FASHION VICTIMS - MUOTIA MUSEOSSA

Töitä töitä ja töitä on ollut päivän sana viimeiset pari viikkoa, mutta nyt kerkeää taas kirjottaa blogia ja kertoa Espanjan reissun kohokohdista :)

Malagassa sijaitseva Museo Automovilistico y de la Moda on yksi mielenkiintoisimmista museoista jossa olen koskaan käynyt!
Tosi upeasti kiedottu historiaa noin sadan vuoden ajalta muodin, tilataiteen ja autojen välityksellä! Ihan loistava combo pariskunnille!

Muodin saralla oli erikoisnäyttelyitä esim. Fashion Victims, Cocktail in The Forest, Spectra ja Apothesis. Autojen päälle en oikein mitään ymmärtänyt (muuta kuin, että ne oli kiiltäviä ja hienoja), mutta silti niitä oli kiva ihmetellä kun niistä oli kerrottu hauskoja yksityiskohtia esim. esillä oli vanha auto jossa anoppia varten oli tehty oma istuin takaosaan auton ulkopuolelle. Koska olin kaksin anopin kanssa museossa meitä tietysti huvitti tämä kyseinen kaara ehkä eniten :PApothesis näyttelyn asettelu (kuva yllä) oli tehty mukaillen Diorin workshopilla otettua kuvaa vuodelta 1958. Edustettuna näyttelyssä oli mm. Lanvin, Nina Ricci, Yves Saint Laurent, Chanel ja Dior. Jokainen näyttelyn asu on ollut suunnittelijalleen ja itse merkille eräänlainen virstanpylväs esim. keskimmäinen musta-oranssi Thierry Mugler nähtiin Diana Rossin päällä Grammy Awardseissa 1991 :)

Cocktail in the Forest (kuvat alla) oli mielenkiintoinen sekoitus Haute Couturea ja fantasiaa. Cocktail metsässä sai inspiraation ajalta jolloin muinaiset kansat pitivät eläimiä jumalinaan. 22 eri teosta esitti eläinpersoonia muotitaloilta: YSL, Dior, Chanel, Pierre Cardin, Christian Lacroix, Balmain, Ungaro ja Vivienne Westwood. Asujen päiksi oli laitettu keraamiset eläinhahmot kuvaamaan kutakin "eläintä".

Kokoelmassa oli myös näyttelijä Helena Bonham Carterin violetti mekko (näkyy hieman kirkkaan raitamekon takana). Itse muistan kyseisen naisen parhaiten Harry Potterin Bellatrixinä ja mekon erikoinen leikkaus kuvastikin hyvin näyttelijän persoonallista tyyliä. Kaikista hienoin mun mielestäni oli kuitenkin teos "Golden Cage" jonka pään paikalla oli pyöreä häkkimäinen viritelmä lintuineen. Aasialaishenkinen sinikultainen silkkitakki oli kerrassaan upea.

Fashion Victims (kuvat alla) sisälsi 11 eri persoonaa kuvaavaa teosta, joille kaikille ominaista oli ylenpalttinen järjenvastainen konsumerismi. Ajankohtainen ja ajatuksia herättävä kokoelma! Teosten nimet olivat Temptation, Paparazzi, Shopping, Mortified, Prisoner, Dreamer, Mystic, Wardrobe, "It Girl", Top Model ja Actress. Teokset oli tehty yhteistyössä johtavien muotitalojen kanssa kuten Hermes, Prada, Galliano, Jean Paul Gaultier, Lacroix ja Dolce Gabbana.
Myyttisiä olentoja, taidetta, komediaa, oopperaa, vietteviä markiisittaria ja kurtisaaneja, onnenonkijoita sekä varkaita silkkihansikkaissa - näistä ideoista oli Spectra-näyttely (kuvat alla) saanut inspiraationsa.  Spectrasta ei bling blingiä puuttunut ja kimaltelevia timantti pääkalloja tuijotti vähän joka suunnasta. Tämä oli melko kiehtova näyttely, mutta samalla myös jotenkin aika karmiva :P
Trilogy yhdisteli autoja ja muotia - autojen viereen oli laitettu aina asu joka sopi yhteen auton tyylin/merkin ja vuosikymmen kanssa :)
Yllättävän monella auto- ja vaatemerkillä on yhteys toisiinsa esim. Chanel ja Mercedes, Dior ja Ferrari sekä Nina Ricci ja Lancia. Lisäksi yhdessä huoneessa oli aivan valtava näyttely erilaisia hattuja ja hienoja hattulaatikoita!


Museoon pääsi edullisesti hintaan 7,50€ ja sijainti oli loistava  - lähikaupungeista pääsee kätevästi julkisilla. Me mentiin Fuengirolasta ensin junalla Malagaan ja jäätiin pois María Zambranon rautatieasemalla. Tästä käveli ehkä joku 10 minuuttia :) Suosittelen jos joku on menossa Espanjan aurinkorannikolle :)Ei kommentteja :

Lähetä kommentti