KOIRAHIERONTAA

Chikalla on ollut selittämättömiä selkäkipuja kolme kertaa vuoden sisällä, joihin ei olla saatu mitään tolkkua edes eläinlääkärissä. Kipukohtaukset ovat olleet sen verta voimakkaat (koira ei halua liikkua, läähättää, aristaa takaosaa), että ollaan jouduttu ravaamaan päivystyksissä ja viimeisenä kertana annettu el.lääkärin määräämät tropit ja koira on lääkkeen vaikutuksesta levännyt sitten taju kankaalla. Yhdestä kahteen päivään saattaa mennä kipuillen ja sitten kaikki on taas niin kuin ennenkin.

Chikan tuntien sen oireet voivat olla hyvinkin liioiteltuja, koska sattuu nyt olemaan luonteeltaan aikamoinen drama queen. Kerran se huusi sydäntäsärkevästi etutassu ylhäällä keskellä olohuonetta ja ontui liikkuessa. Ajattelin, että nyt se on sitten tehnyt sen mitä olen pelännyt - hypännyt sohvalta huonossa asennossa alas ja satuttanut tassunsa. No mitäpä minä sitten näenkään? Tassussa oli pieni pala kirkasta teippiä! Siis hyvät naiset ja herrat alle sentin mittainen pala teippiä! :P Teippi pois ja mattoralli pystyyn kaverin kanssa.


Kerran ollaan menty eläinlääkäriin myös sen takia, ettei Chika ilmeisesti mielestään ollut saanut tarpeeksi huomiota. Kai se oli näiden selkätutkimusten aikana oppinut, että vähän vinkumalla ja näyttämällä surkealta pääsee sinne kivaa paikkaan, jossa sitä lääpitään joka puolelta. Me tietysti luultiin, että kyseessä oli alkava kipukohtaus ja vietiin koira yöllä päivystykseen. Eläinlääkäriin päästyään se olikin sitten ihan normaali ja meni jo omia menojaan lääkärin perässä tutkimushuoneeseen. Jeps. Se näytti myös siltä, että nautti pöydällä koko rahan edestä selän painelusta ja raajojen venytyksestä. Ainakin koira oli tyytyväinen kun lähdettiin!

No, mutta saimme siis sellaisen tuomion, että jos koira vielä oireilee olisi seuraavana vuorossa neurologin tutkimus ja magneettikuvaus, koska muutakaan ei oikein ollut jäljellä. Nämä mainitut tutkimukset liikkuvat siellä nelinumeroisissa summissa ja itse epäilen selkäkivun johtuvan kovasta hyppelystä/epäergonomisista alastuloista, joten menin helmikuussa Chikan kanssa koirahierontakurssille. Koska kurssin järjesti Chihuahua ry, oli paikalla parikymmentä chihuahuaa. Myös Rimman ylisöpö Pullander!

Omistajat kuulolla ja koiratkin vielä ihan nätisti. Kuva: Chihuahua ry.

Koirahierontakurssilla tuli opittua mm. millaisilla otteilla koiraa hierotaan, mitä paikkoja voi ylipäänsä hieroa ja minkälaisia ongelmia hieronnalla voidaan helpottaa. En todella vanno muistavani läheskään kaikkea, mutta ainakin koirat näyttää nyt nauttivan ja mikä parasta Chikalla ei ole ollut kipukohtauksia ollenkaan kurssin jälkeen.

Hieron molemmat koirat kerran viikossa ja Chikaa välillä vähän useammin, kun se tulee kerjäämään hierontaa parkeeraamalla syliin selkä minuun päin. Jos mitään ei tapahdu se kääntää päätä niin, että pystyy sivusilmällä tuijottamaan minua hyvin merkitsevästi. Parhaimmillaan kuulee vielä oikein syvän hengähdyksen, että "hohhoijakkaa, eikö se nyt tajua".


Kurssilla opetettiin hieromaan koirat kyljellään, mutta näiden kanssa kotona aloitan istualteen ja menevät sitten itse siitä makuulle, kun alkavat rentoutua tarpeeksi. Koiran kaulaa ei suositeltu kurssilla hieromaan, mutta olen silti kaulaa molemmin puolin kevyesti hieronut yhdessä niskan kanssa. Niska/kaula onkin Roxien lempipaikka.

Aivan ensimmäisellä kerralla Roxie yritti koko ajan katsoa/nuolla hierovaa kättä, mikä teki hieromisen hankalaksi. Onneksi se ei tee sitä enää! Tätä meidän ikuista pentua olen hieronut vasta neljä kertaa ja alkuun se antaa edelleen hauskoja "mitä nyt tapahtuu?" ilmeitä. Sitten kun se hiffaa mistä on kysymys se rentoutuu ja taipuu niin, että nenä on maassa.



Aina hieronnan jälkeen sohvalla pötköttää kaksi niin väsynyttä ja lötköä spagettia, ettei tosikaan. Kyllä kurssi oli ehdottomasti käynnin arvoinen näillä tuloksilla :)


BEHIND THE SCENES

Chikan bravuuri on Roxien pentuajoista lähtien ollut istua Roxien päälle silloin, kuin se ei itse saa mielestään tarpeeksi huomiota. Niinpä ei ollut mikään yllätys, että Chika tunki ihan pokkana käden alta syliin uudelleen hierottavaksi - kesken Roxien hieronnan. Nostin kyllä Chikan pois sylistä, mutta Roxien mielestä asiaa ei oltu vielä käsitelty loppuun, hehe.



14 kommenttia :

  1. Oih nuita pieniä nautiskelijoita <3 Vitsi mulla on kyllä jäänyt hieronta hävettävän vähälle suhun verrattuna. Lupaan parantaa tapani!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, mutta teillä niitä hierottavia onkin vähän enemmän ;) Mäkin välillä laiskuuttani hieron vain yhden koiran.

      Pakko sanoa, että vaikka kurssista jäi vähän sellanen fiilis, että tässäkö tämä nyt oli, niin onneksi siitä hieronta demosta jäi mieleen suurin osa liikkeistä ja taivutuksista :)

      Poista
  2. Hahaha, ihanat :D Voi että mä niin kaipaan koiraseuraa, mutta ei tähän kiireiseen elämäntilanteeseen viitsisi edelleenkään sitä ottaa. Raukka joutuisi olemaan niin paljon yksin :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koirat on kyllä ihan huippuja, mutta aikaahan nämä tarvii paljon. Chika vaati kyllä kaiken huomion ollessaan ainoa koira, mutta kun Roxie tuli niin meidän seura ei ole enää ollut ihan niin must 24/7 :P

      Poista
  3. Siis mahtavuutta! Jotenkin tunnen tuon luonteen ja erotan nuo ominaispiirteet JOPA meidän kohta 10v dobberilla. Pieni epämääräinen chihutoytoy sitten onkin oma lukunsa jättisilmineen ja "rakasta mua" asenteineen!
    Aikoinaan dobberilla oli epämääräistä kosketusarkuutta lavan kohdalla ja monen eläinlääkärin kautta todettiin vaan lihasvenähdykseksi. Siinä välissä sovellettiin myös akupunktiota, mikä on ihan oma lukunsa sekin 30kg koiralla..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, eiks se niin mene, että jokaisessa koirassa asuu pieni chihuahua :D

      Meidän kannattais varmaan käydä kysymässä arviota jostain muualta, kun ollaan käyty nyt vaan samassa paikassa. Ajattelin paikan olevan paras mahdollinen, mutta liekö sitten euron kuvat silmissä ehdottelevat kaikenlaisia tutkimuksia.

      Hehe, voi olla että akupunktio on ollut aika haastavaa teillä! :D Mut hei jos oireet jatkuu vielä niin akupunktio vois olla meilläkin yks vaihtoehto! Kiitti vinkistä :D

      Poista
  4. Ihania lötköjä. <3 Pitäisi itsekin päästä jollekkin koirahierontakurssille, että osaisi itse antaa jotain apua mahdollisii jumeihin. Jos kipukohtauksia vielä kuitenkin tulee, mä suosittelisin ensin menemään koirafyssarille, ennen noihin helvetin kalliisiin tutkimuksiin menemistä. Ne ovat toki se viimeinen vaihtoehto jos apua ei löydy, mutta fyssari osaa tutkia koiraa kuitenkin paljon paremmin kuin hieroja. Agilityssä suositaan enemmän just noita fyssareita kuin pelkkiä hierojia. Samahan se meillä ihmisillä on... Mutta toivotaan, että pelkkä hieronta auttaisi pitämään draamakuningattaren rentona! :D Näyttäisi ainakin nauttivan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei toi fyssari on hyvä idea! En tajua miten se ei ole aikaisemmin tullut mun mieleen. Jotenkin olen vähän pettynyt tohon eläinsairaalaan, koska olisi kiva jos olisivat voineet ehdottaa esim. tota fyssaria tai vaikka akupunktiota. Ne siellä kyllä epäili, että Chikan vaiva on neurologinen, mutta perusteita ei mulle sen tarkemmin kerrottu.

      Haha, voi olla joo, että pelkkä hieronta riittää hänen kuninkaalliselle korkeudelleen :P Kokemusta tosiaan kun on siitä, että oireet saattaa olla hyvinkin liioiteltuja.

      Mutta täytyy kääntyä fyssarin puoleen jos kipuilu tulee takaisin! Kiitos neuvoista! ♥

      Poista
  5. Ihana tuo teippitarina, kertoo kyllä jotenkin niin osuvasti chihujen luonteesta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, no on kyllä! :D

      Hienohelman vastapainoksi meidän toinen chihu on kyllä sellainen, ettei parit teipit ja mutalammikot tunnu missään. Hauska välillä katsoa, kun Chika siinä nyrpistelee nenää ja vinkuu, ettei hänen korkeutensa kykene ylittämään lammikkoa. Sitten Roxie tulee ja juoksee suoraan keskelle mutavelliä, että lätsis vaan! :D

      Poista
  6. Ihana koiruus teillä ja tosi hauska tuo teippitarina! Meilä asuu myös chihuahua, 4,5 v Hugo. Hän myös seikkailee sillöin tällöin blogissani, tervetuoa visiitille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana koti ja komea chihu teillä! Kävinkin jo kommentoimassa ja kuolasin myös vähän sitä Kartellin Stone jakkaraa ;D

      Poista
  7. Kuva kuvalta enemmän pystyin kuvittelemaan tuon euforian tunteen mitä noi kaksi koki hieronnan aikana. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sanos muuta! Mulla alkoi kummasti tuntumaan kireys niskassa näitä kuvia katsellessa :P Selkeästi sitä kaipais itsekin vähän hierontaa :)

      Poista