ELÄMYKSIEN ENDER'S GAME

Täytyy tunnustaa, ettei teatterissa tule kauhean usein käytyä ja eilisen teatterikäynnin jälkeen jäi sellainen tunne, että ehkä pitäisi. Käytiin Nurrren kanssa katsomassa Teatteri Toivon Ender's Game, joka houkutteli meille jo ennestään tutulla tarinalla. The Ender's Game kirjana on mielestäni loistava ja siitä tehty elokuva todella onnistunut, joten oli kiinnostavaa nähdä miten tämä visuaalisesti melko vaativa tarina oli saatu näytelmäksi.
"Teatteri Toivon historian suurimmassa produktiossa kaksi elämänmuotoa taistelee olemassaolostaan. Nuori poika vedetään keskelle kamppailua, joka ratkaisee kokonaisten sivilisaatioiden tulevaisuuden. Ender tarjoilee sykähdyttävän fyysisen avaruusseikkailun, jonka yli 3 tuntisessa esityksessä nähdään synkkää peliä, akrobatiaa, taisteluja sekä huikaiseva loppuhuipennus! Tule kokemaan järisyttävä sci-fi näytelmä, jossa avaruuden kylmyys kohtaa sodan tuhoisat liekit."
Tarina oli hyvin saatu kasattua toimivaksi kokonaisuudeksi ja melko yksinkertaisista puitteista huolimatta muutamat loistavat yksityiskohdat, kuten "tietolevyt" ja tiimien värikoodaus tekivät vaikutuksen. Tiettyjen kohtausten toteutus oli suorastaan nerokasta, joita ei voinut kuin ihailla. Myös Enderin hahmon kehittyminen esityksen aikana oli selkeästi nähtävissä, joten siitä myös pontsit. Esityksen vakavuudesta huolimatta huumoria oli juuri sopivasti ja muutama vitsi nauratti vielä jälkikäteenkin.


Mun lempparikohdat esityksestä oli hidastettu taistelukohtaus ja ehdottomasti loppukohtaus, jota ei olisi mielestäni voitu edes paremmin tehdä! Pientä miinusta teatterin kovista penkeistä (kaksi väliaikaa onneksi pelastivat!) ja itse esityksessä häiritsi, että näyttelijöiden puhe hukkui välillä musiikin alle. Musiikki itsessään oli kyllä niin loistavaa, että olisi voinut luulla sen olevan suoraan elokuvasta. Kaikenkaikkiaan aivan loistava ja kekseliäs - kirjalle uskollinen - Ender's Game.

Käytiin muuten Teatteri Toivossa ensimmäistä kertaa ja mä tykkäsin ihan kauheasti tämän pienen teatterin suurehkosta aulasta, jonka katosta riippui keinuja, seinän vierustalla oli kauniisti valaistuja puita ja paljon pieniä sohvaryhmiä joissa istua ja nauttia vaikka kuppi kahvia. Esityksen alkamista odotellessa sekä väliajoilla meidän molempien huomio kiinnittyi hyvin valittuun kauniseen elokuvamusiikkiin esim. The Misty Mountains Cold - The Hobbit. Haluan ehdottomasti tänne uudestaankin, joten odotan mielenkiinnolla Toivon tulevia prokkiksia! :)Onko teille Enderin tarina tuttu esim. leffasta? :)


KUVAT: Toni Ahola

4 kommenttia :

 1. Ihan vieras mulle tämä Enders Game! Tää syksy on kyllä ollut yhtä kulttuuria, oon käynyt teatterissa ennätykselliset neljä kertaa! Ja helmikuulle vielä yks lippu oottamassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ender's Game ei ehkä ole sitä kevyintä luettavaa, jota itse yleensä luen mutta hyvä kuitenkin ja voin kyllä suositella :)

   Wau, no sähän olet nyt oikein innostunut :D Kunpa sitä itsekin tulis käytyä vaikka kerran kuukaudessa....siinäpä olis hyvä uudenvuodenlupaus :D

   Poista
  2. Meillä on tänä vuonna ekaa kertaa kaupungin työntekijöiden tyky-ranneke jota voi käyttää mm. Teatterilippuihin - siinä suurin syy!
   Rakastan teatteria mutta vitsi ne liput on usein kalliita!

   Poista
  3. Ooh, voi kun meilläkin olisi! :D No onhan ne, tosin tuonne päästiin ennakkovaraajan edulla joka oli vaan 16,50€ per nenä ^_^

   Poista