PENRYN & THE END OF DAYS - UUSI HITTI NÄLKÄPELIN JÄLKEEN?

"Penryn is trying to survive. Because after the angels came to destroy the modern world there are no rules. Streets are ruled by gangs and angels are hunting for humans. When her sister is kidnapped Penryn will do everything she can to find her even if it means working with the enemy. Everything could happen in this new dangerous world."


Penryn & the End of Days kirjasarjan ensimmäinen osa Angelfall (2011) vei mut täysin mennessään törmättyäni siihen keväällä 2013. Se osui ja upposi niin kovaa, että mulle jäi ihan kauhea puolen vuoden tyhjiö seuraavaa osaa odotellessa. Mulla ei oikeasti riitä sanat hehkuttamaan tätä post-apokalyptista fantasiatrilleriä, jonka päähenkilöiden välinen romanttinen jännite saa perhoset liitelemään omassakin vatsassa. Tämä nyt vain yksinkertaisesti on täydellisen viihdyttävä tarina enkeleistä ja ihmisten ahdingosta kaikessa yliluonnollisuudessaan olematta silti epärealistinen. Virallisen suosituksen mukaan kirjaa ei suositella alle kuusitoistavuotiaille, joten ihan mitään lässynläätä ei ole luvassa :P


ANGELFALL


Alkuasetelmana on perheestään huolehtiva epätoivoinen, mutta uhrautuvainen Penryn, pyörätuolissa istuva ujo pikkusisko Paige sekä mätiä kananmunia piillotteleva ja demoneille uhrauksia tekevä äiti. Penryn perheineen on väärässä paikassa väärään aikaan ja todistaa enkelten yhteenottoa kadulla, jonka lopputuloksena alakynteen jääneeltä enkeliltä leikataan siivet irti. Enkelit huomaavat sivustakatsojat ja lähtiessään nappaavat Penrynin siskon Paigen mukaansa jättäen jälkeensä vain Paigen pyörätuolin sekä Penrynin ainoan yhteyden sieppaajiin - kadulle kuolemaan jätetyn arkkienkeli Rafaelin. Tästä tarina alkaa rullata nopeasti eteenpäin eikä kirjaa malta laskea käsistä. Viisi ensimmäistä lukua englanniksi voit lukea täältä

Olen lukenut satoja kirjoja ja tämä on ensimmäinen, joka aiheuttaa kaikkia mahdollisia tuntemuksia ääneen nauramisesta hengenahdistukseen ja sydämen vajaatoiminnasta sydämentykytyksestä itsekseen typerästi hymyilemiseen. Olen täysin varma  siitä, että Penryn & the End of Days käännetään kokonaisuudessaan jossain vaiheessa myös suomeksi - siis se on pakko kääntää, ei ole mitään muuta vaihtoehtoa.

“Why were the other angels attacking you?"
"It's impolite to ask the victim of violence what they did to be attacked.”

Susan Ee, Angelfall

I never thought about it before, but I'm proud to be human. We're ever so flawed. We're frail, confused, violent, and we struggle with so many issues. But all in all, I'm proud to be a Daughter of Man.
Susan Ee, Angelfall

Angels are violent creatures.
So I noticed. I used to think they were all sweet and kind.
Why would you think that? Even in your Bible, we’re harbingers of doom, willing and able to destroy entire cities. Just because we sometimes warned one or two of you beforehand doesn’t make us altruistic.
Susan Ee, Angelfall

My friends call me Wrath,” says Raffe. “My enemies call me Please Have Mercy. What’s your name, soldier boy?
Susan Ee, Angelfall

 You're like a little girl demanding answers to questions during a covert operation. Why is the sky blue, daddy? Can I ask that man with the machine gun where the bathroom is? If you don't stay quiet, I'm going to have to dump you.
Susan Ee, Angelfall

“I never kid about my warrior demigod status."
"Oh. My. God."
I lower my voice, having forgotten to whisper. "You are nothing but a bird with an attitude. Okay, so you have a few muscles, I’ll grant you that. But you know, a bird is nothing but a barely evolved lizard. That’s what you are.”
Susan Ee, Angelfall   


I've never killed anyone before. What frightens me isn't that I'm killing someone. What frightens me is how easy it is.
Susan Ee, Angelfall

We now play a permanent game of I-am-crazier-and-scarier-than-you. And in that game, my mother is our secret weapon.
Susan Ee, Angelfall


WORLD AFTER




Ennakkotilasin tokan osan heti kun siihen tuli mahdollisuus ja kun World After (2013) kolahti postiluukusta olin ollut niin malttamaton, että olin jo ostanut ja lukenut kirjan e-kirjana :P Eikä World After tuottanut pettymystä, se on myös aivan loistavasti kirjoitettu ja ensimmäiseen osaan verrattuna aavistuksen hauskempi, mutta vastapainona myös raaempi.


“He glares at me as if he already hates it. “What is it?”
I consider lying but what’s the point? I clear my throat. “Pooky Bear"
He’s silent for so long I’m beginning to think he didn’t hear me when he finally says, “Pooky. Bear.
It was just a little joke. I didn’t know.”
I’ve mentioned that names have power, right? Do you realize that when she fights battles, she’s going to have to announce herself to the opposing sword? She’ll be forced to say something ridiculous like, ‘I am Pooky Bear, from an ancient line of archangel swords.’ Or, ‘Bow down to me, Pooky Bear, who has only two other equals in all the worlds.’ ” He shakes his head. “How is she going to get any respect?
Susan Ee, World After

She wasn’t made to be alone.
I guess none of us are.
Our eyes meet and an electric tingle runs through me.
She missed you,” I say in a whisper.
Did she?” His voice is a soft caress. His gaze into my eyes is so intense that I swear he sees straight into my soul.
Yes.” Warmth flushes my cheeks. I… “She thought about you all the time.
The candlelight flickers a soft glow along his jawline, along his lips. “I hated losing her.” His voice is a low growl. “I hadn’t realized just how attached I’d gotten.” He reaches and moves a strand of wet hair out of my face. “How dangerously addictive she could be.
Susan Ee, World After

I'm gonna be sick," I said
"I'm ordering you not to," says Obi.
"Ah, don't say that," says Dee-Dum. "She's a born rebel. She'll puke just to make a point.
Susan Ee, World After

I look up to say something but he puts his finger to my lips and whispers, “Don’t talk. You’ll just spoil my fantasy of rescuing an innocent damsel in distress as soon as you open your mouth.
Susan Ee, World After

“It’s amazing how many times we need to go against our survival instincts to survive.”
Susan Ee, World After   


You broke me out of the grasp of a living horror when I thought all hope was gone. You gave me the opportunity to crawl back to life when no one else could."
She glances over at me, her eyes shining in the dark. "You're a hero, Penryn, whether you like it or not.
Susan Ee, World After



 SUSAN EE & ANGELFALL

Angelfall on alunperin Susan Ee:n omakustanne, jonka hurja suosio herätti nopeasti nukuksissa olleet kustantajat. Kirjailijalla oli menossa rankka vaihe elämässään, kun kirja sai alkunsa ja ehkä juuri se kirjaankin saatu melankolinen fiilis tekee kirjasta niin pelottavan hyvän ja tunteisiin vetoavan. Angelfall on jo nyt käännetty 19 kielelle ja elokuvaoptio myyty. “Susan is a brilliant writer. She has created a fantastic world with instantly engaging and real characters. I immediately connected with the material and knew that she had conceived the perfect combination for a great fantasy film." -Sam Raimi-

Tämän postauksen kuvat: kuva / kuva / kuva



10 kommenttia :

  1. No nyt sait minutkin kiinnostumaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakko sanoa, että olen otettu, hieno juttu! :D

      Kirjoitin arvostelun ajatellen lukijoita, joille tämä genre ei ole se tyypillisin lukuvalinta. On paljon helpompi suositella jo valmiiksi genrestä tykkäävälle kirjaa, kuin esim. sinullekin, jolta tämä kirja olisi sattanut jäädä lukematta pelkän takakansitekstin perusteella :) Mission Accomplished! :D

      Poista
    2. Fanitin Nälkäpeliä, joten eiköhän tämäkin osu ja uppoa! Nyt kun sen saisi jostain käsiin. Mistä tilasit omasi?

      Poista
    3. Kyllä takuuvarmasti uppoaa! :) Ostin omani täältä, eikä ole kyllä kirja hinnalla pilattu! Sivuilla näyttäisi olevan myynnissä vanhempikin painos, joka on vielä edullisempi, 4,95€ ;)

      Kun olet lukenut kirjan niin olisi ihan mahtavaa jos jaksaisit tulla tähän alle raapustamaan mitä mieltä siitä olit ^_^

      Poista
  2. Okei. Kuulin ModernWifelta tästä kirjasta jo aikoja sitten ja pitkitin sen aloittamista. Oli mulla kyllä oikea syykin, kun opiskelen eikä energia riittänyt. Noh hiihtoloma alkoi vihdoin ja päätin antaa kirjalle mahdollisuuden.

    Nää kirjat on ihan järisyttävän koukuttavia. Mun kaikkien aikojen lemppari kirjat on Harry Potterit. Nyt on sanottava, että Harry Potterit sai todellisen kilpailijan rinnalleen! Alotin lukemaan sunnuntaina ja maanantai iltana ryömin ulos sängyn pohjalta tukka pystyssä ja nälkiintyneenä, koska en yksinkertaisesti voinu lopettaa lukemista.

    Miksi? Tykkään siitä, että todellinen maailma ja fantasiamaailma jotenkin yhdistyvät. Asioihin on helpompi samaistua. Lovestoori menee mukaan sulavasti eikäs itä pakoteta tapahtumaan. Pieniä kommentteja ja vain pelkkiä katseitakin silloin tällöin ja sydän pampattaa. Kirjassa on myös niin hauskoja kohtia, että nauroin vedet silmissä(osasyy voi kyllä myös olla unen ja ruoan puute :D).
    Ja mikä parasta. Tykkäsin kirjan rankoista gore kohdista. Teksti sai olon oikeasti välillä kauhistuneeksi ja haukkomaan henkeä. En välttämättä suosittelisi tätä perheen nuorimmille.

    Aivan MAHATAVA kirja ja harmitti kauheasti kuin nopeasti luin loppuun. Nyt jännityksellä seuraavaa osaa odottamaan. Voin suositella tätä ihan kaikille.

    p.s. Leffakin kuulemma tästä tulossa?! jes! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeejee! Itse tykkäsin myös, ettei kirjassa kaunisteltu asioita vaan esitettiin niinkuin ne on, vaikkakin ne kannibaalilapset sai mulla niskakarvat pystyyn hirvityksestä :P Haha, voin kuvitella miten takaisin todellisuuteen ryömiminen sieltä sängyn pohjalta sai aikaan Angelfallin & World Afterin kokoisen tyhjiön ja ehkä tosiaan havahtumisen siihen, että pari vuorokautta on jo kulunut :P

      "“Come on, admit it, Pooky Bear," I said to the sword. "You love your new look. All the other swords will be jealous.”
      ― Susan Ee, World After

      Poista
  3. Suuret kiitokset lukuvinkistä! Oon ahminut molemmat kirjat hetkessä, nyt World after loppusuoralla enkä malta odottaa että pääsen töistä kotiin ja lukemaan sen loppuun :D lisää kirjavinkkejä saa antaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että tartuit kirjasuositukseen! Ahmiminen on nimenomaan oikea sana näiden kirjojen kohdalla, sillä mitä enemmän tarinaan uppoutuu sitä nälkäisemmäksi tulee ja tarinaa suorastaan janoaa vaikka sivut loppuvat kesken :P Kolmatta osaa odotellessa :D

      Varoitan, että World Afterin jälkeen voi tuntua, ettei mikään kirjasarja vaikuta läheskään yhtä hyvältä, mutta suosittelen silti lukemaan Marie Rutkosken uusimman kirjan The Winner's Curse. Kirjan tarina perustuu täysin kuvitteelliseen maailmaan, jossa seurapiirineidot kantavat helmoissaan tikareita ja tulevaisuudella on tarjota ainoastaan kaksi tietä: mennä naimisiin tai kouluttautua sotilaaksi. Kirja seuraa Valorialaisen sotakenraalin tyttären ja tämän orjamarkkinoilta ostaman salaperäisen Herrani orjan Romeo& Julia tyyppistä rakkaustarinaa. Kirja on jännä yhdistelmä menneitä aikakausia ja steam punkia.

      "As a general’s daughter in a vast empire that revels in war and enslaves those it conquers, seventeen-year-old Kestrel has two choices: she can join the military or get married. But Kestrel has other intentions.

      One day, she is startled to find a kindred spirit in a young slave up for auction. Arin’s eyes seem to defy everything and everyone. Following her instinct, Kestrel buys him—with unexpected consequences. It’s not long before she has to hide her growing love for Arin.

      But he, too, has a secret, and Kestrel quickly learns that the price she paid for a fellow human is much higher than she ever could have imagined.

      Set in a richly imagined new world, The Winner’s Curse by Marie Rutkoski is a story of deadly games where everything is at stake, and the gamble is whether you will keep your head or lose your heart."


      Ekan luvun voi lukea täältä :)

      Poista
    2. Ooh, kuulostaa mielenkiintoiselta :) täytyypä tsekata, kiitos! :)

      Poista