UNELMIEN HÄÄMATKALLA: KULTTUURISHOKKI LENTOKENTÄLLÄ & YÖPYMINEN KUTALLA

Jos oltiin oltu häälahjaylläristä ihan onnesta soikeana Helsinki-Vantaalla niin vähintään yhtä yllättyneitä oltiin Balin päässä Denpasarin kentällä. Ainoa vaan, ettei yllätys ollut ollenkaan mieluinen vaan saatiin kokea kuinka turisteilta koitetaan törkeästi nyhtää rahaa jo heti ensikosketuksessa Balin maankamaraan.


Lentokentän henkilökunnalta vaikuttavat miehet seisoivat meidän matkalaukkujen kanssa hihnan edessä, kun tultiin maahantulotarkastuksesta. He kysyi oliko laukut meidän ja kun vastattiin myöntävästi he tarttui meitä käsivarresta ja pyysivät ilman hymyn häivääkään tulemaan mukaan. Me ei edes hievahdettu, joten miehet irrottivat otteensa. Tästä huolimatta he kuitenkin lähtivät vetämään meidän laukkuja poispäin ja juostiin Nurren kanssa miesten perään luoden toisiimme huolestuneita katseita.

Oltiin siis ihan puulla päähän lyötyjä, kunnes muistin lukeneeni näistä tyypeistä ja tajusin, ettei he mitään henkilökuntaa ole. Nämä kolme miestä veivät meidät matkalaukkujen valaisun läpi ja sitten alkoivat kinuamaan rahaa kaikille kolmelle tästä puolen minuutin projektista. Miehet eivät antaneet meidän mennä terminaalista ulos, koska meidän piti ensin maksaa heille.  

Balilla mies on perheen pää ja selkeästi ylemmässä asemassa naiseen nähden, joten he koittivat saada hämillään olevaa Nurrea kaivamaan kuvetta. Miehet olisivat halunneet "palvelustaan" 100 000 rupiaa (n.6,40€) per naama, joka on paikalliseen hintatasoon nähden aika iso summa. Tässä vaiheessa mulla saattoi ehkä hieman *köhköh* palaa päreet 17 tunnin reissaamisen jälkeen ... 


...ja miehet jäi ilman rahojaan. Taisin olla yksi hullu länsimaalainen naisihminen niille liikaa, että lopulta ottivat ja lähtivät. Miehet taisivat loukaantua, kun sanoin arvostavani herrojen palveluja 20 000 rupian edestä (n.1,30€).

Kun matkalaukkujen kanssa päästiin kentän ulko-ovista ulos jatkui matkalaukkujen havittelu. Yksikin mies koitti siirtää matkalaukkuani vaikka pidin siitä kiinni ja ilman muuta halusi rahaa, koska onnistui liikuttamaan sitä sen viitisen senttiä vasten tahtoani. Samaan aikaan meille tarjottiin kyytiä jokaisesta ilmansuunnasta. Onneksi oltiin valmiiksi tilattu kyyti hotellilta ja sukunimellämme varustettua kylttiä heiluttanut kuski löytyi yllättävän helposti siitä satapäisestä kuskilaumasta :) 

Kentällä kävi kyllä mielessä ajatus, että onko koko reissu nyt tällaista yhtäjaksoista ahdistavaa tuputtamista ja väkisin rahastamista. Onneksi lentokentän kulttuurishokki ei kuitenkaan toistunut missään muualla (ei edes samaisella kentällä odotellessamme Singaporeen lähtevää paluulentoa) ja saatiin tutustua Baliin ihan rauhassa.

Kello oli jo yli yksitoista paikallista aikaa, kun huristelimme lentokentältä kymmenen minuutin ajomatkan päässä olevalle Kutan hotellillemme. Otin täältä vain yhden kuvan, mutta hotellin omista kuvista tunnelma kyllä välittyy hyvin.


Kutan hotelli: 100 Sunset 2


Yksi yö deluxe with balcony & pool view huonetyypissä kustantaen
n.50€ sis. aamupalan, wifin & noudon lentokentältä.

Hotellin virallinen tähtiluokitus on kolme tähteä vaikkakin tämä pieni moderni hotelli on tällä hetkellä rankattu Kutan top5 hotelleihin TripAdvisorissa. Erinomainen hinta-laatusuhde! Hotelli oli hyvällä paikalla, mutta silti meidän onneksi hiukan syrjässä Kutan kovimmilta menomestoilta, joka hyvien unien kannalta oli meille aika oleellista. Hotellissa vallitsi rento ja välitön tunnelma ja ehkä tästä syystä se tuntui oikein kotoisalta.


Meidän huone oli siisti, iso ja varustettu kaikilla mukavuuksilla. Hotellissa oli oikein mukava ja huolehtivainen henkilökunta ja nätti baari/ravintola. Uima-allas oli myös kivan kokoinen ja syötiinkin sen reunalla iltapalaa heti kun oltiin juotu yhdet hermodrinkit baaritiskillä sen lentokenttä episodin jälkeen :D


Seuraavana aamuna meillä oli aikainen herätys joten aika pian kävimme unten maille. Kaikki tuntui sujuvan kuin tanssi: Gili Gili Fastboats oli ilmoittanut hotellille ajan milloin tulee meitä hakemaan ja hotelli luvannut tehdä herätyssoiton ja pakata meille aamupalaa mukaan. Kun kaikki tuntui rullaavaan ilman, että itse tarvitsi tehdä yhtikäs mitään, oli mitä ihaninta laittaa silmät kiinni ja nukkua pitkästä aikaa kunnon unet.

100 Sunset 2 kuvat täältä.


4 kommenttia :

 1. Mua niin inhottaa noi huijarit ulkomailla. Meidän häämatkalla Roomassa näki myös näitä turisteja huijaavia miehiä. Meiltä otettiin 55 € Espanjalaisilla portailla, kun yks mies tuli yht'äkkiä ottamaan mun miehen kädestä kiinni ja laitto ranteeseen narun pätkän kiinni. Vaati tästä 25€ ja samalla toinen mies ottaa mun käden ja laittaa siihenkin narun. Ne alko jo olemaan sen verran iholle tulevia tyyppejä, että meidän oli pakko maksaa se 55€ :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui kamala, no tuo kuulostaa jo oikeasti ihan pelottavalta! :O Tämä meidän tapaus oli onneksi lähinnä vain tungettelevaa, töykeää ja ärsytyskynnystä nostavaa vänkäämistä. Se parisen kymppiä kuitenkin paikan halpaan hintatasoon verrattuna oli todella paljon.

   Poista
 2. Ah, mä niin muistan kans noi laukkujen havittelijat siellä Denpasarissa. Hitto ne oli sinnikkäitä ja ärsyttäviä! Meiltäkin yritettiin viedä rinkat selästä mut juostiin karkuun :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, no rinkkojen vienti selästä on jo ehkä vielä röyhkeempää :P Onneksi pääsitte kuitenkin karkuun ;)

   Poista