KOREA TRIP PART 9 - LOTTE WORLD, KOLMIODRAAMAA & HOSTELLI-ELÄMÄÄ

Viikko korealaisen perheen luona oli kokemus itsessään, mutta niin oli myös hostel life kahdeksan naisen kesken dorm- tyyppisessä huoneessa. Dormissa mun ja Jennan lisäksi oli kaksi korealaista luokanopettajaa, opiskelija Hong Kongista, malesialainen lentoemäntä ja muutama muu tyttö joihin ei tutustuttu tervehdyksiä kummemmin. Hostellissa oli naisten dormin lisäksi myös 1-2 hengen huoneita.

Tämä oli mun ensimmäinen kerta hostellissa ikinä ja täytyy sanoa, että tykkäsin tosi paljon juuri sen takia, että ihmisiin tutustui niin paljon helpommin. Hostelli -nimikkeestä huolimatta The Style oli melko tasokas, joten ihan sellaista reppureissu kokemusta tästä ei tullut - olen liian mukavuudenhaluinen sellaiseen. Hinta yöltä oli noin 17€ ja meillä kahdeksalla naisella oli käytössä kolme kylpyhuonetta! Pyyhkeen sai pientä maksua vastaan, sängyt oli tosi tilavat ja verhoilla sai omaa rauhaa. Hinta sisälsi myös kevyen aamupalan alakerran kahvilassa. Sijainti oli myös todella hyvä, joten en voi kun suositella!

Elämä hostellissa oli arvatenkin paljon rennompaa verrattuna perheen luona asumiseen, jossa ei uskaltanut tulla "kotiin" enää yhdentoista jälkeen. En silti olisi uskonut, että saan itseni siinä sivussa 12 päivän aikana sotkettua vielä johonkin ihmissuhde soppaan...
Luokanopettajien kanssa juteltiin Suomen ja Korean koulujen välisistä eroista tai tarkemmin ottaen opetusmenetelmien eroista. Opettajat olivat ällistyksissään siitä, miten vähän läksyä peruskoulussa suomalaisille oppilaille tulee ja siitä huolimatta suomalaisten koulumenestys on niin hyvä. Päädyimme siihen, että korealainen koulumenestys pohjautuu pitkälti ulkoa opetteluun ja perheen painostukseen, kun taas suomalainen opetus asioiden ymmärtämiseen ja tiedon soveltamiseen, jolloin lopputulos on periaatteessa sama. Opettajat totesivat, että miten hyvä juttu korealaiselle opetukselle olisikaan eroon pääsy juuri ulkoa pänttäämisestä. Opettajien mukaan tiedon soveltaminen on todella monille oppilaille hankalaa, kun ulkoa opeteltua asiaa ei oikeastaan edes ymmärretä.

Uusista tuttavuuksista malesialaisen lentoemäntä Sonian kanssa tuli vietettyä eniten aikaa :) Päätettiin yhtenä päivänä mennä nelistään Lotte World huvipuistoon - eli minä, Jenna, Sonia ja Sonian korealainen 28 -vuotias deitti Jihun. Kysyin Sonialta, että onko se nyt ihan varma, että haluaa meidät sinne treffeille mukaan. Sonia kuitenkin vakuutti, että koska hän ei ollut koskaan nähnyt livenä koko kundia niin olisi ihan kiva, että mentäis nelistään eikä Jihunia kuulemma haitannut.

Lotte World oli upea ja saatiin Sonian deitin suhteilla ihan huikee alennus lippuihin! Tässä vaiheessa olikin kiva huomata, että vaikka kamera oli mukana niin akku oli jäänyt laturiin hostellille. Ulkohuvipuisto oli pieni, mutta äärettömän kaunis satulinnoineen ja pastellin värisine koristuksineen. Laitteista parhain oli mielestäni maanalainen vuoristorata Comet Express - tuntui just sopivasti mahanpohjassa ja kieputti ilman, että hattarat olisi nousseet ylös. En ole varmaan ikinä kiljunut ja nauranut yhtä aikaa niin paljon kuin Comet Expressissä! Sisähuvipuisto oli puolestaan jotain ihan mieletöntä! Kyseessä on käsittääkseni maailman suurin sisähuvipuisto, jossa liidettiin vaikka missä vuoristoradassa. Kaikista mielettömin hetki oli kuitenkin sisähuvipuiston paraati lyhtyineen ja ilotulituksineen! Sitä räiskettä katsellessä mietin, että Suomessa ei varmasti olisi sallittu mitään vastaavaa sisätiloissa xD

Vaikka Jihun oli Sonian deitti niin korealaiseen tapaan hän oli Sonian lisäksi kunnon herrasmies myös meille muille - auttoi laitteisiin, kantoi laukkuja, haki juotavaa yms. Vaihdoin muutaman sanan hänen kanssa kaksin silloin kuin Jenna ja Sonia olivat vessassa. Toinen hetki taisi olla kun multa loppui akku ja hän tarjoitui ottamaan videon mulle paraatin ilotulituksesta. Sonia oli mennyt kuvaamaan jotain ja Jenna katsoi paraatia parin metrin päässä. En siltikään voi käsittää, että näiden hetkien perusteella olisin voinut antaa jotain vääriä signaaleja. Mutta tässä vaiheessahan mulla ei ollut vielä mitään hajua homman nimestä.


Oltiin aivan viimeiseen minuuttiin asti puistossa kunnes Sonia sanoi, että menee vielä Jihunin kanssa jonnekin kahdestaan. Lähdettiin Jennan kanssa kävelemään metrolle, mutta ei edes päästy sinne asti, kun kuultiin Sonian huutavan meitä. Ihmeteltiin tietysti, että miksi hän oli päättänyt hylätä deittinsä ja lähteä meidän matkaan. Sonia katsoi mua oudosti ja sanoi vähän vaivautuneena, että ei jaksanutkaan enää lähteä minnekään. Outo hiljaisuus jatkui hostellille asti ja juuri ennen nukkumaanmenoa Sonia kysyi yhtäkkiä multa, että oliko Jihun laittanut mulle viestiä. Siis WTH! Vastasin kieltävästi ja ihmettelin mistä moinen kysymys. Tämä tuntui musta jo silloin tosi oudolta, mutta en kehdannut tässä vaiheessa udella enempää.

Toinen dormin tyttö johon tutustuin oli Hong Kongista kotoisin oleva reilu parikymppinen Lowin joka halusi joka käänteessä ottaa selfieitä mun kanssa. Kuitenkin jossain vaiheessa aloin miettimään, että onkohan tämä nyt ihan normaalia. Lowin meni nimittäin niinkin pitkälle, että vaikka kerroin hänelle seuraavana aamuna herääväni 5.30 Pohjois-Korean DMZ & JSA retken takia halusi hän varta vasten nousta samaan aikaan, jotta voidaan ottaa muutama selfie ennen kuin lähden! Olin ihan varma, ettei se oikeasti nyt voi olla tosissaan, mutta kuulkaa sieltä se sängystä kömpi ylös selfieitä varten kello 6!

Yhtenä iltana joskus yhdentoista aikaan illalla menin lukemaan kirjaa läheiseen 100 Years kahvilaan ja viestittelin samalla Lowinin kanssa. Oli kiva nähdä uudenlainen...eh...normaali puoli hänestä. Sovittiin, että mentäisiin seuraavana iltana ulos, mutta asiat ei menneet lopulta edes sinne päin. Lowin laittoi shoppaillessaan Gangnamissa viestiä, että vielä puoli tuntia, vielä 20min, vielä 25min kunnes aikaa oli kulunut ainakin kaksi tuntia siitä kun meidän olisi pitänyt tavata hostellilla. Sonia tuli sillä hetkellä takaisin hostellille ja ehdotti, että jos lähtisin hänen kanssaan ulos ja Lowin saisi tulla perästä jos halusi. Näin tehtiin ja laitoin Lowinille viestiä johon hän ihan pokkana vastasi, että haluisi olla mun kanssa kahdestaan eikä tule jos Sonia on siellä! Siis mitäää?! xD

Ette varmaan ihmettele kun sanon, että lähdin Sonian kanssa kaksistaan ja laitoin Lowinille "tuu sit perästä jos huvittaa" - viestin. Omaatuntoa ei edes enää kolkuttanut siinä vaiheessa kun olin sitä hemmetin muijaa odottanut jo kaksi tuntia. Sitäpaitsi Sonialla oli selkeästi mulle jotain asiaa. Mentiin istuskelemaan viereiseen Deep Coffee kahvilaan/baariin ja sain taas kysymyksen, että oliko Jihun laittanut mulle nyt jotain viestiä. Sonia tunnusti, että heti kun se oli jäänyt Jihunin kanssa kahdestaan oli tyyppi kysynyt MUN Facebookia! Oikeesti miten kukaan kehtaa edes tehdä noin!

Koitin miettiä jotain fiksua selitystä tähän, kunnes muistin sen videon! Kerroin Sonialle, että Jihunin piti lähettää mulle yksi video ja sen takia se oli varmaan kysynyt mun FB:tä. Sonia sanoi sen kysyneen myös mun ikää ja kauan aion olla Koreassa. Tässä vaiheessa muistutin Soniaa, että mulla on mies kotona odottamassa enkä ole todellakaan kiinnostunut sen treffikaverista enkä edes usko, että sekään on kiinnostunut musta. Tunnelma keveni huomattavasti kun saatiin asia pois alta ja lähdettiin viettämään railakasta tyttöjen iltaa Seoulin sykkeeseen, jolle olen pyhittänyt ihan oman postauksen ja se on luettavissa täällä.

No. Tuota. Reilua viikkoa myöhemmin sain Jihunilta viestin "Hi, are you still in Korea?". Tähän vastasin kieltävästi ja pyysin saada vihdoin sen videon. Videon sijasta sain kuitenkin viestin "I miss you so much!!" Whooot...! Mutta kerta se on ensimmäinenkin kun olen täysin tiedostamattani onnistunut iskemään jonkun kahden minuutin keskustelulla ja neljän tunnin kiljumisella. Näitä I miss you- viestejä tuli vielä useampikin, mutta en vastannut hänelle enää mitään. Sonialle en koskaan kertonut tästä, koska koin sen melko turhaksi ja meillä olikin tosi kivaa yhdessä kun hän piipahti käymään ennen joulua Suomessa!

Huhhuh...hostellielämää ei sen enempää... :P

<<< KOREA TRIP PART 8 - PARTY NIGHT IN HONGDAE (+VLOG)

4 kommenttia :

 1. Olipa kiva postaus! muutamia OMG ja faepalm- reaktioita tuli lukiessa xD Toi Lowin.. olikse joku 12 vee?XD ja btw, mulle on käyny toi sama ku Sonialle,että mua "pyydettiin treffeille" ja treffeillä se tyyppi pyys yhden mun kaverin yhteystietoja. Olin iha järkyttyny, mut ONNKES sain sanottua sille suorat sanat ja lähin nokka pystyssä dramaattisesti paikalta. xD
  Korea on kyllä draamojen luvattu maa xD <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, taisi henkinen ikä olla, mutta ikää sillä oli kuitenkin joku 22 vuotta! :D Ai kauhee oikeesti ihan hirveetä tollanen! Siis ei pelkästään se, et kuinka epäkorrektia deitin kaverin tietojen pyytäminen on, mutta sekin vielä miten ikävään tilanteeseen tässä joutuu kaverin kanssa. Mä en ainakaan ihan heti muista toista hetkeä jona olisin ollut yhtä vaivaantunut kuin Sonian kertoessa mitä oli käynyt :P

   Poista
 2. Aivan ihana ja hauska postaus! <3 Mulla on ihan jäätävä matkakuume atm ja oonkin tsekkaillut kaikenlaisia kohteita. Korea voisikin olla yksi sellaisista paikoista, jotka aion käydä tsekkaamassa muutaman vuoden sisään. Se on kuitenkin niin omanlaatuinen paikka, että se on nähtävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ♥ Korea on kylä todella mielenkiintoinen paikka, jolla on paljon annettavaa! Olen itse menossa uudelleen keväällä, koska paikka jätti jälkensä pysyvästi sydämeeni :)

   Poista