HAUTOMOSSA

Tuutti muni lopulta viisi munaa joita se on nyt hautonut kolme viikkoa (alussa tosin hautoi melko huonosti). Ykkösen olisi pitänyt jo kuoriutua, joten Tuutin käydessä päivittäisellä jaloittelullaan päätin tarkistaa ykkösen ja samalla myös muiden munien tilan läpivalaisemalla ne nopeasti niitä liikuttamatta.

Läpivalaisulla selvisi kaikkien munien olevan hedelmöittyneitä,  mutta ikävä kyllä muna numero ykköstä käy vähän surku sillä se ei ole hedelmöittymisestä huolimatta kehittynyt alkua pidemmälle. Tämä johtunee ehkä siitä, että Tuutti ensikertalaisena aloitti hautomaan kunnolla vasta kolmannen munan ilmestyttyä.  Tässä kolmen viikon aikana ykkönen onkin ollut usein erillään muista eikä sitä ole enää haudottu tämän viimeisen viikon aikana.
Lopuista neljästä ainakin kolme munaa näytti omaan silmään hyvin kehittyneiltä, mutta yhdestä en ole aivan varma, koska sen ilmapussi on munan pitkällä sivulla eikä kärjessä kuten muilla. Yhdellä munalla (mielestäni oli kakkonen) on enää pienen pieni ilmapussi näkyvissä ja jos olen tulkinnut kakkosen tilan oikein pitäisi sen kuoriutua nyt minä hetkenä hyvänsä, mutta kuitenkin ihan viimeistään torstaina.

Päätin varmuuden vuoksi lisätä ilmankosteutta laittamalla pesäpöntön päälle kostean pyyhkeen. Silti hiukan pelkään, että olen tulkinnut munien tilat väärin ja ne kaikki ovatkin suutareita tai eivät syystä tai toisesta tule näkemään päivänvaloa...no okei ehkä alan vaan vainoharhaiseksi yhdessä Törpön kanssa (joka päivystää jatkuvasti pesäorrella). Tuutti poistuu enää tuskin lainkaan pesästä enkä ole sitä kertaakaan häirinnyt sen ollessa sisällä pesässä, joten loppujen munien kohtalon näyttää vain aika :)


Pitäkäähän peukkuja! :)
 

2 kommenttia :

 1. Voi, kun alkoi ihan säälittämään tuon nro 1:n takia :/. Toivottavasti joku edes kuoriutuisi :). Kiva, kun teet näistä postauksia - itseäni ainakin tämä bird project kiinnostaa, koska en ole aikaisemmin sen enempiä lintuihin tai munien kehittymiseen perehtynyt :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, pikku raukka <3 Näyttää nyt siltä, ettei mikään kolmesta ensimmäisestä munasta kuoriutuisi...Tuutilla on munien hautominen ollut muutoinkin vähän hakusessa kun se ei meinaa saada niitä kaikkia pysymään allaan- aina kun se törkkää nokalla yhtä munaa syvemmälle alleen kierii joku munista vatsan alta pois. Kahdella vielä olisi toivoa - katsotaan kuin käy :)

   ps. kiva kuulla, että bird project kiinnostaa :)

   Poista