ERILAINEN KARKKIPÄIVÄ

Lontoon reissusta kuukausi takaperin tarttui mukaan Harry Potter brändättyjä joka maun rakeita. Tänään istuskelin parvekkeella ja päätin vihdoin korkata rasian. Pelkokerroin alkoi nousta kyllä sitä mukaa mitä vähemmän karkkeja oli enää jäljellä. Ei mikään perus karkkipäivä, that's for sure!
Söin karkkeja makuja katsomatta, eli en yhtään tiennyt mitä vastaan tulee. Lopuksi sitten katsoin mitä sitä tulikaan syötyä :)
 1. Ulkonäkö on vähän pelottava. Laitan kuitenkin karkin suuhun ja se maistuu erehdyttävästi mustapippurille, yöks.
 2. Edellisen jälkeen ruskean kikkareen laittaminen suuhun ei oikein houkuttele eikä suotta - ihan kuin multaa söisi.
 3. Alan jo toivoa, että eteen sattuisi joku oikein tosi herkullinen nami. Jes, se on kirsikka!
 4. Melkein toivon, että mulla olisi tässä vahingossa toinenkin kirsikka, kun karkin ulkonäkö on erehdyttävän sama. NOT! Se on kaneli :P
 5. Apua, nyt on kauhean näköinen karkki! Pidän sitä hetken hampaideni välissä, koska jänistän. Okei, antaa mennä. Hmm...en oikein tiedä miltä tämä maistuu, mutta ei kuitenkaan kovin hyvältä.
 6. No hyi ***kele ei mitään hajua mikä tämä on, mutta maistuu ihan mädälle! Kerkesin vasta puraista karkin kahtia, kun jo sylkäisin sen pois ja yökkiminen alkoi.  En tiedä uskallanko enää maistaa seuraavia! :P Toivon, että tämä on pahin maku askissa eikä pahempaa ole tiedossa.
 7. Taivaan kiitos se on sitruuna!
 8. Nyt on taas pahan näköinen nami! Apua mua pelottaa..., mutta huh se onkin vain banaani.
 9. Vielä hurjemman näköinen kuin edellinen. Ulkonäkö tosin petti edellisen kohdalla eli toivotaan parasta. Jaa, vaikea sanoa miltä tämä maistuu...ainakin on mausteita.
 10. No tämä näyttää kivalta, olisipa se vaikka limen makuinen. No ei ollut, ihan kuin ruohoa ja piharatamoita söisi.
 11. Vaahtokarkki!
 12. Taas tosi mausteinen kaveri, ei hyvä eikä huono. Todella outo :D
 13. Aika mielenkiintoinen...maistuu saippualta missä on hieman sitruunaa mukana :P
 14. Tämän täytyy olla jotain myrkkyä, haen vettä jo valmiiksi! :D Ei erityisen hyvää, mutta ei maistu pahaltakaan.
 15. Oi, ehkä parhaimman makuinen karkki tähän mennessä, se on omena!
 16. Viisi makua jäljellä! Huh, sain huokaista helpotuksesta, tämä on selkeästi tutti-frutti.
 17. Hattaran tunnistan kyllä missä vaan, aika överi makeeta tosin :)
 18. Jännä kyllä, mutta mielestäni maistuu melko samalta kuin ensimmäinen. Kun askin takaa katson niin karkin ulkonäön perusteella tämän pitäisi olla makkara, vaikka maku tosiaan sama kuin ensimmäisessä. 
 19. Yök, sylkäisin pois hetken maisteltuani. Ei lähellekään yhtä paha kuin kutonen, mutta pahaa silti.
 20. Pliis, ei mitään kauheeta viimeiseksi! Jes tämähän on joku meloni :)


Yhteenvetona voisi sanoa, että ehdottomasti pahin itselleni oli numero kuusi eli mätä kananmuna ja herkullisin numero kymmenen eli omena :) Nurre tuli katsomaan, että mitä mä yökkäilen ja hänkin maistoi tuota mätää kanamunaa. Nurren mielestä se ei maistunut mitenkään erityisen pahalta. Olen ehkä vähän järkyttynyt, mun mieheni makuaistissa täytyy olla kyllä jotain pahasti vialla! :P Vietiin kaverilleni Maitsulle ja sen miehelle yksi paketti myös tuliaisiksi eivätkä hekään kaikkia saaneet alas :P

Onko kukaan teistä maistanut Bertie Bottin rakeita? 
Tämän jälkeen tuskin kukaan ainakaan haluaa :P

4 kommenttia :

 1. Näitä myytiin joskus Suomessakin! Muistan lapsena syöneeni näitä, mutta kokemus ei ollut ollenkaan kamala, eivätkä karkit mustaakseni eronneet tavallisista jelly beans-karkeista. Muistaako kukaan tällasia karkkeja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm...itse en kyllä muista, mutta siis olivatko ne myös ihan Harry Potter -nimikkeellä myytäviä karkkeja? :)

   Poista
 2. Oksennuksesta (9): Pizzan makuinen Jelly Bean oli alkuperäinen tavoite ja sitä lähdettiin tekemään yhdistämällä karkkiin lihan, tomaatin ja juuston makuja. Valitettavasti tomaatin ja juuston maut tekivät karkkiin epämiellyttävän, vähemmän pizzaa, enemmän oksennusta muistuttavan sivumaun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä tiennytkään! :D Aika hauska "vahinko" nimittäin kyllähän tuo oksennuksen makuinen sopii paljon paremmin Potter- rakeisiin :D

   Poista