LIVBOX LOKAKUU 2013: KAIKKEA TARPEELLISTA

Keskustelin työkaveri H:n kanssa lokakuun boxin sisällöstä ennen sen ilmestymistä. Pohdimme mitä tuotteita tässä kuussa olisi kiva saada. Käsirasva oli molempien mielestä ihan ykkösjuttu tämän kuun boxiin, koska sään lisäksi töissä tietyt päivittäiset työtehtävät saavat kätemme näyttämään siltä kuin talvi olisi jo täällä.

Itse olin ihan innoissani paljastuksesta, että boxissa olisi jokin Marc Jacobsin tuote. Sanoin H:lle toivovani kovasti miniatyyripulloa Honey parfyymista ja boxissa oli kuin olikin kyseinen tuoksu! Tosin ihan vain näytteenä :P Osa tilaajista on valittanut näistä näytteistä, että niitä on tullut jo niin paljon ja saahan niitä ilmaiseksikin, mutta itse tykkäisin kovasti ajatuksesta, että jokaisessa boxissa olisi aina tällä tavalla muiden tuotteiden lisänä yksi tai kaksi tuoksunäytettä! Tulisi huomattavasti useammin osteltua hajuvesiä :)

 Oman boxin teemaväri oli punainen, monilla ollut tässä kuussa keltaista ja oranssia.

Lokakuun boxissa ei mielestäni ollut ihan sellaista wow-factoria, kuten elokuun ja syyskuun boxeissa. Tästä huolimatta ei ollenkaan huono boxi, koska se sisälsi kaikkea tarpeellista näin ilmojen kylmetessä.

Louis Widmer
Skin Appeal Peeling ★½


Jos syyskuun boxin putsari tältä samaiselta merkiltä oli floppi, niin tämä ei onneksi sitä ole. Tosi kiva rakeellinen kuorinta, jossa hauskan  höttöinen koostumus. Tuotetta käytettäessä pitää ehkä olla hieman hellempi omissa otteissaan rakeiden ollessa yllättävän teräviä. Sopii parhaiten normaalista rasvaiselle iholle.


INCI: Aqua, Polyethylene, Glycerin, Sodium Laureth Sulfate, Laureth-9, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Glycolic Acid, Panthenol, Disodium Undecylenamido MEA-Sulfosuccinate, Hydroxyethylcellulose, Sodium Hydroxide, Phenoxyethanol, Lactic Acid, Citric Acid, Disodium EDTA, Ethylhexylglycerin, Sodium Chloride, Diethylhexyl Sodium Sulfosuccinate, Malic Acid, Benzoic Acid, Titanium Dioxide, Salicylic Acid, Propylene Glycol, Silver Chloride.

 
Favora
Hoitava käsivoide


Kosteuttaa ihon ja pehmentää hyvin kuivahtaneet kynsinauhat. Plussaa siitä, että lämpimiin käsiin imeytyy nopeasti eikä jätä käsiä tahmaiseksi. Jos kädet on vähänkään kylmät saa voidetta pyöritellä ikuisuuden ja silti iholla näkyy ohut vaalea rasvakerros. Ikävä kyllä arvostan käsivoiteissani myös hyvää tuoksua, joten tämä ei vain ole my cup of tea.


INCI: Aqua, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Caprylic/Capric Triglyceride, Cetearyl Alcohol, Panthenol, Ascorbyl Palmitate, Ascorbic Acid, Oenothera Biennis Oil, Tocopherol, C13-14 Isoparaffin, Sodium Lauryl Sulfate, Sodium Cetearyl Sulfate, Disodium Edta, Sodium Citrate, PEG-8, Polyacrylamide, Laureth-7, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Citric Acid


Schwarzkopf
BC Oil Miracle Light Finishing Treatment  ★½

Entisenä kampaajana mua hiukan häiritsee, että boxin lapussa lukee BC Oil Miracle- hoitoöljy, kun taas boxissa tuli BC Oil Miracle Light- hoitoöljy. Ensimmäinen Bonacuren öljy on tarkoitettu normaalista paksuille hiuksille ja jälkimmäinen ohuista normaaleille hiuksille. Itse tuoteseloste oli kuitenkin oikein eli boxissa tulleen light version.

Oil Miraclen ja Oil Miracle Lightin suurin ero on siinä, että ensiksi mainitussa paksujen hiusten versiossa on käytetty arganöljyä (Argania Spinosa Kernel Oil) ja light versiossa sen sijasta marula-siemenöljyä (Sclerocarya Birrea Seed Oil). Molemmat tuotteet siis sisältävät tämän päivän hypetetyimpiä luonnonöljyjä, tai kai sitä voisi sanoa, että luonnonöljyjen julkkiksia. Muilta osin tuotteiden raaka-aineet ovat samoja, mutta niitä on käytetty hiukan eri suhteilla.

Tuote on parhaimmillaan laitettuna pyyhekuiviin hiuksiin föönauksen alle. Oikea määrä riippuu hiusten pituudesta ja paksuudesta, mutta todella pieni määrä riittää. Tämä light versio ei ainakaan tunnu lähmäiseltä ohuessakaan tukassa, kun määrä vaan on oikea. Föönauksen alle laitettuna tukasta tuli niin silky smooth! :D Käy hyvin myös kuivan tukan - erityisesti latvojen - viimeistelyyn. Tuoksu on miellyttävä, jopa hiukan parfyymin oloinen.


Tiedoksi kuitenkin, että Schwarzkopfin markettituote Gliss Hair Repair Daily Oil Elixirissä (7,30€ / 100ml*) on täysin identtinen INCI raaka-aineiden järjestystä myöten, kuin aikaisemmin mainitussa Schwarzkopfin kampaamosarjaan kuuluvassa BC Oil Miracle Finishing Treatment -öljyssä (19,50 / 100ml). Tämä on hyvä esimerkki siitä, että niillä listoilla siellä pullon takana on väliä, eikä kannata aina liikaa tuijottaa "salonkilaatuun". Kuka nyt haluaisi samasta tavarasta maksaa enemmän vain, koska toisessa on nätimpi muovipullo? En minä ainakaan :D

* Vertailun helpottamiseksi olen laskenut hinnan sadalle millille. Gliss Hair Repair Daily Oil Elixir myydään 75ml pullossa ja itse ostin sen meidän lähikaupasta keväällä hintaan 5,50€.

INCI: Trisiloxane, Cyclothicone, Dimethiconol, Helianthus Annuus Seed Oil, Parfum, Sclerocarya Birrea Seed Oil, Benzyl Alcohol, Butylphenyl Methylpropional, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Citronellol, Limonene, Benzyl Salicylate, Linalool, Alpha – isomethyl Ionone, Citral, CI 40800


Born to Bio
Organic Tropical Mango Shower Gel

Tuoksu ja raaka-aineet on aina itselle ne isoimmat tekijät joiden perusteella suihkugeelin valitsen. Raaka-aineet tässä on kohdillaan, mutta vaikka tuoksu on tunnistettavissa mangoksi, mieleen tulee iholle levitettäessä myös joku Hubba Bubba purukumi. Tuote sopii hyvin kylpyveteen lorautettavaksi :)

Suihkugeeli ei sisällä väriaineita, geenimanipuloituja aineita, parabeeneja, glykolieetteriä, fenoksietanolia, PEGia (polyetyleeniglykolia), EDTAa (etyleenidiamiinitetraetikkahappoa), petrokemian johdannaisia, silikonia tai lauryylieetterisulfaattia.


INCI: Aqua (Water), Pseudotsuga Menziesii Water*, Ammonium Lauryl Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Glycerin, Caprylyl/capryl Glucoside, Lauryl Glucoside, Sodium Chloride, Sodium Benzoate, Parfum (Fragrance), Lactic Acid, Potassium Sorbate, Limonene, Benzoic Acid. (* organic farming)


Trind
Nail Repair Natural Gloss ★½

Tähdet on ansaittu puhtaasti tuotteen täydellisestä toimivuudesta. Loistotuote kynsien vahvistamiseen jos kärsii vaikkapa liuskoittuvista tai helposti katkeavista kynsistä. Tällä korjaavalla lakalla saat kauniin hillityn kiiltävän lopputuloksen ja todella paljon kovempaa tekoa olevat kynnet välittömästi lakan kuivumisen jälkeen.

Tuotteen loistavasta toimivuudesta huolimatta annan puolen tähden miinuksen formaldehydin aiheuttamasta kynsien polttelusta. Suojasin kyllä kynsinauhat vaseliinilla, mutta polttelu tuntuikin kynsipedissä kynsien alla ja pikkurillien päitä alkoi jopa jomottaa. Olen nyt entistä vakuuttuneempi, että formaldehydi todella imeytyy kynsien ja siitä edelleen ihon läpi. 

Suosittelen tätä lakkaa vain terveiden kynsien vahvistamiseen esim. jos oma kynsi on päässyt liian ohueksi rakennekynsien jäljiltä niin jätä tämä väliin ja osta formaldehyditön kynnenvahvistaja esim. Nail Tek.

Tässä vielä tuotteesta puuttuneet käyttöohjeet, jotka LivBoxin Nelli lisäsi tiistaina Facebookiin.
Käytä päivittäin (2-3 viikon ajan). Poista aina edellinen kerros asetonittomalla kynsilakanpoisto-aineella, esim. Trind Removerilla. Näin uusi kerros pääsee parhaiten vaikuttamaan kynteen. Kahden viikon tehohoidon jälkeen riittää, kun käytät tuotetta kerran viikossa. Tuotteen voi levittää myös värilakan alle. Ravista ennen käyttöä.

INCI: Maximum 75% organic solvents:mixture of ethyl acetate, butyl acetate, isopropyl alcohol,n-butyl alcohol,toluene,Maximum 30% non-volatile addtile additives, film-forming components(e.g.nitrocellulose), softeners (e.g dibutyl phthalate), Polymer resins, thixotropic agents( e.g. stearalkonium hectorite), maximum 2,5% formaldehyde, maximum 5% UV filters,camphor,titanium dioxide


Marc Jacobs
Honey Eau de Parfum ★½

Täysikokoisen hajuvesipullo on niin söpö ja veikeä, että olisin ehdottomasti halunnut tästä sen neljän millin miniatyyripullon! No sain nyt ainakin testata tätä keväästä asti kuvauksen perusteella haikailemaani tuoksua :)

Tuoksu on kivan energinen ja leikkisä, vaikkakin kyllä tähän vuodenaikaan liian keväinen/kesäinen. Honey sopii mielestäni hyvin arkituoksuksi, koska se on yllättävän kevyt. Kesto iholla on heikko - vain noin nelisen tuntia. Tuoksusta tuli vähän mieleen Singaporesta ostamani Vera Wangin Preppy Princess, mutta todella paljon miedompana ja pehmeämpänä versiona.


Alkutuoksu: päärynä, hedelmäcocktail, mandariini
Sydäntuoksu: appelsiininkukka, persikkanektari, kuusama
Jälkituoksu: hunaja, vanilja, pehmeät puun tuoksuvivahteet

INCI: Alcohol Denat., Aqua/Water/EAU, Parfum/Fragrance, Ethylhexyl Methoxycinnamte, Limonene, Linalool, Butylphenyl Methylpropional, Benzophenone-3, Ethylhexyl Salicylate, Citronellol, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Hexyl Cinnamal, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Hydroxycitronellal, Alpha-Isomethyl Ionone, Geraniol, BHT, Citral, Propylene Glycol, Acrylates/Octylacrylamide Copolymer, Hydrlized Jojoba Esters, FD & C Yellow No.6 (CI 15985), FD & C Red No. 4 (CI 14700).


Esprit
Duo Woman Eau de Toilette

Naisellinen arkituoksu - juuri sellainen jonka voisin kuvitella laittavani töihin. Tuoksu on aika puuterinen enkä tiedä miksi mulla tulee tästä mieleen vähän Calvin Klein IN2U for Her. Tuoksun kesto iholla on aika keskiverto eli noin puolisen päivää. Me like! :) Pullo tosin on aika tylsä :P


 Alkutuoksu: omeana, sitruuna, punaviinimarja
Sydäntuoksu: kielo, pioni, jasmiini
Jälkituoksu: santelipuu, myski, sammal

INCI: Alcohol Denat, Aqua/Water/Eau, Parfum/Fragrance, Ethylhexyl Methoxycinnamate,  Alpha-Isomethyl Ionone, Hydroxycitronellal, Benzophenone-3, EthylhexylSalicylate, Limonene, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Geraniol, Citronellol, Coumarin, BHT, Propylene Glycol, Citral, Disodium EDTA, Acrylates/Octylacryilamide Copolymer, HydrolyzedJojoba Esters, FD&C Red No. 4 (CI14700), FD&C Yellow No. 5 (CI19140), Ext. D&C Violet No. 2 (CI60730)

Miltä lokakuun boxi vaikuttaa? :)


10 kommenttia :

  1. Pakko sanoa kuin style toi kynsilakkapullo on! :D kiva postaus jälleen kerran. ^^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uuh, eikö olekkin! :D Täytyy toivoa, ettei tänää enää polttelisi kynsiä, jotta voisin jatkaa sen käyttöä - kynnet tuntuu sen kanssa niin paljon paremmilta! :)

      Kiitti Maitsu! ♥

      Poista
  2. Mä tykkäsin tuosta Honey-tuoksusta ja ajattelinkin vinkata siitä miehelleni, että sellainen olisi kiva löytyy vaikka joululahjoista ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä idea, sitähän vois itsekin vinkata miehelle uudesta hajuvedestä joululahjan muodossa ;)

      Poista
  3. Kuten Laurakin tuossa ylempänä sanoi, ajattelin myös vinkata tuosta Honeystä miehelle joululahjatoiveena. :) Tykkäsin tämän kuun boxista, tuli monta tuotetta kuin tilauksesta! Olin miettinyt hajusteetonta käsivoidetta, koska epäilin käsieni iho-ongelmien johtuvan rasvojen hajusteista ja parin päivän testailulla taisin olla täysin oikeassa! Myös tuo hiusöljy tuli tarpeeseen näiden kuivien latvojen kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sanos, muuta! Melkein kuin olisi ajatuksia luettu :D Taidan myös hankkia Honeyn, kun oli sen verta hauska tuoksu, mutta ehkä kuitenkin vasta kevääksi. Vähänkö hyvin sulla kävi käsirasvan kanssa, kun tuli tässä kuussa nimenomaan tuo hajusteeton :)

      Poista
  4. Trindin aluslakka on mun vakiotuote. Viimeset neljä vuotta oon käyttänyt kerran viikossa ja saanut kehuja kauniista kynsistä :) Ennen kynnet katkeili alvariinsa. Itse laitan myös pitkien kynsien takapuolelle kun mun omat kynnet ovat niin onnettoman hauraat. Ja nyt muistin että mähän aloitin joskus kynsiblogin :D Sen pitämisestä ei tullut kyllä yhtään mitään, mutta tuolta näkee mihin pituuteen trindin avulla oon päässyt nysäkynsistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sulla on ihan mielettömän pitkät ja kauniit kynnet! :) Mua melkein ihan harmittaa nyt sun blogissa käytyäni, että et enää kirjoita sitä - olet tosi taitava myös laittamaan kynsiä! :) Kiitos lakan käyttövinkistä - tulee käyttöön heti, kun kynnet on tästä vähän kasvaneet.

      Poista
  5. Mulle ei enää tule boksia, ja kieltämättä vähän tässä kuussa harmitti. No, ehkä sen vielä joskus tilaan, kuka tietää. Yritän nyt olla säästäväinen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä sitä varmasti myöhemminkin kerkeää :) Tämän kuun boxi oli kieltämättä todella monipuolinen ja mielestäni suunniteltu hyvin vuodenaikaan nähden.

      Täällä myös pieni säästölinja meneillä (erityisesti kosmetiikkaa koskien), joten tsemppiä sinnekin! Aika kova haaste tosin itselle. Muistin vasta oman lupaukseni, kun näin sinun mainitsevan samasta asiasta ja *köh* kerkesin tilata jo yhden voidemaisen poskipunan siinä välissä. :P

      Poista