PIKKUNEITI 1KK

Neiti Nugetin kanssa tuli yhteiseloa viime viikolla vasta kuukausi täyteen, mutta tuntuu kuin hän olisi ollut meidän perheessä aina. Kuukaudessa tyttö on kasvanut pituutta jo melkein viisi senttiä ja vaihdettiin reilun kolmen viikon paikkeilla vaatekoosta 50 kokoon 56 :) Paino tulee pikkasen perässä keskikäyrän alapuolella siitäkin huolimatta, että tämä hoikka neiti on maitobaarin vakioasiakas suurimman osan päivästä.

Vaikka vauva on vasta kuukauden vanha unohdan usein tämän seikan neidin ollessa hereillä, koska hänellä on ollut syntymästä asti todella valpas ja tarkkaavainen katse. Nukkuessaan hän kuitenkin näyttää aina yhtä pikkuruiselta kuin syntyessään. Pienestä ja viattomasta ulkomuodosta huolimatta tästä nyytistä on kehkeytymässä melkoinen sähikäinen...


Luonteeltaan neiti on temperamenttinen energiapakkaus  - ihan samanlainen kuin vatsassa!  Muuten kyllä melko kiltti vauva, mutta väsyneenä tulistuu nollasta sataan. Muitakin masu asustelun aikaisia piirteitä on nähtävissä esim. peukku eksyy suuhun ihan kuten masussakin (näkyi ultrissa) ja neiti liikkuu paljon myös vatsan ulkopuolella  (potkii peitot päältään ja mätkii nyrkillä itseään ellei tunge sitä suuhun :P). Unirytmi tuntuu myös olevan sama - nukkuu melko hyvin yöt ja valvoo päivät pienien power nap- päiväunien avulla. Vauva rauhoittuu edelleen myös pään silittelyyn -  silittelin pikkusen päätä ihan raskauden loppuun asti, koska pää oli tuossa pallean kohdalla.

Mitä kuukauden ikäinen Neiti Nugetti jo osaa? Synnärillä sanottiin, että huomaa vauvan jumppailleen mahassa, kun on niin jäntevä ja terhakka. Liekö siis sen vai perätilan takia (liikutteli päätään paljon mahassa) niin päätä on kannateltu jo ensimmäiseltä viikolta lähtien ja näin kuukauden ikäisenä pää pysyy pystyssä todella hienosti sekä olalla, mutta myös pieniä aikoja mahallaan käsien varassa. Tietoiset hymyt katsekontaktilla ja ensimmäiset pienet jokellukset olemme jo myös saaneet. Katseella osataan seurata tarpeeksi kiinnostavia kuvia ja meidän vanhempien kasvoja kunhan ne liikkuvat tarpeeksi hitaasti. Erilaisia esineitä on tykätty tuijotella viikon ikäisestä eteenpäin kunhan ne ovat olleet vain tarpeeksi lähellä. Isot mustavalkoiset taulunkehykset on olleet parasta viihdettä meidän mustavalkoisten Vallilan tyynyliinojen ohella :P Kahden viikon paikkeilla myös värikkäät kirjat/lelut jaksoivat viihdyttää sen verran, että äiti kerkesi käydä laittamassa aamupalaa itselleen.

Tyttö näyttää perineen molempien suvuissa kulkevan hiusten punapigmentin joka näkyy todella vahvasti luonnonvalossa. Muista piirteistä olemme erottaneet ainakin minun nenäni ja Nurren leuan. Moni sanoo, että vauva näyttää enemmän Nurrelta ja osa, että vauva on ihan itsensä näköinen eikä pysty vielä sanomaan kumman näköä hänessä on enemmän.

Kumman näköä neidissä teidän mielestä on enemmän? 
(kuvia meistä löytyy tästä postauksesta)


4 kommenttia :

 1. Onpa hän kyllä kaunis :). Sanoisin, etä tyttö on itsensä näköinen, sopivasti molempia :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Omasta mielestä myös tasapuolisesti molempia tai en ainakaan huomaa, että olisi selkeästi toisen meistä näköinen vaikka moni sanookin, että on ihan isäänsä tullut :D

   Poista
 2. Teidän vauva kuulostaa ihan identtiseltä meidän vauvan kanssa! Ja vähän näyttääkin samalta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa, onpa hauska sattuma!:D Onnea ihanasta pienestä neidistä!♥

   Poista