YSTÄVIÄ MAAILMALTA - HELSINKI KOLMESSA TUNNISSA

Oli toukokuinen yö kun istuttiin malesialaisen huonekaveri Sonian kanssa viettämässä iltaa Seoulin ytimessä kurkut karaokesta käheänä. Ohimennen Sonia heitti, että saattaisi tulla joulukuussa Suomeen, mutta kyse olisi niinkin kaukaisesta kaupungista kuin Rovaniemi. Kuitenkin viime keskiviikkona Sonia ja tämän ystävä Dominique "Dom" koukkasivat ihan varta vasten yhdeksi illaksi Helsinkiin, josta aikaisella aamulennolla jatkoivat matkaa Rovaniemelle.

Vitsit miten upeaa ja outoa oli nähdä maailman toiselta puolelta saatu ystävä omassa kotimaassa! Se tuntui jotenkin niin absurdilta :D Aikaa meillä oli vain noin kolme tuntia ja halusin tottakai näyttää mahdollisimman paljon kaupunkia näinkin lyhyessä ajassa. Kurkataan siis tarkemmin mitä kaikkea tehtiin ja mitä neitokaiset tykkäsivät Suomesta! Varoituksen sanana: kuvat tällä kertaa kännykkälaatua! ;)


Sonia ja Dom yöpyivät Katajanokan suunnalla ja aloitettiin tutustuminen Helsinkiin kävelemällä Senaatintorin valloittaneille joulumarkkinoille. Käveltiin Katajanokan hotellin ohi, jonka historia entisenä vankilana kiinnosti kovasti. Matkaa jatkettiin upeasti valaistun Uspenskin katedraalin ohi, nähtiin Sky Wheel ja Allas sekä Kauppatori ja Presidentinlinna (sekä vartiossa oleva sotilas). Joulutori itsessään aiheutti ihastusta ja kaiken kruunasi tietysti valkoisena loistava Tuomiokirkko. Jatkettiin Aleksanterin joulukatua pitkin Stockan hoodeille ja suunnattiin siitä Foorumin Muumi kauppaan.

Kovana Muumifanina Sonia hullaantui täysin ja meinasi täyttää matkalaukkunsa jo näin matkan alkuun pelkillä Muumi tuotteilla. "What should I buy!" oli huudahdus jota Sonia hoki moneen otteeseen säntäillessään ympäri kauppaa. Sillä väliin Domin kanssa todettiin koreaksi, että meillä molemmilla oli nälkä.

Muumi ostosten jälkeen vein tytöt syömään Kampin Memphisiin, koska siellä on tosi monipuolinen menu ja sijainti oli meidän aikatauluun sopiva. Koska kala oli neitokaisten lempiruokaa (kyseisessä mestassa melko hyvässä hinta-laatusuhteessa) oli Memphis meille melko täydellinen. Memphisin keltaiset kumiankat herättivät heti huomion ja ruuan jälkeen tilattiin glögit, joista molemmat tykkäsivät kovasti. Pöytäkeskustelu koski pääasiassa matkustelua, Suomen ja Malesian eroja, Korean reissun kohokohtia ja K-popia :PSonialla ja Domilla ei ollut mitään ennakko oletuksia Suomesta paitsi, että talvella on kylmä ja Sonia tiesi kertoa Domille, että Suomessa on maailman paras koulutus. Dom myönsi koko Suomen olevan hänelle ihan musta aukko maailmankartalla ja alunperin hän oli menossa Norjaan, mutta Sonia oli saanut ylipuhuttua hänetkin Suomen reissulle. Vaikka kylmyys oli tiedossa niin pienenä yllätyksenä tuli pakkasen sivuvaikutukset, kuten naaman kohmettuminen/puutuminen ja hiusten sähköistyminen :D Etenkin Domia kiusasi magneetin lailla kasvoihin tarrautuvat hiukset. Myös kaupungin hiljaisuus illalla oli hämmentävää sekä kalan edullinen hinta verrattuna lihaan. Mitä enemmän tytöt kuulivat suomalaisesta kulttuurista, työstä, koulutuksesta ja elämästä yleensä totesi Dom lopulta naama mutrulla, että miksi hän ei ole voinut syntyä Suomeen xD

Viimeisen etapin olin suunnitellut Hotelli Tornin neljännentoista kerroksen Ateljee baariin. Ateljee Bar on pieni kuin postimerkki ja tunnelma kun täydellä hiekkalaatikolla, mutta terassilta maisemat ovat ehdottomasti Helsingin parhaat. Vaikka ulkona oli viisi astetta pakkasta juotiin siitä huolimatta vielä lämpimät juomat ulkoterassilla. Maisemat voitti siis pakkasen, eikä kukaan meistä halunnut mennä sisälle istumaan.

Jäähyväisten aika tuli vihdoin kun saatoin tytöt ratikkapysäkille Stockan eteen. Halit ja hymyt vaihdettiin ja mulle jäi tunne, että kyllä me vielä tavataan jossain päin maailmaa. Juuri ennen kuin ratikan ovet sulkeutuivat sydäntä lämmitti Domin pikainen huikkaus ovenraosta, että oli ollut tosi ihana tavata ja kiva kun olin jaksanut viedä heitä ympäri kaupunkia   Mielestäni onnistuin saamaan kolmeen tuntiin melko kompaktin kierroksen Helsingissä, vai mitä olette mieltä? :) 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti