AIDOT KOREALAISET BB-VOITEET & NIIDEN ERO LÄNSIMAALAISIIN BB-VOITEISIIN

Oletko kokeillut BB-voidetta? Kyseinen voidehan ei siis ole sävyttävä kosteusvoide eikä se myöskään ole meikkivoide, se on BB-voide. Jos BB on jonkun mielestä jompaa kumpaa ensin mainittua, olen aika varma siitä, että kokeiltu voide on ollut länsimaalaisen brändin valmistama. Aidoissa korealaisissa BB-voiteissa on nimittäin sitä jotakin. Aidon BB-voiteen on tarkoitus korvata seerumi, kosteusvoide, pohjustusvoide, meikkivoide ja aurinkosuoja.


MIKÄ BB-VOIDE?

60-luvulla saksalainen Christine Schrammek kehitti voiteen suojaamaan potilaidensa kasvojen ihoa kuorintojen ja leikkauksien jälkeen. 80-luvulla Schrammekin kehittämä voide kiinnitti huomion Japanissa ja Koreassa, jossa virheetöntä posliinimaista ihoa on ihannoitu vuosisatoja. Schrammekin voide onkin kaikkien BB-voiteiden äiti, josta nykypäivän BB-voiteet on kehitelty. BB-voide tulee sanoista Blemish Balm / Beblesh Balm, mutta joka on länsimaalaisille brändätty Beauty Balm nimellä.


MITKÄ IHMEEN AIDOT BB-VOITEET?

Japanissa ja Koreassa BB-voiteita on kehitelty tosiaan jo 80-luvulta lähtien mikä ehkä selittää sen miksi länsimaalaiset kosmetiikafirmat eivät ole yltäneet läheskään samaan vuonna 2012 lähtien lanseeraamillaan BB-voiteilla. Koska BB-voide on kehitelty Japanissa ja Koreassa, kutsutaan japanilaisia ja korealaisia BB-voiteita aidoiksi BB-voiteiksi. Erityisesti Korea on noussut Japaniin nähden BB-voiteiden ylivoimaiseksi ykkösmaaksi. Muistan jostain lukeneeni, että BB-voiteiden osuus Korean kosmetiikkamarkkinoista on jopa 13%. Se on aika paljon yhdelle tuotetyypille.

Aitojen BB-voiteiden ostopaikkoja ja tilausvinkkejä olen koonnut tänne.

Tiesitkö? Suomessa yleensä kodin elektroniikkaan liitetty LG Company liitetään Koreassa myös kosmetiikkaan ja erityisesti BB-voiteisiin. LG:n kosmetiikkamerkkejä ovat mm. History Of Whoo, The Face Shop, O HUI, Su:m37, Isa Knox, Beyond ja Belif. Ensimmäiset kaksi ovat omia suosikkejani varsinkin kasvovesien saralla ^_^ 


LÄNSIMAALAISET BB-VOITEET

Esimerkkinä siis Garnier, Loreal, Maybelline jne. Koostumus on kaikissa melko juokseva, kevyt ja muistuttaa erehdyttävästi sävyttävää kosteusvoidetta. Aidoille BB-voiteille tyypillistä peittokykyä ei juurikaan ole puhumattakaan taidokkaasta ihonsävyn tasoittamisesta. Näistä puuttuu myös kaksi asiaa joista aidot BB-voiteet ovat tunnettuja - korkeat aurinkosuojakertoimet ja erilaiset luonnonuutteet (en toistaiseksi ainakaan ole törmännyt yhteenkään).


Värisävyt ovat lähes poikkeuksetta todella keltaisia ja oransseja ja aivan liian tummia vaalealle suomalaiselle iholle. Omalle ihonsävylle ei löydy ainuttakaan sopivaa sävyä - vaaleista vaaleimmatkin voiteet on liian tummia ja kellertäviä. Esimerkkinä nyt vaikka Garnierin Miracle Skin Perfector BB Cream sävy light, jonka arvostelun voit lukea täältä.


AIDOT KOREALAISET BB-VOITEET

Korealaisten BB-voiteiden eron länsimaalaisiin pikkusiskoihinsa huomaa jo heti voidetta levitettäessä. Voide levittyy erinomaisesti ja suhteessa voiteen keveyteen on peittokyky ilmiömäinen. Aidoista BB- voiteista löytyy hyvin juoksevia versioita ja paksumpia enemmän voidemaisia versioita, mutta näitä kahta tyyppiä yhdistää silti yleensä hyvä peittävyys, luonnollisen näköinen lopputulos, korkea aurinkosuoja, loistava ihonsävyn tasoituskyky, kosteuttavat ainesosat ja luonnonöljyt.


Ja ne sävyt! Tosi hyviä vaaleita sävyjä ilman sitä keltaista tai oranssia vivahdetta ♥ Yleensä lopputulos ei ole matta, vaan sellainen kuulas ja hehkuva, joka varsinkin talvella on loistava juttu, mutta kesällä sipaisen vähän irtopuuteria päälle :) Tässä muutamia omia suosikkeja!


SKIN79
Vip Gold Collection Super BB Cream

Keskipaksu hyvin peittävä BB-voide joka jättää Misshan voiteisiin verrattuna mattaisemman pinnan. Taittaa myös hyvin punakkuutta kasvoilta ja sopii hyvin sekaiholle. Tasoittaa ihonsävyä todella hyvin. Valitettavasti vain yhtä sävyä ja hiukan liian tumma minulle, mutta mä olenkin super vaalea :D Koostumukseltaan paksuin näistä voiteista.


INCI: Water, Propylene Glycol, Cyclomethicone, Dimethicone, Titanium Dioxide, Isopropyl Palmitate, Talc, Butylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Dipentaerythrityl Hexahydroxystearate/Hexastearate/Hexarosinate, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Arbutin, Ethylhexyl Salcylate, Zinc Oxide, Magnesium Sulfate, Polyglyceryl-4 Isostearate, Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Silica, Vinyl Dimethicone/Methicone Silsesquioxane Crosspolymer, Portulaca Oleracea Extract, Piper Methysticum Leaf/Root/Stem Extract, Glycosyl Trehalose, Hydrogenated Starch Hydrolysate, Tocopherylacetate, Adenosine, Ubiquinone, Hydrogenated Starch Hydrolysate, Tocopherylacetate, Adenosine, Ubiquinone, Hydrogenated Lechithin, Citrus Unshiu Fruit Oil, Ceramide 3, Cholesterol, Camellia Sinensis Leaf Extract, Madecassoside, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Nelumbo Nucifera Flower Water, Caviar Extract, Lycium Chinense Fruit Extract, Helianthus Annuus (Sunflower) Extract, Cornus Officinalis Fruit Extract, Hedera Helix (Ivy) Extract, Schizandra Chinensis Fruit Extract, Disteardimonium Hectorite, Trihydroxystearin, Aluminum Hydroxide, Aluminum Stearate, Methicone, Glycerin, Caprylic/Capric Triglyceride, Gold, Triclosan, BHT, Phytic Acid, Fragrance, Phenoxyethanol, Methylparaben, Propylparaben, Butylparaben, Iron Oxides

 
MISSHA
Perfect Cover BB Cream #13 Milky Beige & #21 Light Beige

Erinomainen sekaiholle, auttaa hillitsemään rasvoittumista ja sanomaan moikat näpyille! Peittää hyvin myös tummat silmänaluset! :D Todella hyvä peittävyys (parempi kuin Misshan Signaturessa), mutta lopputulos on silti luonnollinen ja ihonväri ilmiömäisen tasainen.

Olen kokeillut tästä sävyjä Milky Beige ja Light Beige. Erityisesti tässä voiteessa sävy Light Beige poistaa todella hyvin punaisuutta kasvoilta, mikä on vähän harmi, sillä sävynä vaaleampi Milky Beige on mulle sopivampi. Käytän tätä ympäri vuoden peitevoiteen sijasta, silloin kun on enemmän näppyjä tai kun iho alkaa tuntua enemmän rasvaiselta kuin kuivalta eli yleensä kesällä. Tätä mulla on kuitenkin aina hollilla ja sekoitan tätä välillä myös Signaturen kanssa.



INCI: Water, Cyclomethicone, Ethylhexyl methoxycinnamate, Zinc Oxide, Caprylic/Capric Triglyceride, Mineral Oil Phenyl Trimethicone, Talc, Arbutin, Hydrolyzed Collagen, Dimethicone, Macadamia Ternifolia seed oil, Squalane, Adenosine, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimehticone, PEG-10 Dimethicone, Polyethylene, Beeswax (Cera Alba), Gylcerin, Propylene Glycol, Caviar Extract, Algae Extract, Rosa Canina Fruit Oil, Simmendsia Chinensis (Jojoba) Seed oil, Fagus Sylvatica Bud Extract, Ceramide 3, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Sodium Hyaluronate, sodium Chloride, Frangrance (Parfum), Methylparaben, Propylparaben, Disodium EDTA, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Butylphenyl Methylpropional, Benzyl Salicytate, Hydroxycitronellal, Alpsha-Isomethyl ionone, Hexyl Cinnamal, Linalool, Citronellol, May Contain +/-; Titanium Dioxide(CI 77891), Iron Oxides(CI 77491, CI 77492, CI 77499).


MISSHA
Signature Real Complete BB Cream #13 Milky Beige & #21 Light Beige

Okei, meitsin Holy Grail BB-voide on tässä. Ehkä täydellisin BB- voide mihin olen törmännyt niin peittävyyden, sävyjen kuin raaka-aineidenkin puolesta. Siis tsiigatkaa nyt tota uutteiden (extract) määrää :P Ei peitä ihan niin paljoa, kuin Perfect Cover, mutta silti aivan erinomaisesti tasoittaa ihonsävyn ja vähän isommatkin ihon virheet. Tämä BB voide on aika juoksevaa johtuen luonnonuutteiden suuresta määrästä, joiden takia tämä myös levittyy kuin unelma! Pintakuivan ihon pelastus eli mun suosikki syksystä kevääseen, vaikka mulla onkin tätä aina laatikossa ympäri vuoden :D

Milky Beige on mulle täydellinen sävy syksystä kevääseen ja kesällä saatan välillä tilata Light Beigen, sillä vaikken rusketu saan kuitenkin vähän väriä, jolloin Milky Beige tuntuu liian vaalealta. Signaturen sävyt on vielä Perfect Coverin saman nimisiä sävyjä vaaleampia.


INCI: Water(Aqua), Ginkgo Biloba Leaf Extract, Cyclopentasiloxane, Titanium Dioxide, Hydrogenated Polydecene, Zinc Oxide, Hydrogenated Polyisobutene, Butylene Glycol, Propanediol, Phenyl Trimethicone, Butylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate, Arbutin, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, Hydrogenated C6-14 Olefin Polymers, Cyclohexasiloxne, Sodium Chloride, Polyglyceryl-4 Isostearate, Sorbitan Isostearate, Caprylyl Methicone, Orbignya Oleifera Seed Oil, Sodium Hyaluronate, Mica, C12-15 Alkyl Benzoate, Ozokenite, Sorbitan Olivate, Alumina, Dimethicone/Vinyl Dimethicone Cross polymer, Hexyl Laurate, Disteardimonium Hecorite, Aluminum Hydroxide, Stearic Acid, Dimethicone/Methicone Copolymer, Tocopheryl Acetate, Propylene, Carbonate, Hydrolyzed Collagen, Lysine, Histidine, Arginine, Aspartic Acid, Threonine, Serine, Glutamic Acid, Proline, Glycine, Alanine, Valine, Methionine, Isoleucine, Leucine, Tyrosine, Phenylalanine, Cystine, Hydroganted Lecithin, Squalane, Glycerin, Ceramide 3, Cholesterol, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Stearic Acid, Oleic Acid, Brassica  Campestris (Rapeseed) Sterols, Beta-Glucan, Anthemis Nobilis Flower Extract, Lavandula Angustifolia (Lavender) Flower/Leaf/Steam Extract, Vigna Radiata Seed Extract, Coix Lacryma-Jobi Ma-Yuen Seed Extract, Panax Ginseng Root Extract Punica Granatum Extract, Scrophularia Buergeriana Root Extract, Ganoderma Lucidum (Mushroom) Extract, Scutellaria Baicalensis Root Extract, Rhus Avium (Sweet Cherry) Fruit Extract, Morus Alba Root Extract, Captis Japonica Root Extract, Acorus Calamus Root Extract, Mangifera Indica (Mango) Fruit Exract, Asarum Sieboldi Root Extract, Angelica Keiskei Leaf/Stem Extract, Psidium Guajava Fruit Extract, Juglans Regia (Walnut) Seed Extract, Prunus Persica (Peach) Fruit Extract, Carica Papaya (Papaya) Fruit Extract, Carnus Officinalis Fruit Extract  Luffa Cytindrica Fruit Extract, Bletilla Stirata Root Extract, Glycyrrhiza Globra (Licorice) Root Extract, LyciumChinense Fruit Extract, Citrus Unshiu Peel Extract, Taraxacum Officinale (Dandelion) Rhizome/Root Extract, Cucurbita Pepo (Pumpkin) Fruit Extract, Salicomia Herbacea Extract, Litchi Chinensis Fruit Extract, Cnidium Officinale Root Extract, Oenanthe Javanica Extract, Nelumbo Nucifera Flower Extract, Hordeum Vulgare Leaf Extract, Lecithin, Polysorbate 20, Caprylic/CapricTriglyceride, Palmitoyl Pentapeptide-4, Sodium Ascorbyl Phosphate, Acetyl Hexanediol-8, Copper Tripeptide-1, Echinacea Purpurea Extract, Bacillus/Soybean Ferment Extract, Perilla Ocymoides Leaf Extract, Taic, Triethoxycaprylylsilane, Xanthan Gum, dimethicone, Adenosine, Methicone, Caprylyl Glycol, Ethylhexylglycerin, Tropolone, 1,2-Hexanediol, Phenoxyethanol, Disodium EDTA, Fragrance (Parfum), Iron Oxides(Cl 77491, Cl 77491, Cl 77499), Benzyl Benzoate, Butylphenyl Methylpropional, Benzyl Salicylate, Hydroxyisohexyyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Linalool, Alpha-Isomethyl, Geraniol, Citronellol



Muistattehan, että synttäriarvontaan on aikaa osallistua vielä vappuaattoon asti! :) Palkintona arvonnassa SKIN79 miniatyyri BB-voidesetti, joka sisältää mm.miniatyyrikoon Vip Gold Collection BB-voiteesta.

18 kommenttia :

  1. Itse pihyydessäni käytän varovasti tuota Garnierin bb-voidetta, joka kyllä oikeasti on oranssi-keltainen ja sitä pitää laittaa tosi varovasti ja sitten kunnolla puuteria päälle (how sad :D). Tätä lukiessa mietin,että ehkä pitää oikeasti kokeilla noita kunnon bb-voiteita.... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, mutta siis paremman puutteessa toimii kuitenkin :D Tuut kahville joku päivä niin voit testata noita ja arvioida samalla mikä sävy olis sopivin :)

      Poista
  2. Kiintoisa arvostelu, kiitos!
    Mistä näitä aitoja BB-voiteita saa tilattua?
    -Elli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Elli! Tilaan näitä samoista verkkokaupoista kuin kangasnaamioita eli tänne olen postauksen alaosaan kirjoittanut tarkemmin ostopaikoista :) Kiva kun pidit kiintoisana, nämä voiteet on kyllä ihan loistavia ♥

      Poista
    2. Tässä vielä vähän tarkemmin ostopaikoista juttua :)

      Poista
    3. Tilasin nyt Misshan signaturea ja olen kyllä niin niin iloinen tilauksesta. :) Olen aivan kalkkilaivan kapteeni, joten tarpeeksi vaalean sävyn löytyminen on ollut kiven alla. Tilasin siis pikkuputkilot sävyjä 13 ja 21. 13 on varmasti ihan passeli talvella ja 21 kun hieman enemmän aurinkoa näkyy. Nyt kokeilin sekoittaa molempia sävyjä ja se toimikin mainiosti. Ihania voiteita! Kiitos siis miljoonasti suosittelusta!

      -Elli

      Poista
    4. Oi ihanaa, että pidät niistä yhtä paljon kuin minä! Tykkään itse myös sekoitella niitä vähän fiiliksen mukaan vaikka mulle sävy 13 on kesälläkin ihan ok, kun olen varmaan kalkkilaivan kapteeneista se kaikista vaalein :P Kerran mun hyvä ystävä sanoi aurinkoa ottaessamme, että näytän ihan kuolleelta ja otti valokuvankin näyttääkseen sen mulle - eikä naurusta meinannut tulla loppua ;D Kiitos vielä kun jaksoit tulla kertomaan mitä mieltä olit sävyistä ja itse voiteesta ^_^

      Poista
  3. Miten ihanan näköisiä purkkeja noihin tuttuihin verrattuna! Mulla on se Acacin Snail energizing BB cream. Se on kyllä kiva voide, mutta sais olla hippasen peittävämpi. Mut sillon kun iho on hyvässä kunnossa niin toimii kyllä, koostumus on ihana ja tuoksu myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se on kyllä hyvää myös, tosin aidoksi BB- voiteeksi siinä on ihmeen vähän peittävyyttä. Koostumus Acacin Snail BB:ssä on kyllä just sitä mistä BB:stä on kyse ihan niinkuin kuvailitkin ^^ Ja täytyy sanoa, että Koreassa kyllä osataan tuo tuotteen ulkonäköön panostaminen ilman, että hinta nousee taivaisiin. Olen nähnyt ihan mielettömän kekseliäitä, kauniita, söpöjä ja luovia purkkeja, tuubeja ja purnukoita :D Heräteostoksia tulee tosin tehtyä ihan liikaa!

      Voisin kuvitella, että ihastuisit Laneigen Snow BB- voiteeseen joka on himpun peittävämpi kuin Acacin Snail BB :) Lopputulos tosin ei ole kyllä matta, kuten tossa Acacin Snail BB:ssä.

      Poista
  4. Ostin tuon Misshan Signaturen sun suosituksesta ja se on kyllä tosi hyvä! Ei se tosiaan ihan kesätuote ole, mutta osaatko sanoa kuinka suuret sävyerot niissä on. Tuo tummempi näistä on mulle liian vaalea tähän aikaan vuodesta ja mietin olisiko seuraava hyvä. Kiitos loistavasta postauksesta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saara! Kiva kun säkin innostuit tilaamaan :) Totta on, että sen verran paljon on luonnonuutteita/-öljyjä Signaturessa, että kesällä lisään joukkoon esim. Perfect Coveria :) Sävyerot ei ole ihan älyttömän suuret, ehkä yhden asteen tummenee per sävy ja Signaturessa muistaakseni sävyjä vain kolme. Se tummin sävy nro.23 voi olla siinä ja siinä onko kesällä sulle sekin liian vaalea :) Perfect Coverissa on enemmän sävyjä ja siinähän se #23 on tummempi kuin Signaturen #23 ;)

      Poista
  5. Okei, kiitos paljon avusta! :)

    VastaaPoista
  6. Kiitos postauksesta! Tilasin tän takia tuota Misshaa ebayn kautta Koreasta, enkä pettynyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Kira ja eipä kestä - oon niin hulluna korealaiseen kosmetiikkaan, että kiva jos joku tän postauksen perusteella on itsekin innostunut testaamaan niitä! Tosi kiva kun jaksoit laittaa kommenttia voiteesta ja mieleen tulikin, että oliko sulla siis Misshan Signature vai Perfect Cover?

      Poista
    2. Ostin tuon Signaturen #21. Se on himppasen liian vaaleeta miulle, joten tilasin nyt #23, ja huomasin tilauksen jälkeen, että se oli Perfect Cover, vaikka piti tilata Signature. Tuleepahan kokeiltua nyt sitten molemmat!

      Poista
    3. Molemmat on kyllä hyviä vaikkakin koostumukseltaan tosi erilaisia. On totta, että näistä löytyy aika vaaleita sävyjä ja voitkin varmaan kuvitella kuinka vaalea mä olen kun mulle Signaturen #21 on liian tumma :P

      Perfect Coverin #23 on muuten tummempi kuin Signaturen #23,joten toivottavasti se ei ole sulle liian tumma :) Jos se kuitenkin on liian tumma niin suosittelen kokeilemaan niiden sekoittamista. Mun lemppari combo on nimittäin sekoittaa kämmenen syrjällä noin fifty-fifty Signaturea ja Perfect Coveria :)

      Kun pääset testaamaan Perfect Coveria niin olisi tosi kiva jos tulisit kertomaan mitä siitä tykkäsit ja oliko sävy sopiva :)

      Poista
    4. Sain viikko sitten sen PC #23 ja se on just passeli miulle! :) Levittyy hyvin, peittää kivasti, mutta ei jätä yhtään raskasta vaikutelmaa. Talvella noita kahta vois sekoittaa keskenään.

      Poista
    5. Oi vitsi, hyvä kun oli sopiva sävy! :D BB:n tilaukset on sävyjen kannalta aina vähän arpapeliä :D Itsekin tykkään just tosta ominaisuudesta Misshan voiteissa, kun peittää hyvin mutta tuntuu tosi kevyeltä ja mukavalta iholla.

      Poista