme. Vauvaa on siis jo synnäriltä asti kutsuttu etunimeltä, tosin sen pitäminen salassa sukulaisilta on ollut paikoitellen haastavaa. Toinen vahva ehdokas päätyi toiseksi nimeksi ja kolmas nimi ikäänkuin täydentää koko nimirimpsun. Koko nimi on mielestäni sopiva sekoitus voimakkaita, mutta jokseenkin hempeitä nimiä - jos näin nyt edes voi sanoa.

Sen verran paljastan, että tytön nimi ei ala meidän kummankaan nimen ensimmäisellä kirjaimella ja ensimmäinen sekä kolmas nimi päättyvät samaan tavuun ;) Ensimmäisessä nimessä on kaksi tavua, toisessa kolme ja kolmannessa neljä. Kaikki nimet alkavat myös eri kirjaimella.

Veikkauksia nimestä vihjeiden perusteella? ;)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti