5 LAHJAIDEAA JOULUKSI

Joillekin ihmisille on hirveän vaikeeta keksiä mitään lahjaa, varsinkin jos on antanut jo kaiken kivan ja tarpeellisen aikaisempina vuosina. Vielä hankalampaa on jos lahjan saaja ilmoittaa uteluista huolimatta, ettei toiveita ole ja kaikkea löytyy. Aloin miettimään mitä kaikkea sitä sitten voisikaan lahjaksi antaa ja päätin nyt jakaa nämä lahjaideat hintahaarukalla 15-100€ myös teidän kanssa jos joku ehkä siellä pohtii samaisia asioita :)


WHAT I LOVE ABOUT YOU!

Ehdottomasti mun lemppari näistä kaikista! Budjettilahja, mutta varmasti sitäkin merkittävämpi saajalleen. Netti on pullollaan erilaisia kirjojenteko -ohjelmia, joiden avulla voit luoda kirjan millä välität lahjan saajalle kuinka tärkeä hän sinulle on.


Puoliso/ emäntä/ isäntä/ hanipöö

Kumppanin kirjaan voisi esim. koota 50 asiaa joita rakastaa toisessa oli ne sitten tekoja, luonteenpiirteitä tai ulkonäköön liittyviä seikkoja. Teksteihin liittyvillä kuvilla saa halutessaan tehtyä kirjasta joko siirappisemman tai enemmän huumoripitoisen.

Jos tämä vaihtehto kuulostaa liian siirappiselta voi kirjan koota tyyliin: "Kaksi asiaa joita erityisesti odotan tulevaisuudeltamme..." / "Jos olisit tuoksu olisit..." / "Toivoisin, että kävisimme useammin..." / "Jos saisin viedä sinut matkalle mihin tahansa maahan veisin sinut..." / "Kun tapasin sinut ajattelin..." jne.

Isä / äiti

Vanhempien kirjaan kokoaisin lapsuusmuistoja ja asioita miksi äiti/isä on sinulle tärkeä taikka omia huomioita teista kahdesta esim. "Varhaisin muistoni sinusta..."/ "Paras antamasi neuvo..." / "Jos olisit elokuvan sankari olisit..." jne. Kiva idea myös isän -tai äitienpäivälahjaksi jos tätä ei jouluna toteuta :) 

Sisko / veli 

Sisarusten kirjaan kokoaisin lapsuusmuistoja, sekä ajatuksiani meistä yhdessä ja erikseen "Lempileikkini kanssasi lapsena oli..."/ "Piirre jota kadehdin sinussa..." / "Mieleenjäänein muisto..." / "Paras kepponen..." jne.

Ystävä

Kaverin kirjaan laittaisin hyvin mieleenjääneitä muistoja ja tietysti ystävästä riippuen kirjaan voisi kirjoittaa jotain tosi kreisejäkin juttuja :P "Nauroin itseni kuoliaaksi kun sinä..." / "Mietin olemmeko oikeasti ihan terveitä kun..." / "Ehdottomasti kovin baarireissu oli..." / "Liikutuin kun sinä..." / "Jos joutuisit autiolle saarelle olen varma, ettet voisi elää ilman..." jne.

Kenelle? Aika hyvin se jo tuli esille, mutta oikeastaan kenelle vaan jolle haluat kertoa kuinka tärkeä hän on sinulle! Ps. karvaisten palleroiden omistajille muistutukseksi, etteivät kissat ja koirat osaa lukea vaikka oletkin varma, että ne ymmärtävät puhettasi. ^_~ Aion itse toteuttaa jonkin näistä, mutta en tiedä vielä kenelle.

Mistä? esim. Ifolor tai PhotoBox. Näistä ainakin löytyy monta eri hintaista ja mallista kirjaa joista valita omansa ^_^


MAKUMATKA

Herkkukori pienellä twistillä: teemana maa kuten esim. Ranska, Italia, Espanja, Yhdysvallat tai vaikka Japani. Boksissa voisi olla suolaisia ja makeita herkkuja viinipullon kera, jolloin esim. Japani -teemaisessa boksissa olisi tottakai pullo riisiviiniä eli sakea. Teemaa voisi täydentää syötävien juttujen lisäksi esim. musiikilla. Mikäli lahjan saajalle olisi tulossa reissu kyseiseen maahan saattaisin sujauttaa koriin myös Lonely Planetin matkaopuksen.


Kenelle? Kulinaristeille tai tietystä maasta/kulttuurista kiinnostuneille.

Mistä? Voisin sanoa, että Stockan herkku on hyvä paikka aloittaa ja sitten on toki nämä eri maanosiin/maihin eriskoistuneet pienet elintarvikeliikkeet :)


TRIGGER -HIERONTAA

Nykyään tuntuu, että kaikki tutut treenaa tai muuten harrastaa paljon liikuntaa, mutta kehonhuolto jää väliin, koska venyttely on tylsää ja kuitenkin valitetaan kun paikat on jumissa. Sitten on myös se ryhmä jonka keho kipeytyy liikkumattomuudesta tai epäergonomisuudesta esim. huonoista asennoista töissä ja ilman sitä pientä taukojumppaa jokaisella on joku paikka jumissa. Kuulun itse oikeastaan molempiin ryhmiin ja mieleen tuli heti nämä kaksi maailman parasta keksintöä.
Trigger -pallo

Tiedättekö sen tunteen kun niska/lapaluiden välit on niin jumissa, että kurotat kättä selän puolelle ja koitat saada muutamalla murjaisulla kiristävää tunnetta lievitettyä? Jep, kukapa ei ;D Trigger pallo onkin suorastaan taivaan lahja niille, joilla tällaisia tuntemuksia on. Pallolla löytää todella helposti ne pahimmat kipupisteet ja juuri niitä kohtia käsitellään pallolla kunnes kipu pikkuhiljaa alkaa hellittää. Varoituksena, että tämä on todella kivuliasta jos paikat on ihan jumissa. Ensimmäistä kertaa hierottaessa niskaa/selkää kannattaa ottaa iisisti, jottei kipupisteiden käsittelystä saa päätään kipeäksi. Toki pallolla voi käsitellä koko kehon kipupisteet, mutta erityisen tehokas tämä on just niihin perus alaselän ja hartioiden jumeihin.

Kenelle? Ihan kaikille, mutta mun mielestä tämä on erityisen hyvä lahjaidea istumatyötä tekeville, paljon tietokoneella oleville ja esim. miehille, jotka hakkaavat tietsikka/konsolipelejä kirosanojen saattelemana,  tuoreille äideille helpottamaan pienen nyytin kanniskelua, aina kädet ylhäällä työskenteleville kampaajille, salilla rautaa nostaville treenaajille, taikka ergonomiset työasennot unohtaville fyysisen työn tekijöille.

Mistä? Casall Pressure Point Ball (n.12,90€) on trigger -pallo jota käytän itse ja joita sujahti useampi jo pukinkonttiin aattoa odottamaan ;) Olen nähnyt näitä Casallin palloja ainakin Intersportissa ja Fitnesstukussa. Vastaavanlaisia - hieman pienempiä palloja - oli myös ainakin syksyllä vielä saatavilla Sats kuntokeskuksista.


Trigger -rulla

Trigger -rullalla saa käsiteltyä hyvin koko kehon kipupisteet - tosin pallo on rullaa parempi selän kipupisteiden käsittelyyn. Kokonaisvaltaista kehonhuoltoa, jossa kipu on niin ihanan kamalaa, että rullailuun jää pian koukkuun. Rullalla saat takuulla selville nekin kipupisteesi, joiden olemassaolosta et tiennytkään, sillä se ei anna armoa - etenkin jos käytät rullaa jossa on "nystyröitä" :P Säännöllisen rullailun hyvä puoli on siinä, että keho vetreytyy ja pahimpien kohtien kipu hälvenee. Käytän tätä usein myös lihasten lämmittelyyn ennen treeniä.

Kenelle? Ihan kaikille, mutta mielestäni tämä on erityisen hyvä tuote treenaajille, kaikille liikunnallisille (esim. urheilijoille ja tanssijoille) taikka ihan muuten vain kehonhuollosta kiinnostuneille. Vaatii vähän enemmän käyttöön tutustumista kuin pallo, mutta kun tästä ottaa kaiken irti niin keho kyllä kiittää.

Mistä? Itse olen käyttänyt videollakin näkyvää Trigger Point Grid -rullaa (n.52,90€), joka on ollut tähänastisista rullista mielestäni paras. Sileäpintainen rulla on vähän kökkö ja tuntuu, ettei se ota hyvin niihin pahimpiin pisteisiin. Sanoisin, että kyllä se pitää olla sellainen, jossa on myös noita uria ja nystyröitä :D Fitnesstukussa ja Satseissa olen ainakin nähnyt myynnissä Trigger Point Grid -rullia vaikka toki niitä löytää varmasti muualtakin.


TEEMABOKSI

Tämä lahjaidea mulle tuli mieleen itseasiassa LivBoksista :P Eli Teemaboksin idea on tehdä 5-7 tuotteen paketti lahjansaajaa kiinnostavasta aiheesta. Paketin tottakai kruunaa siihen tehty tuotekortti, johon on kerätty kaikki tuotteet ja niiden käyttötarkoitus :) Aiheitahan nyt on joku miljoona, mutta tässä mulle muutamia mitä tuli ensimmäisenä mieleen.


Kauneus

LivBoksin tapaan voisi itse koota lahjan saajalle sopivia kosmetiikkatuotteita tai jos kyseessä on esim. kynsifriikki niin kosmetiikkaboksin teemana voisi olla esim. kynnet.

Kenelle? Mielestäni melko toimiva lahja kaverille, siskolle, äidille taikka teini-ikäiselle kummitytölle ;) Toteutan tämän tänä vuonna pikkusiskolle :)

Mistä? Ihan melkein mistä vain, tosin itse suuntaisin ensimmäisenä Kicksiin tai aasialaisessa kosmetiikassa nettikauppa YesStyleen tai E-bayhin.


Herkut

Karkkiboksi lapsille taikka aikuisille suklaaboksi tai pikkusuolaisesta täyttyvän herkkuboksi perinteisen konvehtirasian sijasta. Myös tee & kahvi voisi olla hyvä teema tälle boksille jos tiedossa ei ole herkkujen - suolaisen tai makean - ystävä.

Kenelle? Joulukonvehteihin kyllästyneille herkkusuille tai lapsille/nuorille. Tämän toteutan useammalle henkilölle :)

Mistä?  Suklaaboksissa kääntyisin Leonidaksen puoleen tai tekisin suklaat itse, mutta lasten boksin herkut kokoisin varmaankin ainakin osittain verkkokauppa Blippon antimista vai miltä kuulostaisi melonin makuinen paukkuhattara? :D Pikkusuolaista sisältävän naposteluboksin sisällön kokoasin Punnitse & Säästä -liikkeen valikoimasta.

Vinkki! Tigerissa on tällä hetkellä myytävänä tähän lahjaideaan melko täydellisiä sydämenmuotoisia sekä glitterpintaisia suorakaiteen muotoisia lahjalaatikoita. Laatikot on melko pieniä, mutta melko täydellisiä juurikin kauneus- ja suklaaboksille.


Treeni & Hyvinvointi 

Tähän teemaboksiin sujauttaisin varmastikin Trigger- pallon, Leaderin Low Carb protskupatukoita, Pukkan Detox- teetä, Cashew- pähkinöitä ja Puhdistamon MSM + C valmisteen parempiin aamuihin. Paljon treenaavalle sujauttaisin myös purkin magnesium sitraattia sekä omegoita.

Kenelle? Hyvinvoinnista kiinnostuneelle treenaajalle

Mistä? Lähtisin kokoamaan boksiani näiden kauppojen antimista: Ruohonjuuri, Life, Punnitse & Säästä, Fitnesstukku.


Erotiikka

Tämä teemaboksi on hyvä lahjaidea siipalle jos olette olleet jo pitkäänkin yhdessä vai miltä osana boksia kuulostaisi mm. Fifty Days of Play lautapeli? En tosin usko, että se on yhtä hurja kuin kirja ja sanoisinko, että hyvä niin kun ei mun rahkeet ainakaan sellaiseen menoon riittäisi :P Erotiikkaboksi on takuulla jokaisen miehen unelmalahja eli hei te kaikki vaimot tai vaimokkeet siellä ruudun toisella puolen *vink vink* ....en oikeastaan tiedä miten voisin tätä teemaboksia enempää ylistää kuulostamatta itse pervolta O.o Voin kuitenkin kertoa, että tartuin tähän teemaan ja Nurre tulee olemaan harvinaisen onnellinen aviomies jouluna *kikatusta* ;D

Kenelle? Naapurille...NO EI! xD Lahjan saaja lienee aika ilmeinen ....sori olen juonut liikaa kahvia ja käyn vähän ylikierroksilla :P  

Mistä? esim. verkkokaupat Hotlips ja Kaalimato.

 
ELÄMYKSIÄ

Kokeilemaan laitesukellusta, ralliauton ajamista tai vaikka kokemaan aamiainen Helsingin yllä elämyksessä nimeltä Breakfast in the Sky? Aktiviteetit ja elämykset on aina mun mielestä hyvä vaihtoehto ^_^ Ainakin Elämyslahjoilla oli hyvä valikoima erilaisia jokaisen budjettiin sopivia elämyksiä hieronnasta benji -hyppyyn, sekä tietysti nuo ensimmäisenä mainitut.


Kenelle? Ihmiselle jolla on jo kaikkea, tykkää aktiviteeteista tai muuten vain kokeilla kaikkea uutta. Yksi tällainen aktiviteetti sujahti pukinkonttiin ^_^

Mistä? Elämyslahjat verkkokauppa. Olen nähnyt myös pk- seudulla myyntipisteitä Itiksen ja Kampin kauppakeskuksissa ja itseasiassa näitä lahjakortteja muuten taitaa olla myynnissä Siwan kassallakin.


Nappasiko mikään näistä? 
Olisiko teillä jakaa lahjavinkkejä jouluksi? :)

ps. Livboxin alekoodi voimassa tänään viimeistä päivää! (löytyy sivupalkista)


KUVAT: yellowoctopus.com.au, groupon.com, ontherealny.com

 

4 kommenttia :

 1. Hyviä ja vähän erilaisia lahjavinkkejä oot koonnut! Mulla on myös työn alla kauneusboksi pikkusiskolle :) osa sisällöstä on vielä matkalla maailmalla..
  Nuo Trigger-hierontajutut oli mulle ihan uusi tuttavuus mutta vau, kukahan ostais mulle tuollaisen?! Selkä niiin kärsii töissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koitan aina joka joulu keksiä jotain erilaista, mutta vuosi vuodelta se on tietysti aina vaan hankalampaa :P Oi, meidän siskot on varmaan tosi tyytyväisiä sitten saamiinsa kosmetiikkabokseihin! Toivottavasti sun paketti saapuu hyvissä ajoin, mun paketti saapui just eilen joten sain huokaista helpotuksesta ;D

   Toi pallo on NIIN hyvä...mulla tulee välillä sitä ihan ikävä jos se ei ole käden ulottuvilla ;D

   Poista
 2. Hei ihan mahtavia vinkkejä, kiitos niistä! :) Pari olenkin jo joskus toteuttanut, ja tästä sainkin itse asiassa pari vinkkiä lisää. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että joku muukin näistä innostuu ^_^ Lahjojen osto/teko/suunnittelu on niin kivaa puuhaa :)

   Poista