TESTISSÄ MUTA- & SAVINAAMIOITA

Olen ihan tosissaan hurahtanut kaikenlaisiin muta- ja savinaamioihin sen jälkeen kun päästiin Essin kanssa leikkimään mudalla Viimsi Spa 18+ mutahoitohuoneessa! Tähän mennessä olen huomannut, että kauneudenhoitotuotteiden muta on lähes aina savipohjaista. Toisin sanoen muta ja savi ovat samaa kamaa, mutta muta -nimikkeisissä tuotteissa kaoliinisavea on jatkettu yleensä vielä reilummin vedellä juoksevamman koostumuksen aikaansaamiseksi. 

Vaikka savi on pohjalla molemmissa nimikkeissä olen huomannut mutanaamioiden jättävän ihon pehmeämmäksi ja kosteutetumman oloiseksi verrattuna savinaamioiksi nimettyihin paksuhkoihin tahnamaisiin tuotteisiin. Mutaversiot onkin yleensä soveltuneet hyvin myös pintakuivalle iholle, kun taas tuhdit savinaamiot ovat imeneet ihosta super tehokkaasti ylimääräistä rasvaa...välillä ehkä jopa liikaakin.

Kurkataanpa nyt kuitenkin näihin neljään muta/savi lemppariini, jotka tarttuivat mukaan Korean reissulta (eBay, sekä YesStyle myyvät Innisfreen sekä It's Skinin naamioita, kun taas Misshan naamiota saa tilattua Suomesta Bearelin nettikaupasta!)

INNISFREE

Super Volcanic Pore Clay Mask 
★½

"Jeju volcanic clay is made from minerals released by volcanic explosions in Jeju. It's categorized as a preserved alkaline resource and is effective in removing sebum and other impurities. Super Volcanic Pore Clay Mask is 6-in-1 Pore care: Shrinks pores + Controls sebum + Exfoliates + Deeply cleanses + Brightens tone + Cools."

22 kansainvälistä kauneustuotepalkintoa voittanut Innisfreen bestseller naamio, jossa on yhdistetty sekä savi, että Jejun saarelta peräisin oleva vulkaaninen tuhka. Tämä savi+tuhka combo on kyllä todellinen killeri mustapäille, joille saa sanoa heipat jo 2-3 viikon säännöllisellä käytöllä. 

Naamio supisti ihohuokosia ja karkoitti tosiaan tehokkaasti mustapäät, mutta nosti näkyville ihon pintaan myös kivasti jo vireillä olevia syvempiä epäpuhtauksia. Alkuun kannattaakin varautua pienellä naaman "räjähdyksellä". En suosittele käyttöä iltaa ennen h-hetkeä, mutta ehdoton rakkaustuote esim. salipäivinä tai kun muuten tuntuu, että hiki on kerennyt muhimaan ihohuokosissa normaalia kauemmin.

Tämä super versio on tarkoitettu nimenomaan ihohuokosten puhdistamiseen, mutta halutessaan tästä löytyy myös alkuperäinen kevyempi versio ihon rasvaisuuden hillitsemiseen.


Vaikutusaika: 10 min, poishuuhdeltava
Hinta: n.15€-20€MISSHA
Natural Color Clay Mask #Green ½

"Pore care mask with Brazilian green clay to help absorb sebum and clean pores."

Tämän joukon kevyin ja ehkä kosteuttavin "puhdistava" naamio. Huolimatta "pore care" luokituksesta Missahan Natural Color Clay Mix and Match- tyyppisessä sarjassa en itse havainnut tämän erityisemmin avaavan ihohuokosia. Tästä huolimatta yksi suosikeistani, koska tämä jättää ihon tosi raikkaaksi, pehmeäksi ja heleäksi - ihan loistava naamio kuorinnan jälkeen! Naamio käy kaikille ihotyypeille ja on kevyen koostumuksen takia hauska ja helppo levittää!

Poikkeus vahvistaa säännön eli näin juoksevaan koostumukseen olisi sopinut ehdottomasti paremmin nimike "Mud Mask".

Vaikutusaika: 10-15 min, poishuuhdeltava
Hinta: n.4,5€-7€


IT'S SKIN - COLOR SOLUTION

Color Solution sarjan neljästä mutakangasnaamiosta mulla oli testissä pinkki ja vihreä versio ja täytyy sanoa, että molemmat naamiot oli TODELLA mielenkiintoisia käyttää! Kyse on siis naamiosta, jonka verkkomainen kangasosa on uitettu luonnonuutteilla boostatussa mudassa (vesi+kaoliinisavi). Itse kangasnaamiossa osia oli kaksi eli toinen kasvojen yläosalle ja toinen alaosalle. Lisäksi näissä osissa oli vielä molemmin puolin kalvot - pitämässä kangasta suorana ja estämässä mutaa kuivumasta ja seikkailemasta pussin pohjalle.

Vaikutusaika: 20-30min, poishuuhdeltava
Hinta: n.4-5€/kpl

#Green Mud Mask Sheet ★½

"Soothes sensitive skin and helps to cultivate a clean skin. Contains green clay, green tea extract, tea tree leaf extract."

Saatuani naamion kasvoille (vaatii vähän enempi kärsivällisyyttä) tuntui muta ihanan rentouttavalta sillä ärtynyt ihoni rauhoittui samantien ja muta kankaassa viilensi kivasti ihoa. Olisi tehnyt mieli pitää naamiota kauemminkin, mutta siitä piti luopua viimeistään siinä vaiheessa, kun muta alkoi kovettumaan. Tämä oli tosi ihana ja iho jäi super pehmeäksi! Kaikista eniten rakastin sitä miten tämä rahoitti mun punoittavaa pintakuivaa sekaihoa. Oikein loistava käyttää illalla ennen nukkumaanmenoa.

#Pink Mud Mask Sheet 

"For vitalizing care. Gives a boost to tired skin, increase skin elasticity, helps cultivate a smooth skin. Contains pink clay, rosehip fruit extract, lemon extract."

Ajattelin, ettei näissä kauheasti voi olla eroa sillä molempien pääraaka-aineisiin kuuluu vesi, luonnosta saatava kaoliinisavi ja vulkaaninen tuhka. Incin lopussa tuli vasta uutteet, tosin määrällisesti uutetta ei aina tarvitse olla paljon, jotta se tehoaa. Tämä pinkki ei kuitenkaan rauhoittanut mielestäni ihoa niin hyvin, mutta sen sijaan kirkasti kyllä, joten sanoisin tuotekuvauksien pitävän hyvin paikkansa. Pehmeä, kimmoisa ja kuulas iho oli tästä naamiosta jääneet vikat fiilikset :) Itse käyttäisin tätä ennen tärkeää iltaa juuri ennen meikkausta.
Mikä tuotteista vaikutti mielenkiintoisimmalta? :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti