WANTED: LOMAFIILIS & SELKEÄT MATKASUUNNITELMAT

Pienen blogihiljaisuuden jälkeen voin todeta, että tämän viikon duunien jälkeen mulla starttaa ensimmäinen osa kesälomaa. Lomafiilis kolmen viikon lomalle on kuitenkin vielä ihan hakusessa ja yritinkin sitä tänään kaivella kirjakaupasta, siivoamisesta sekä aurinkoisesta metsälenkistä Nurren ja koirien kanssa. Nyt ehkä joku miettii kuka hullu saa kesäLOMAfiilistä siivoamisesta, mutta se on vaan se sellainen ihana tunne, kun ikkunat on niin puhtaat, että lintuset yrittävät niistä sisään, partsilta puhaltaa lämmin tuulenhenkäys ja koti tuoksuu kymmeniltä pesuaineilta kukkasilta.


Syy miksi ei yhtään huvittaisi jäädä vielä kesälomalle ihanista ilmoista huolimatta on yksinkertaisesti siinä, että mun reissuhammasta kolottaa ja haluaisin niin kovasti ulkomaille! Nurre ei kuitenkaan saanut lomaa kesäkuulle tai edes koko kesälle mikä oli kauhea pettymys. Onneksi sentään saatiin yksi viikko samaan aikaan - syyskuussa.

 Nurre ja Roxie metsälenkillä / Meilläpäin se kisahuuma vaan jatkuu :P

Vaikka yhteinen lomaviikko on nyt varma niin taisi suunnitelmat mennä silti uusiksi. Ajatus oli lähteä Egyptiin Etelä-Siinaille löhöilemään sekä snorklaamaan ja sukeltamaan viikoksi, mutta sitten luin Ulkoasiainministeriön tämän kuukauden matkustustiedoitteen.

Matkailijoita kehotetaan yleiseen varovaisuuteen erityisesti Siinailla. Pohjois-Siinailla matkustamista tulisi pyrkiä välttämään. Etelä-Siinain turistikeskuksissa turvallisuustilanne on normaali.  Viranomaiset eivät kuitenkaan Siinailla kykene takaamaan lomakeskusten ulkopuolella maanteiden turvallisuutta. Sharm El Sheikhistä Pyhän Katariinan luostariin vievällä tiellä on  otettu ulkomaalaisia matkailijoita lyhyeksi aikaa panttivangeiksi vaatien vankilassa olevien henkilöiden vapautusta. Matkailijoiden on hyvä selvittää ennen matkalle lähtöä teiden turvallisuus. Liikkuminen matkanjärjestäjien yhteiskuljetuksissa on suositeltavaa.

Jänistettiin. Ehkä katsotaan tilannetta uudelleen lähempänä syyskuuta tai sitten toteutetaan budjettiloma ja mennään viikoksi kyläilemään Nurren isän luokse Espanjaan. Olemassa on tottakai myös plan C eli ei mennä minnekkään, jolloin ensi vuonna voisi sitten päästä pidemmälle määränpäänä ihana Indoneesia tai Thaimaa. Tai sitten vois unohtaa matkat vähäksi aikaa ja laittaa kotia kuntoon....hmmm. Silti teksi niin jo mieli päästä kristallinkirkkaisiin vesiin pällistelemään upeita fisuja!

Lyhyesti: Olen nainen saan muuttaa mieltäni neljästi kolmen sekunnin sisällä ;) Näiden neljän vaihtoehdon parissa täällä siis kuitenkin seilataan. Katsotaan mihin lopulta päädytään vai päädytäänkö mihinkään. Kolme viikkoa nyt kuitenkin pitäisi kuluttaa ensin itsekseni lomaillen ja meinaan sinä aikana lukea kyllä niin silmät ristissä kirjoja, ettei tosikaan.


Onko teillä lomien kanssa yhtä "selkeät" sävelet? :D


12 kommenttia :

  1. Täällä kans hirmuinen lomakuume!
    Mennään kyllä Puolaan parin viikon päästä, mutta se on niiiin lyhkänen pyrähdys, ettei se mitään lomakuumetta lopeta. Hirmuisesti tekis mieli ottaa äkkilähtö johonkin lämpimään (ihan tähän lähelle tyyliin kreikkaan) ja katseltiinkin kaason kanssa syyskuulle äkkilähtöjä ja halvimmat taitaa olla jotain 235e/naama. Mietintään siis ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei varmasti lopeta ei, mutta kyllä tännekin nyt Puola auttaisi pahimpaan nälkään! :D

      Samaa olen mäkin katsonut ja täytyy nyt vielä odotella jos sieltä tupsahtais joku edullinen unelmaloma silmille ;)

      Poista
  2. Niiiin ja piti vielä lisätä, ettei Petellä mitään lomaa ole, se kun opiskelee täyspäiväisesti niin kesän joutuu olemaan töissä. Mullakin alkaa parin viikon päästä loma ja yksin joudun siis himassa nyhjäämään :(

    VastaaPoista
  3. Erittäin hyviltä vaihtoehdoilta kuulostavat kuitenkin kaikki, mihin ikinä päädyttekään tämän suhteen! :)

    Meillä jumitetaan myös kesälomareissun ympärillä: lennot on varattu lyhyelle pyrähdykselle Kroatiaan, mutta hotellien varausten kanssa alkaa iskeä valinnan vaikeus, kun kummallekaan kyseinen maa ei ole tuttu. Sitten pitäis vielä varata auto, ja miettiä matkareitti, eikä aika tahdo millään riittää kaikkeen pläänäämiseen.. Suht positiivisia ongelma tosin, eiköhän ne järjesty :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän ne kuulostavat...perjantaina Egypti, lauantaina säästäminen, sunnuntaina taas olin sitä mieltä ettei mennä minnekkään, mutta sitten tätä postausta kirjottaessa Espanja ja yks uus Ikean Bestå- kokonaisuus kotiin tuntui houkuttelevalta. Loppuviikosta sama ralli alkoi alusta, haha.

      Aah, googailin tuon Kroatiankin kun kuulin, että olette sinne matkaamassa. Todella kiehtovan oloinen paikka! Koitan tässä olla kovasti kadehtimatta sun loma ongelmaa ;D

      Poista
  4. Tiedän ton tunteen, kun reissuun pitäisi päästä lähes hinnalla millä hyvänsä ;) Mutta jos tosiaan panostatte siihen sit ensi vuonna? Tai käytte vaikka Dubaissa silloin syksyllä? Mutta tuo on tosiaan ihan hanurista, ettei saa pitää lomia yhtäaikaa. Eihän sille tietty aina voi mitään.

    Meillä on Thaimaan reissun majoitustilanne Kristan tavoin vähän vaiheessa, vielä pitäisi kaksi yöpaikkaa saada valittua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just näin! Sydän huutaa tropiikkiin niin, etten meinaa pysyä nahoissani :D

      Dubai ois kans sellanen paikka missä oon halunnu käydä. Tiedätkö millaista elämää Dubain vesistöjen pinnan alla on - mitään näkemisen arvoista? Jotenkin tekee mieli koko ajan sukeltamaan ja snorklaamaan ;)

      Vitsi teille tulee niin upee matka ja pääsette sukeltamaan mielettömiin vesiin! Koh Tao ♥

      Mut tuo hotellien vertailuhan on aivan ihanaa puuhaa! Mulla olis tiedossa jo useampaankin maahan hotellit joissa tullaan yöpymään sitten, kun niissä käydään. Kyllä... mun matkakuume on jo siinä pisteessä ;)

      Poista
  5. Joo, täällä kans vähän joka päivä selataan top10 -matkatarjouksia ja haaveillaan.. Kolmen viikon päästä pääsen pikapyrähdykselle Lontooseen, mutta jotenkin se ei vaan tunnu riittävän: jostain ihanasta rantalomasta haaveillaan ihan jatkuvalla syötöllä... (tai siis minä haaveilen ;))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi mulle kävis vaikka minipyrähdys, mutta ei. Pitäis ensin ainakin hankkia se oleellinen - passi. En vieläkään ole saanut aikaiseksi hakea passia "uudella" nimellä vaikka mentiin Nurren kanssa naimisiin jo silloin viime heinäkuussa :P

      Ihanaa, että muitakin haaveilijoita ja alematkojen fiilistelijöitä löytyy! :)

      Poista
  6. Lintuset yrittävät sisään eli rivien välistä: lentävät päin kirkkaita ikkunoita :D

    Ps. menemma sinne laivalle jossain vaiheessa! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just näin ;)

      Voihan passit sentään. Ois ollu niin kiva lähteä spontaanisti nyt viikonloppuna, mut minkäs teet. Kyl me vielä sinne päästään :D

      Poista