KAUNIIT TALVIJALAT

Olen tosi huono hoitamaan jalkoja talvella siitäkin huolimatta, että iho kuivuu paljon ja pelkkä suihkun jälkeinen rasvailu ei riitä. Sääriä en myöskään muista sheivailla ihan niin usein kuin kesällä, mutta mitään talviturkkia nyt ei sentään onneksi pääse syntymään... joutuuhan jalkoja talvellakin vilauttelemaan esim. salilla, uimahallissa ja kaverien saunailloissa. Ilokseni (kenties myös jalkojeni pelastukseksi) sain valita tuotteita testiin Scholl ja Veet - merkkien laajasta valikoimasta :)

Karvanpoisto vahalla tuntuu fiksuimmalta ratkaisulta tällaiselle, joka ei jaksa sheivailla jatkuvasti paria kertaa viikossa. Ainoa vaan, että mun aikaisemmissa vahailuissa suurin ongelma on ollut se, että joko lämmitän vahan liian kuumaksi tai sitten vaha jäähtyy liian nopeasti ( = karvanpoistosta ei tule yhtään mitään). Olen kokenut myös vahan levittämisen jotenkin tosi haastavaksi ja musta tuntuu, et sitä vahaa on tyyliin pitkin kylpyhuoneen seiniä. Mulla on myös pikkasen traumaattisia kokemuksia karvanpoistovoiteiden ja -geelien käytöstä. Sain joka käyttökerralla (eri merkkejä) allergisen reaktion ja selvisi, että olen allerginen lähes kaikissa karvanpoistovoiteista ja -geeleistä löytyvälle tioglykolihapolle :(




Traumoistani huolimatta (sheivailuun hemmetin kyllästyneenä) valitsin Veetin tuotteista testiin Veet Easy Wax Roll On Kitin*. Pakkaus sisälsi itse lämmityslaitteen ja sen sisälle laitettavan vahapakkauksen + muut oheismatskut. Päädyin tähän tuotteeseen pääasiassa sen helppokäyttöisyyden vuoksi ja koska se lupaa poistaa jopa 2mm mittaiset karvat (+ INCI- lista näytti myös vihreää valoa) soveltuen samalla herkällekin iholle. Toinen tuote mitä mietin oli Veet Spawax, jonka käytössä ei tarvitse ollenkaan liuskoja.

Mulla oli tosiaan ehkä just ja just sellanen 3mm säärikarvoitus lähtiessäni testailemaan Easy Waxin tehokkuutta. Vahailu sujui ihan mallikkaasti (kerrankin), koska vaha oli koko ajan oikean lämpöistä ja se oli helppo levittää roll-on-päällä. Karvat tosiaan lähti yhdellä repäisyllä, mutta ihan muutamia siinä 2mm rajalla olevia karvoja Easy Wax ei poistanut. 2mm on kuitenkin oikeasti tosi lyhyt mitta vahaukseen joten jos yhtään tuon pidempään karvaan kokeilee niin varmasti lähtee. Vaikka tuote soveltuu virallisesti kuivalle ja herkälle iholle niin suosittelen sheivaamaan loput jos haituvat ei ensi repäisyllä lähde. Mun iho hilseili useamman päivän kohdasta, jonka jouduin vahaamaan kahdesti. Tuote hipoisi täydellisyyttä jos vahan poistoon ei tarvittaisi liuskoja (onnistun aina sotkemaan itseni vahaan niiden kanssa), joten Veet Spawax voisi olla kokeilemisen arvoinen liuskattomista karvanpoistotuotteista. Kaikenkaikkiaan tosi näppärä ja toimiva tuote ^_^ 

Alkavasta talviturkista eroon päästyäni viimeistelin jalat vielä viidessä minuutissa Schollin elektronisella Velvet Smooth jalkaraspilla* ja saman sarjan tehoseerumilla*. Perinteinen jalkaraspi on ollut aika tehokkaassa käytössä joten alkuun mietin riittääkö elektronisessa raspissa tarpeeksi poweria. Velvet Smooth raspi poisti jalkapohjista kuolleen ihosolukon niin tehokkaasti, että vähän kauhistelin hetken sitä skeidan määrää mikä jalkapohjista irtosi :P Jaloista tuli vielä niin sileät, ettei samaa lopputulosta saa millään aikaiseksi perinteisellä jalkaraspilla. Niihin tosi hankaliin kovettumiin perinteinen raspi omalla haballa varustettuna on kuitenkin edelleen paras, mutta koska mulla harvemmin on mitään kauhean sitkeitä kovettumia niin Schollin elektroninen versio on mulle just sopiva.

Jalat oli himppasen janoiset tämän vahaus+raspaus -käsittelyn jälkeen, joten levitin jalkapohjista polviin asti Velvet Smooth tehoseerumin. Ero on aika huikea ennen ja jälkeen seerumin (viimeinen kuva)...vai mitä olette mieltä?




Pitkästä aikaa kauneudenhoitoon liittyvä tuotetestailu - toivottavasti tykkäsitte! :) Mulla on lähes kaikki naamatuotteet pannassa lääkekuurin takia, joten siitä syystä kosmetiikkatestailut on jääneet nollaan. Kasvojen iho veti tässä pari kuukautta sitten itkupotkuraivarit x- asennossa -tyyppisen purkauksen ja jouduin käydä näyttämässä nassua lääkärillä. Syytä ihon äkilliseen kuivumiseen + ärtymiseen + aknetyyppiseen outbreakiin ei ole tiedossa, mutta sitä hoidetaan nyt vasta markkinoille tulleella antibioottia sisältävällä *köh* hemmetin tyyriillä *köh* geelillä. Toivotaan, että saan ihon pian kuntoon niin voin jakaa teille taas tuttuun tapaan kokemuksiani kasvoihinkin laitettavista kosmetiikkatuotteista :)

Jaloista tuli kyllä niin silky smooth, ettei tosikaan :) Vielä kun jaksais viilata ja lakata kynnet ;o)


* Tuotteet testiin tarjosi: Veet & Scholl

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti