KOREA TRIP PART 5 - SHOPPING IN SEOUL (+VLOG)

Shoppailu Seoulissa oli kyllä ihan erilaista kuin mihin olen tottunut Suomessa tai Euroopan reissuilla. Kauppoja on ihan pilvin pimein ja tarjonta on tosi kattava - Gangnamista löytyy huippumerkkien lippulaivaliikkeet sekä mainitsemisen arvoinen kauppakeskus Coex Mall, Hongdaesta voi tehdä aikamoisia löytöjä etenkin korujen ja muiden asusteiden saralla sillä koko paikka on persoonallisen katumuodin mekka, Myeongdongin Shopping Street puolestaan saa vähemmänkin hullun kosmetiikkafriikin liitämään sata lasissa kaupasta toiseen edullisen laatukosmetiikan perässä. Kuitenkin suurin shoppailuelämys tapahtuu katujen alla metroasemien yhteydessä olevilla ostareilla joista parhaimmat apajat löytyvät ehdottomasti Express Buss Terminalin undergroundista nimeltä Goto Mall. Tämän lisäksi on vielä kaiki erikoisliikkeet kuten Line Friends ja Marvel Store jotka käyvät melkein jo nähtävyyksistä.






KOSMETIIKKA
Koska korealainen kosmetiikka on oikeasti varmaan maailman parasta oli mun pakko tuoda sitä *köh* kahdeksan kilon edestä Suomeen.  Käytiin varmaan 20 eri liikkeessä joista osa saattoi olla saman brändin, mutta ne sijaitsivat vaan eri kaupunginosassa jolloin tarjouksetkin saattoivat vaihdella. Undergroundien kosmetiikkaliikkeistä sai aina ihan hirveän läjän näytteitä, kun taas kaduilla olevista liikkeistä tuntui saavan suhteessa aika vähän. Moni kangasnaamio oli sellaisissa 10kpl pussukoissa, mutta niitäkin sai pyydettäessä ostaa yksittäin. Myyjät oli monesti aikamoisia tyrkyttäjiä, mutta uskoivat kuitenkin jos sanoi haluavansa katsella rauhassa. Myyjät tyrkytyksestä huolimatta kuitenkin tosi asiantuntevia ja ostin muutaman myyjän suosituksesta oikeesti ihan mahtavia tuotteita. Liikkeidein sulkemisajan lähestyessä sai monista underground liikkeistä aika koviakin alennuksia, joten niitä kannattaa ehdottomasti hyödyntää. Koska tarjonta on tosi laaja on tässä muutama vinkki mitä minkäkin brändin liikkeestä kannattaa hakea:

  • Missha - BB voiteet ja voidemaiset naamiot
  • Apieu - BB voiteet, Spot Patchit ja Aqua Peeling kuorintatuotteet.
  • The Face Shop - Putsarit, kangasnaamiot ja Aloe- sarjan tuotteet. 
  • Innisfree - Kangasnaamiot ja Super Volcanic- sarjan tuotteet
  • Tony Moly - Meikit, huulirasvat ja käsivoiteet
  • Etude House - Meikit ja kynsilakat 
  • It's Skin - Seerumit ja kangasnaamiot
  • The Saem - Putsarit
  • Skin Food - Kynsilakat sekä voidemaiset purkissa olevat naamiot
  • Laneige - Putsarit ja yönaamiot
  • Olive Young - Sukkahousut, Taiwanilaisen My Beauty Diaryn kangasnaamiot sekä Periperan huulipunat. Jos olet hoikka ja max 165 senttiä pitkä on korealaiset sukkahousut oikeesti niin paljon paremman näköset jalassa kuin nämä mitä meillä täällä on myynnissä. Mun oli pakko ostaa Suomeen ainakin neljät xD


MUUT
Perus länsimaisten esim. Forever21 lisäksi vaatteita löytyi parhaiten underground ostareilta. Ainoa miinuspuoli näissä vaan on se, ettei sovitusmahdollisuutta ole (paitsi takit, neuleet yms.) ja vaatteet on yleensä "onesize" suunnilleen kokoa XS-M. Pienten underground putiikkien myyjät/omistajat oli todella suoria antaessaan vinkkejä mikä sopii ja mikä ei. Yksi myyjistä tuli näyttämään peukkua ja sanoi koreaksi, että sovittamani takki näyttää tosi hyvältä mun päällä. Ajattelin, että tää on tällasta perus myyntipuhetta. Yksi korealainen tyttö kuitenkin kysyi välistä mitä mieltä myyjä oli hänen takistaan ja myyjä sanoi, ettei se sopinut ollenkaan ja, että tytön kannattaisi sovittaa jotakin muuta. Pikkasen hämmentyneenä koko tilanteesta kiikutin takin kassalle. Nämä suosittelen tsekkaamaan:


  • Kyobo - englanninkieliset kirjat, kameroiden muistikortit ja ihanat paperitarvikkeet
  • Artbox - Kaikkea pientä krääsää ja paperitarviketta
  • Butter - Vähän niinkuin Tiger, mutta aavistuksen sisustus painotteisempi ja laadukkaampaa kamaa. Ruotsalainen tämäkin, koska joissain tuotteessa löytyi teksti god jul...vielä toukokuussa xD Ei taida henkilökunta osata pahemmin ruotsia :P Täältä löydät mm. ihania ja edullisia huonetuoksuja.
  • Line Friends - kaikkea korealaista Naverin Line App hahmoista tehtyä tavaraa. Nää on ehkä vähän niinkuin meidän Muumit vaikka Muumi itsessäänkin oli suosittua Koreassa. Täältä suosittelen ostamaan Line Friends -hahmoista tehtyjä Arabian mukeja, joihin on käytetty Muumi- mukin kaavaa.
  • Myengdong Underground - Paras paikka ostaa kpop-krääsää ja albumeita.
  • Goto Mall (Express Bus Terminal) - Laukut, lompakot, korut ja kevyet takit
  • Coex Mall - Vaatteita ja asusteita lähtisin täältä hakemaan vaikka kaikkea mahdollista onkin tarjolla.
  • Marvel Store - Vaikkei täältä mitään ostaisi niin tämä menee jo ihan nähtävyydestä koska kaupan sisäänkäynnillä sua odottelee jo life size Iron Man. Tosifani ei edes tarvitse olla hurahtaakseen tähän kauppaan.

HUOM! Klikkaa videosta HD-päälle! :)



<<< KOREA TRIP PART 4 - LAZY DAY 

  KOREA TRIP PART 6 - SELFIEITÄ PALATSILLA (+VLOG) >>>

4 kommenttia :

  1. Todella mielenkiintoinen postaus! Tuo myyjien suora kommentointi kuulostaa aika kummalliselta, varsinkaan kun sellaiseen ei ole tottunut :D

    http://www.noraadler.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun oli mieluinen :) Yleisesti ottaen käytös vaatekaupoissa oli hyvinkin suorasukaista varsinkin kokojen kanssa esim. jouduin käsillä näyttämään missä vyötäröni menee, kun mulla oli sellainen löysä paita päällä ja myyjä epäili mahtuisiko haluamani hame päälleni, haha.

      Poista
  2. Kyllä niin kuolasin noita kaikkia söpöjä hiusjuttuja siinä sun videolla... apua :D Ja upeita kuvia taas! ^_^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helposti siellä olis hulluks tullut kun kaikkea kivaa ja halpaa oli joka puolella :D Kiiitus ♥♥♥

      Poista