PÄÄSIÄISTIPUJA

Keltainen Tuutti tipunen saapui meille Törpön uudeksi seuralaiseksi kolmisen vuotta sitten. Ei silloin olisi uskottu, että näistä kahdesta tulisi näin umpirakastunut pariskunta, kun Törppö lensi alussa pakoon nuorta innokasta typyä ja karttoi tätä muutenkin kuin ruttoa. Parisen viikkoa itseään Törppöä vasten likistellyt Tuutti kaappasi kuitenkin tämän meidän vastahakoisen poitsun sydämen ja siitä asti ne ovat olleet sellaisia oikein ällön hempeitä toisilleen. Kirjaimellisesti ällön, koska ne usein syöttävät toisiaan kuten lintuemo syöttää poikasiaan - "oksentamalla" toisen suuhun - NIIN suloista eikö?!? :PKoska meidän undulaattipariskunta on harrastellut soidinmenoja useita kertoja näiden vuosien aikana mulla heräsi ajatus siitä josko sittenkin uusien yksilöiden ostamisen sijaan laajentaisin meidän pikku parvea omilla poikasilla. Molemmat ovat käyneet sulkasadon läpi jokunen aika sitten ja näin keväällä valoisan ajan pidentyessä päivä päivältä ajattelin tämän olevan otollisin aika pistää pesäpönttö häkkiin munien toivossa. Undulaatit munivat yleensä 5-6 munaa (voivat kuitenkin munia jopa kymmenen!) ja olettaen, että ne ovat kaikki hedelmöittyneitä meidän parvi kasvaa ihan mukavasti - tosin voi olla, että osa lähtee uuteen kotiin jos oikein monta poikasta tulee.


Käytiin hakemassa viikonloppuna Faunattaresta kotoisa pesäpönttö ja pienen tuunailun jälkeen tämä (toivottavasti) tuleva tipumamma sai tuunattua orrenkin kiinni pesäpöntön suulle ja pesän häkkiin. Kyyhkyläiset kuitenkin pelkäsivät ihmeellistä mötikkää häkissä eivätkä olleet siitä kovinkaan kiinnostuneita. Tänään kuitenkin tapahtui pieni ihme ja siellä ne olivat molemmat pesäpöntön oksalla istumassa ja tunkemassa päätä pöntön sisään - tosin sisälle pönttöön ne eivät uskaltaneet. Siinä ohella molemmat järsivät pesää mikä näytti niistä olevan tosi kivaa. Tätä touhua katsellessa mietin meinaako ne tehdä pönttöön pari uutta oviaukkoa ja ikkunaa tai kenties tuunata koko pesäpöntöstä jonkun avomallin :P


Saa nähdä pääseekö undupariskunta pesimisvireeseen. Toistaiseksi kuitenkin ihan hyvältä näyttää, sillä sen verran on ollut hyviä kosiskelu muuvsseja Törpön suunnalta ;)
2 kommenttia :

  1. Olisin kaivannut kuvaa siitä pöntöstä. :D ihania <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin, mutta toistaiseksi en ole kameran kanssa uskaltautunut lähellekään pönttöä, jotta kyyhkyläiset saa siihen rauhassa tutustua :) Viikonloppuna ajattelin postailla tipuprojektin tilannepäivitystä niin siihen varmasti saadaan jo pöntöstäkin kuvia :)

      Poista