MY SKINCARE ROUTINE

Oletteko koskaan miettineet miksi monella aasialaisella on niin täydellinen iho? Voin kertoa, ettei se ole pelkästään kiinni geeneistä ja ruokavaliosta, vaan myös ihonhoitorutiinilla ja siihen käytetyillä tuotteilla on suuri merkitys (paljon vaikuttavia ainesosia esim.luonnonuutteita ja vähän fillereitä). Itse suosin iltaisin viisivaiheista korealaista ihonhoitorutiinia, joka on mielestäni ehdottomasti tehokkain, mutta vaatii hiukan enemmän aikaa ja vaivaa verrattuna perinteiseen "putsari-kasvovesi-hoitovoide" -comboon. Aamuisin käytän edelleen kolmen vaiheen peruscomboa, mutta kurkataanpa mitä kaikkea tähän viisivaiheiseen iltarutiiniini kuuluu.

 1. Kaksoispuhdistus - oikeasti putipuhdasta
  Ensimmäisen pesun on tarkoitus poistaa meikki ja toisen puhdistuskerran meikin rippeet sekä ihohuokosiin kertynyt lika, hiki & muut epäpuhtaudet. Aamulla luonnollisesti yksi pesukerta riittää ja illalla myös jos ei käytä meikkiä laisinkaan. Ensimmäiseen puhdistukseen soveltuu öljy-sekä emulsioputsarit ja toiseen vaiheeseen vaahtomaiset putsarit. Kakkosvaiheessa käytän vaahtoputsarin vaahdottamiseen ihonpuhdistukseen tarkoitettua sutia.

 2. Kuorinta - estämään karvatuppien tukkeutumista
  Kerran viikossa putsarin sijasta käytetään kaksoispuhdistuksen toisessa vaiheessa kuorintaa. Itse tosin kuorin kevyesti päivittäin, koska käytän kaksoispuhdistuksen toisessa vaiheessa aina jonkinlaista päivittäiseen käyttöön tarkoitettua kuorivaa putsaria. Kuorinnan avulla iho pysyy kirkkaana ja pehmeänä.

  Jos iholla on kuollutta ihosolukkoa estää se esim. naamioissa olevien hoitavien ainesosien imeytymistä. Kuollut ihosolukko iholla tukkii myös karvatuppia, joka puolestaan aiheuttaa finnejä ja mustapäitä. Eli tämä on ihan super-hyper-extra-mega tärkeä vaihe!

 3. Kasvovesi kosteuttajana - ei meikin rippeiden puhdistukseen
  Koska kaksoispuhdistuksen jälkeen iholla ei ole enää likaa tai meikinjäämiä on kasvoveden tarkoitus tasoittaa ihon ph-arvo sekä kosteuttaa ja virkistää ihoa - ei enää puhdistaa. Vie kasvovesi käsien kautta kasvoille ja imeytä se käsillä taputtelemalla. Eli ei vedetä kasvovedessä dipattua vanulappua pitkin kasvoja. Alkoholia sisältävät kasvovedet on pannassa tässä ihonhoitorutiinissa.

 4. Seerumi - tehostamaan voiteita ja kangasnaamioita
  Kun kasvovesi on imeytetty kasvoille taputtelemalla on seerumin vuoro. Seerumeita käytetään kangasnaamioiden ja voiteiden alla tehostamaan niiden vaikutusta, kun halutaan lisätä esim. kosteuden imeytymistä tai vaikka hillitä liiallista talin tuotantoa.  Todella monissa kangasnaamioissa on jopa oma seerumi mukana joka on merkattu yleensä "step 1" ja itse kangasnaamio "step 2". Poishuuhdeltavaa naamiota käytettäessä seerumi laitetaan vasta naamion jälkeen.

 5. Kasvonaamio / kosteusvoide - janoisten ihojen sankari
  Kangasnaamio (eng.sheet mask) on ehdottomasti suosituin kasvonaamiotyyppi Koreassa ja niiden pääasiallinen tavoite on pitää iho kosteutettuna, kuulaana ja kimmoisana. Kangasnaamioilla iho jää mielestäni paljon kuulaammaksi, kuin millään poishuuhdeltavalla naamiolla. Kun iho on puhdas ja kuorittu sekä sen alle laitettu seerumi tehostamaan vaikutusta saadaan näkyvää eroa ihon ulkonäköön hyvinkin nopeasti. Kylvyssä ollessani käytän aina poishuuhdeltavaa naamiota :)

  Naamioita tulee käytettyä noin neljä kertaa viikossa eli muina päivinä laitan kosteusvoiteen naamion sijasta. Vain talvisin ihon kuivuessa saatan lisätä vaiheen kuusi ja laittaa molemmat. Muuten kosteusvoiteelle ei kuitenkaan ole tarvetta, kun ihonhoitorutiinissa käytetään jo kosteuttavaa kasvovettä, seerumia sekä naamiota.

Muista myös nämä! 

Aurinkosuoja

Kaikissa korealaisissa voiteissa joita käytän - oli se sitten päivä- tai meikkivoide - on yleensä jonkinlainen aurinkosuoja. Aurinkosuoja on tuotteissa ihan syystä, sillä se ehkäisee ihon ikääntymistä. Auringon iholle tekemiä näkyviä tuhoja ovat rypyt, ihon kimmoisuuden heikentyminen sekä ihon sävyn epätasaisuus. Kukapa nyt ihonsa ulkonäköä haluaisi heikentää eli muistakaa tsekata, että voiteissa on aurinkosuoja! :)


Vesi ja vitamiinit!

Vettä pyrin itse juomaan 3 litraa päivässä ja huomaan heti ihon kunnossa ja yleisessä hyvinvoinnissa eron jos veden juonti on jäänyt vähiin. Olen tosi huono juomaan vettä, koska en tunne kovin usein janon tunnetta. Jotta muuistaisin juoda vettä tarpeeksi pidän aina vesipulloa vieressä :)

Rasvoittuvan ja akneen taipuvaisen ihon tärkeimmät vitamiinit ovat B-, C- ja E- vitamiinit sekä hivenaineista sinkki. Kuivan ihotyppin puolestaan C-, D- ja E-vitamiinit. Kaikkien ihotyyppien on hyvä muistaa huolehtia myös hyvien rasvojen saannista, joten omega- kapseleita kannattaa harkita etenkin jos ruoka on muuten vähärasvaista kuten itsellä :)


Coming next! Mulla olisi teille kauneuspainotteisia tuliaisia Koreasta eli arvontaa pukkaa - stay tuned & happy skincare! ^__^

3 kommenttia :

 1. Ensimmäistä kertaa eksyin blogiisi. Olisi ihana kuulla tähän postaukseen liittyen tarkemmat tuotteet joita käytä ja mistä niitä hankit :) Muutama menisi varmasti ostoslistalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, ostopaikkoja löytyy täältä listattuna (olen käsitellyt postauksessa BB-voiteita, mutta ostan myös aasialaiset ihonhoitotuotteeni samoista paikoista). Käyttämiäni tuotteita löytyy myös tuolta oikean palkin Beauty Potions ihonhoito- linkin kautta, mutta olen tekemässä piakkoin lisää tuotearvosteluja juurikin näistä korealaisista ihonhoitotuotteista :)

   Poista
 2. Bluehost is definitely one of the best web-hosting company with plans for all of your hosting requirments.

  VastaaPoista