KISSAN KANSSA LENTOKONEESEEN?!

Reilun parin viikon päästä mun olisi tarkoitus lentää Espanjaan kissa "käsimatkatavarana", eli onko kellään kokemusta kissan/pienen koiran kuljettamisesta matkustamossa? Nyt joku voi miettiä, että "mitä ihmettä...eihän niillä edes ole kissaa!" :D Emme ole tosiaan undulaattien onneksi kissaa hankkineet, vaan kyse on anopin kissasta. Tämä miniä onkin siis pestattu 15-vuotiaalle kissarouva Yoshille lentoseuraksi kohteeseen Costa del Sol. Ei ollenkaan hullumpi diili viimeiselle kesälomaviikolle vai mitä?! :D

Anoppi ja tämän mies muuttavat siis Espanjaan ajaksi X ja rakkaat kissat muuttavat tietysti mukana - Miisu kisu lähtee anopin matkassa jo ensi viikolla ja Yoshi viikkoa myöhemmin mun kanssa. Molemmat kissat pitäisi saada hyvinvoivana ja mahdollisimman vähillä traumoilla perille, joten jos joku osaisi vastata seuraaviin kysymyksiin olisin ikionnellinen :) Ollaan myös joskus tulevaisuudessa lentämässä meidän chihujen kanssa, joten neuvoille tulee varmasti myös jatkokäyttöä.

Lennon kesto Helsinki-Malaga on muistaakseni noin 4-5 tuntia. Kissat on tottuneet valjaisiin ja tutustuneet pehmeisiin mitat täyttäviin kantokoppiinsa. Kissat eivät ole koskaan olleet erossa toisistaan, joten se sekä kissojen suhtautuminen uuteen ympäristöön (lentokenttä) ja kulkupeliin (lentokone) vähän jännittää meitä kaikkia. Tietysti itsehän sitä ei saisi panikoida, kun eläimet vaistoaa kaiken niin herkästi ja tulkitsee ihmisen jännityksen heille näkymättömänä vaarana. Joku rentouttava viinilasillinen lentokentällä voisi siis olla tarpeen? xD Tosin koska lento lähtee jo kuudelta aamulla ja olen edellisen päivän vielä todennäköisesti töissä saatan olla muutenkin valmista Walking Dead- matskua.

 • Mitä kaikkea matkustamoon kannattaa kissaa/pientä koiraa ajatellen ottaa mukaan?
 • Miten turvatarkastus menee käytännössä? Sen tiedän, että kissa/koira joudutaan ottamaan pois kuljetuslaatikosta, mutta en oikeastaan muuta. Aion varautua kynsimiseen farkkutakilla ja kissalle laitan valjaat päälle.
 • Jos kissasi/koirasi pelkää autossa oloa, pelkäsikö lennolla yhtä paljon?
 • Onko käytetty jotain rauhottavia? Jos on niin mitä?
 • Mitä muuta pitää ottaa huomioon?

Jos ette itse ole lemmikin kanssa matkustaneet koneessa niin ihan kaikki kertomukset mitä olette kuulleet vaikka joltain tutulta olisivat tervetulleita! :D


6 kommenttia :

 1. Siskolla on kissoja ja niillä on vakiona sekä juna- että lentomatkoilla eläinlääkärin annostuksen mukainen matkapahoinvointilääke. Junassa tytisee ja lennoilla nousu ja lasku tekevät kissoillensa sen verran pahaa (todellakin ilma lääkettä yrjöävät :D ), että tällaiseen on turvauduttu aina. Ruoassa menee lennoilla kuivanaksut paremmin (ja märkäruoka haisee) ja koppaan tulee parit pissat, joten päällihuovan alla on sellaista imukykyisempää matskua, pitää onneksi hajut poissa. Tosin siskon kissat ovat muutoin aika rutinoituneita reissaajia, joten en tiedä, olisiko ehkä eläinlääkärin kanssa juteltava rauhoittavasta. Asiasta tietävät neuvonevat :) !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi hyviä neuvoja, kiitos! Imupaperit on hommattu, mutta tosiaan joku pehmuke päälle lienee hyvä kuten kerroitkin :) Jotenkin ensin ajateltiin, ettei ruoka maistu jännitykseltä, mutta eihän sitä koskaan tiedä, joten raksuja siis mukaan! :) Kiitos vielä vinkeistä! :)

   Poista
 2. Suosittelen lämpimästi samoin kuin ed. kommentoija eläinlääkärin annostuksen mukaista rauhoittavaa ja matkapahoinvointilääkitystä.

  Hyvää matkaa sinulle ja kisulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Eläinlääkärin toimesta ollaan kokeiltu muutamaa rauhottavaa, kun nämä jo pelkästään autossa mouruaa paniikissa ja oksentavat/ripuloivat. Sopivaa lääkettä ei kuitenkaan ole tähän mennessä löytynyt :/ Pitänee vaan jatkaa testailua :)

   Poista
 3. Myös apteekissa myydään muutamia rauhoittavia valmisteita (esim. Serene-um), käyttö kannattaa aloittaa jo muutama päivä ennen lentoa. Mutta matkapahoinvointilääkettä kannattaa kyllä miettiä varsinkin jos kissa voi pahoin autossa. Meillä on matkustettu vain autolla ja junalla, ilman pahoinvointia aina. Itseasiassa varsinkin junassa kissat ovat olleet ihan hiljaa ja rauhassa, varmaan kun vieras tilanne on vähän jännittänyt. Mut jos kissa oksentaa /laskee allensa paniikissa, on aika kurja matka edessä, eli tuskin siitä pahoinvointilääkkeestä haittaakaan on! On myös olemassa pieniä matkahiekkalaatikoita, mutta en tiedä toimiiko sellainen pehmeän kopin kanssa. Ite ottaisin kans ennemmin kuivaruokaa jos kissa sitä syö, ja ehdottomasti jotain lempinameja mukaan :) tsemppiä ihan valtavasti!<3 T. Susanna ja Tosca & Dexter (yhä elossa ja seuraillaan sua vieläkin)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Long time no see Susanna! Kiva kuulla, että käyt täällä edelleen :D Kertomasi perusteella matkapahoinvointilääke tulee olemaan ihan ehdoton! Nämä kun voivat jo autossa pahoin. Kuivaruokaakin varmaan otettava mukaan ihan varmuudeksi jos jännitykseltä edes vähän maistuisi - luulisi, että tulisi parempi olokin? Olen kanssa miettinyt veden tarjoamista lennolla, kuinkahan usein sitä kannattaisi tarjota? Koneessa kun on aika kuiva sisäilma ja jos pahoinvointilääkkeestä huolimatta vaikka oksentaa niin pelkään, että joku nestehukka iskee siihen vielä päälle :/ Kissoilla on tuota ikääkin jo aika paljon...tsemppiä tarvitaan, kiitos siitä ♥ Paijauksia Toscalle ja Dexterille :)

   Poista