FITFARM BIKINI CHALLENGE 2014 VKO 10 - ENNEN & JÄLKEEN

Ihan ensiksi haluan sanoa, että jos elämäni paras ostos on ollut oma asunto, niin Fitfarmin Bikini Challenge nettivalmennuksen ostaminen tulee heti perässä hyvänä kakkosena! Ehdottomasti elämäni parhaiten käytetyt 99€ :D Suosittelen lämmöllä!


RUOKAVALIO

BC:n ruokavalio on puhdasta perusruokaa, joten mitään vippaskonsteja tai jotain speciaalia "dieettiruokaa" tässä ei käytetty. Ruokaa syötiin paljon ja usein: aamupala, välipala, lounas, illallinen ja iltapala. Tämä tietysti mahdollistaa sen, että jatkossakin on hyvä jatkaa pääpiirteittäin samalla ruokavaliolla - ainoastaan määrien noustessa (saimme valmennuksen lopulla myös ylläpitoon soveltuvan ruokavalion).

Tankkauspäivän ja cheat mealin jälkeen huomasin kaipaavani sitä perusruokaa - vatsa ei tykännyt enää ollenkaan eineksistä. Myöskään rasvaisista esim. leivonnaisista vatsani ei tykkää nykyisin yhtään, vaikka kyllä senkin uhalla aion niitä silloin tällöin syödä.

Kulinaristeille ruokavalion noudattaminen olisi varmasti ollut vaikeaa esim. mitkään kastikkeet eivät olleet sallittu. Itse kuulun ihmisiin joille ruoka on vain polttoainetta ja paheet löytyy sieltä herkkupuolelta. Herkkupäivän ts. vapaasyöntipäivän aion näiden valmennuksien jälkeen pitää kerran viikossa tai kahdessa pysyessäni arkisin ruokavaliossa.

Makuaistikin tuntuu muuttuneen, sillä kaikki suolainen esim. pizza maistuu kymmenen kertaa suolaisemmalta ja makeat esim. leivonnaiset todella makealta. Ehkä eniten harmittaa, ettei herkut maistu enää niin hyvältä kuin ennen esim.karkki ja suklaa :D Toisaalta tämä on siitä hyvä juttu, ettei niitä tee kauheasti mieli tai kourallinen namia päädy koko karkkipussin syömiseen.


TREENIT

Treenikertoja oli viikossa viisi ja aerobisia lihaskuntoreenien päälle vähintään kaksi. Loppua kohden sai tehdä jopa neljä aerobista treenien lisäksi jos halusi tehostaa rasvan palamista. Itse tyydyin niihin kahteen ja välillä tein vain yhden :)

Treenit yllätti mut täysin - lähestulkoon kaikki treenit pystyi tekemään puoleen tuntiin, eli mistään salilla tunnista toiseen hinkkaamisesta ei ollut todellakaan kyse. Saimme koko valmennuksen aikana yhteensä kymmenen viikkotreeniä, jotka pystyi tekemään joko kotona sisällä taikka sitten ulkona. Näiden lisäksi saimme kolme salitreeniä joissa oikeastaan oli viisi treeniä muutaman ollessa jaettu kahteen eri osa-alueeseen (kädet & jalat) ja näin tarkoitettu suoritettavaksi kahtena eri päivänä.

Itselle suosikiksi nousi viikkotreeneistä kahvakuula, funktionaalinen ja hyppykuntopiiri.Salitreeneistä volume, jossa painoja heavyyn verrattuna oli aavistuksen vähemmän, mutta toistomääriä puolet enemmän.

Vaikka treenit olivat lyhyitä eivätkä välttämättä tuntuneen edes ylitsepääsemättömän vaikeilta/raskailta, niin puolivälin jälkeen pääkopassa tapahtui jotain ja treenit ei kulkeneet ollenkaan. Olin fyysisesti ja henkisesti todella väsynyt mitä en olisi näin lyhkäsillä treeneillä uskonut saavuttavani. Kevennetty viikko tankkauspäivineen tuli juuri oikeaan aikaan, jonka jälkeen taas tuntui treenit hyvältä.


TULOKSET

Bikini Challenge on pääasiassa kehonmuokkausvalmennus. Treenasin valmennuksesta 8 viikkoa ja loput kaksi viikkoa pidin treeneistä lomaa, joten ihan maksimaaliseen suoritukseen en taipunut mikä kostautui heti lihasmassan kasvun pysähtymisenä rasvan edelleen palaessa. Ruokavaliossa pysyin koko 10vko ajan jos nyt ei muutamaa ohi ruokavalion herkutteluhetkeä oteta lukuun esim. kun Suomi hävisi Venäjälle MM lätkässä oli mun pakko raottaa karkkipussia. :P

Mun oma muutos ei ole läheskään niin huikea kuin muilla meidän ryhmäläisillä, mutta kyllä tuossa nyt jotakin eroa on :) Mietin pitkään laitanko blogiin ollenkaan ennen & jälkeen kuvia itsestäni. Sitten ajattelin, että jos yksikään ihminen ehkä kuvistani motivoituneena innostuu vaikka vastaavanlaiseen valmennukseen niin kyllä se on sen arvoista. Ja mikäli rannalla sattuisimme törmäämään niin ihan sama näky teitä siellä kohtaisi, joten siitä rohkaistuneena tässä teille kymmenen viikon tulokset mittojen lisäksi myös kuvina (jos edes näette mut tuota valkoista seinää vasten :P). Myös tyvikasvun edistymistä voi seurata kuvista :D


Ensi viikolla alkaa loppurutistus eli tavoitteena saada uuteen hoikistuneeseen olemukseen sporttista ilmettä - lihaksia lähden kasvattelemaan kuukauden mittaisella BC extra jatkovalmennuksella.


OSALLISTUMASSA FITFARMIN BIKINI CHALLENGE NETTIVALMENNUKSEEN?

 • Tärkein neuvoni on tässä: UNOHDA VAAKA! Kun olet valmennuksessa jossa poltetaan rasvaa ja kasvatetaan lihasta samaan aikaan on vaaka ehkä turhin kapistus ikinä. Rasvan palaessa lähteneet kilot korvaa juurikin se treenattu lihas! Vaa'an voit kuitenkin kaivaa alku-,puoliväli- ja loppupunnitukseen niin halutessasi.
 • Alussa kannattaa noudattaa pilkun tarkasti ruokavaliota ja treenisuosituksia, jotta pääset vauhtiin ja etenkin ruokavaliota, koska varsinkin alkuvaiheessa siitä lipsuminen on helpompaa. 
 • Kaikki herkut kannattaa hävittää kotoa - etenkin alkuvaiheessa omaa itsekuria ei kannata laittaa koetukselle.
 • Kuuntele kehoa - jos treeni ei luista pidä lepopäivä. Yhden tai kahden treenin väliin jättäminen ei kaada koko valmennusta.
 • Älä kuuntele mieltä - jos ei vaan tee mieli mennä salille tee vaikka kotona yksi viikkotreeni. Treenin jälkeen olo on kuitenkin aina mahtava ja voit olla mielissäsi siitä, että päivän treeni on pulkassa.
 • Muista vitamiinit, rasvahapot ja hivenaineet! Näitä ei ole turhaan suositeltu ruokavalion ohella syömään ja itse ne muutamana päivänä väliin jättäneenä huomasin kyllä suurenkin eron lihaksien palautumisessa sekä omassa vireystilassa.
 • Palautusjuoma on ehdottomasti ostettava, mutta mieti tarvitsetko muita esim. latausjuomaa. Itsellä latausjuoma oli tosin korvaamaton etenkin niinä päivinä kun olo oli väsynyt eikä energiaa treeniin olisi riittänyt.
 • Varaudu henkisesti ostamaan pari kokoa pienemmät rintaliivit :P Rasva palaa ikävän tasaisesti ympäri kehoa eikä yksikään kohta kropassa siltä säästy.


  10 kommenttia :

  1. Pakko vielä kommentoida tähän, että upeen duunin oot tehny (vaikka alunperinkin olit kyllä tosi upee). Tosi ihailtavaa <3 go K!

   VastaaPoista
  2. Hei apua, mulla on jäänyt tämäkin postaus kommentoimatta! :o
   Mahtavaa työtä, vaikka täytyy sanoa että näytät upealta jo noissa ennen-kuvissa. Kuvat tosiaankin kertoo enemmän kun nuo sentit!
   Oot kyllä ihan super-reipas, tsemppiä seuraavaan haasteeseen! <3

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Kiitos ja kiitokset myös tsempistä, sitä tarvitaan nyt kun kesän riennot vetää kummasti mukanaan ^_^

    Vähän kyllä harmittaa etten ottanut ihan sieltä alusta helmikuulta kuvia kun aloitin tän kesäksi kuntoon projektini ennen bc:tä. Noh ei voi mitään :)

    Poista
  3. Vau mieletön tulos! Itsellä on vähän samankaltainen lähtötilanne kuin sinulla, eli siis jo valmiiksi hoikka ja normaalipainoinen. Mutta kaipaan juurikin tuota kiinteytymistä, mitä sullakin kuvista päätellen on tapahtunut ihan mielettömästi! Hain netistä juurikin kokemuksia tästä BC-valmennuksesta ja tän sun blogipostauksen ansioista aion osallistua kun se seuraavan kerran alkaa 4.8. Kiitos inspiraatiosta ja motivaatiosta! :)

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Kiitos, enemmänkin olisi varmasti tulosta tullut jos olisi täysillä jaksanut vetää loppuun asti ilman lipsumisia :) Oi vitsi, ihana juttu oot tekemässä kyllä ihan mielettömän hyvää ostosta! Ainakin mun ruokailutottumukset muuttui ihan täydellisesti ^_^

    Poista
  4. Huikea suoritus! Seuraava BC valmennus alkaa 13.10 ja pohdin täällä pitäisikö lähteä mukaan. Sinun matkasi luettuani päätin lähteä leikkiin mukaan. Kiitos kun jaoit kuvasi ja kokemuksesi! :)

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Ihan sairaan hienoa kuulla, kiva kun jaksoit kommentoida ja kertoa! Et todellakaan tule katumaan ja mä menen varmasti itsekin taas keväällä uudestaan, mutta siihen asti pärjään vanhoilla Bikini Challenge opeilla ja treeneillä :D Onnea tai paremminkin itsekuria ja pitkäjänteisyyttä alkavaan valmennukseen ^_^

    Poista
  5. Kyllä tuosta kiinteytymistä huomaa, vaikka hoikka olet toki muutenkin ollut! Eniten ehkä häiritsee aika radikaali kuvakulman vaihtuminen, ihan kuin olisit kasvanut 20cm samalla :D

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Haha, joo mies ei ole ehkä maailman paras valokuvaaja - ensimmäiset kuvat on otettu ylempää ja jälkimmäiset alempaa :)

    Poista