PÄIVÄ LONTOOSSA OSA 3: KING'S CROSS, PLATFORM 9¾ & ST. PANCRAS INTERNATIONAL

King's Crossin ehdottomasti upeimmat rakennukset olivat sen kaksi näyttävää juna-asemaa King's Cross (paikallisliikenne) ja St. Pancras International (mm.Eurostar junat).

King's Crossin asema oli jännä sekoitus vanhaa vuonna 1852 rakennettua asemarakennusta ja sen kylkeen rakennettua melko modernia lähtöterminaalia. King's Crossin asema itseasiassa kuvastaa mielestäni hyvin koko Lontoota tällä uuden ja vanhan vastakkainasettelulla.


Monille King's Cross on tuttu Harry Potter elokuvista ja pääosin sen takia halusimmekin aseman nähdä. Itse olen kirjojen suuri fani ja leffat ovat olleet minun ja Nurren suosikkeja. Elokuvissa esiintynyt laituri 9 ¾  ei itseasiassa ole laiturien yhdeksän ja kymmenen välissä vaan kohtaus kuvattin laiturien neljä ja viisi välissä :)

Uuden lähtöterminaalin puolella vanhan asemarakennuksen kylkeen ihan Harry Potter kaupan viereen oli HP faneille tehty Platform 9 ¾ kuvauspiste, jossa kärry häkkeineen ikäänkuin menee seinän läpi. Kuvaukseen oli ihan hirveä tunku joten tyydyttiin seuraamaan vierestä muiden kuvaussessioita.


Ihan King's Crossin vierestä löytyy - erityisesti julkisivultaan mielettömän kaunis - St. Pancras International, joka on myös tuttu Harry Potter elokuvista. Tai oikeastaan juurikin se jylhän kaunis julkisivu, sillä elokuvissa sitä käytettiin King's Crossin julkisivuna. St.Pancras näkyy Salaisuuksien kammiossa kohtauksessa, jossa lentävä Ford Anglia nousee ilmaan Harryn ja Ronin melkein törmätessä sillä St.Pancrasin kellotorniin (kuvassa alla).


Postauksen alussa mainitsinkin siitä vanhan ja uuden ilmeen yhdistymisestä, joka on havaittavissa pitkin Lontoota. Erityisesti tällä alueella pisti silmään St. Pancrasia vastapäätä oleva vanha rakennus, joka oli maalattu melko modernin ottein kaikilla sateenkaaren väreillä.

Seuraavana kohteenamme oli paljonkin kehuttu korealainen ravintola Holbornin alueella. Nurre oli tästä seuraavasta kohteesta erittäin mielissään nälän jo kurniessa ;)

4 kommenttia :

 1. Meidän hotelli oli pari vuotta sitten ihan tuossa King's Crossin aseman vieressä ja voi vitsit, kun tuli niin parin vuoden takaisia muistoja mieleen, kun katseli näitä sun kuvia :) Hyvin muistan juuri tuon värikkään rakennuksen ja St. Pancrasin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ollut hyvä valinta hotellille tuo alue, kun St.Pancasin metroasemalta pääsee niin monelle eri metrolinjalle ja tietysti jos haluaa hypätä King's Crossilta junaan tutkimaan vaikka Oxfordia :) Teillä oli varmasti silloin ihana reissu ja täytyy kyllä sanoa, että nostalgiset fiilikset matkoista on ihan parhaimpia :)

   Poista
 2. Pakko kyl joku päivä päästä Lontooseen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa! Ja hei noita British Airwaysin lanseeraamia lähinnä shoppailuun tarkoitettuja päivä Lontoossa lentoja lähtee melkein joka lauantai (välillä myös sunnuntaisin) ja hinta on n.100€ meno-paluu/hlö. Mun mielestä oli tosi kiva päiväreissu ja nyt tietää vaikka sitten pidempää Lontoon matkaa ajatellen miten paikallisliikenne siellä toimii ja mitä juttuja haluaa ensi kerralla ehdottomasti nähdä :D

   Poista