MUNIEN KOHTALO

Oi voi.... otin undujen pesän munineen pois vappuna kun oli jo selvää, ettei yksikään niistä tule kuoriutumaan. Tuuttikin oli selkeästi ymmärtänyt munien kohtalon sillä se vietti jo vappuaattona paljon aikaa pesän ulkopuolella. Otettuani pesän pois oli Törpön ilo ihan silminnähtävää, koska sillä oli niin kauhea ikävä Tuutin seuraa. Niinpä Törppö ei jättänyt hetkeksikään Tuuttia rauhaan vaan sitä piti koko ajan rapsutella toista ja istua päät yhdessä orrella :PPäätin läpivalaista munat uudelleen, jotta saisin paremmin selville miksi niistä ei tullut mitään. En tiedä mikä puusilmä olin ekan valaisun aikana ollut, koska silloin kaikki munat näyttivät mielestäni hedelmöittyneiltä. Nyt kuitenkin ihan selkeästi näkyi, että vain kaksi viidestä oli hedelmöittynyt. Näistä kahdesta olisi voinut siis kehittyä kaksi pientä undun poikasta, mutta ikävä kyllä nämä kaksi olivat muna ykkönen (kuvassa) ja kakkonen, eli just ne joita Tuutti ei alkuun hautonut ollenkaan. Niiden kehitys oli siis tyssännyt ihan alkuun eikä pieni alkio ollut kehittynyt ilman haudontaa :/

Loppuajasta Tuutti hautoi kuten pitääkin ja mua kävi sitä niin surku kun se vielä ihan viime päivinä siirteli muniaan ja jutteli hiljaa niille öisin. Törppökin päivysti pesäorrella odotellen jo selkeästi pikku tipusia. Mutta ei voi mitään...nyt Tuutti saa kuitenkin levätä kesän alkuun ja sitten koitetaan uudestaan. Pistetään ensimmäinen kerta siis harjoittelun piikkiin ja toivotaan parempaa onnea ensi kerralla :)


4 kommenttia :

 1. Voi kurjuus, Tuutti parka! Mä olen täällä jännityksellä seurannut haudontahommia, vaikka en ookaan kommentoinut aikoihin. No jos ensi kerralla sitten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanos muuta, kyllä kävi niin surku Tuutti rukkaa :/ Mut hei kiva kun nyt jätit kommenttia :)

   Poista
 2. Voi ei, mä olin ihan varma, että jostain kuoriutuu pikkuinen tipu :/. Toivottavasti seuraavalla kerralla onnistuu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mäkin ja kovasti täällä jo odoteltiin pientä piiperöistä - edes yhtä! :( Kiitos tsempistä, onneksi tällä meidän undupariskunnalla on vielä rutkasti kevättä rinnassa :P

   Poista