MIKÄ IHMEEN KANGASNAAMIO / SHEET MASK?

Jo vuosia aasiassa villinneen täydellisen ihon salaisuus sheet mask eli suomalaisittain kangasnaamio on yleensä puuvillasta tehty kasvojen muotoinen kaikilla olennaisilla aukoilla varustettu "kasvoliina", joka auttaa aineita imeytymään ihoon ja pitämään kosteuden siellä. Tällainen naamio on yleensä aina yksittäispakatussa pussissaan, jossa se pysyy kosteana ja imee itseensä pussissa olevia uutteita ja muita tuotteen toiminnan kannalta tärkeitä aineita. Naamio voi olla tehty myös muista materiaaleista, kuten toiseksi ihoksikin nimetystä bioselluloosasta.


MINKÄLAISIA KANGASNAAMIOITA ON?

Tuhansia erilaisia naamioita hyvinkin erikoisilla raaka-aineilla aloesta hyaluronihappoon ja hedelmistä etanan limaan. Pakkaukset on yleensä syötävän söpöjä, mutta kyllä ihan "asiallisen" näköisiäkin pakkauksia löytyy :)


KUINKA NAAMIO LAITETAAN?

Naamio on alkuun hankala saada kasvoille niin, ettei siinä olisi ryppyjä. Ohuemmat naamiot saa helpommin laitettua ilman rypyn ryppyä, kun paksumpia puuvillanaamioita voi olla hankala tai jopa mahdoton saada tasaiseksi. Harjoitus tekee kuitenkin mestarin.

Ohuet naamiot sitovat tehokkaimmin kosteutta ihoon, mutta ne repeävät herkemmin. Tästä syystä niissä on pakkauksessa olessaan kiinni helmiäispaperi, joka poistetaan sen jälkeen kun naamio on taiteltu auki. Paksummat kangasnaamiot on yleensä taiteltu pussiin sellaisenaan, koska repeämisvaaraa ei ole.




ERILAISIA KÄYTTÖTAPOJA

Jos haluat naamiosta tehokkaamman avaa ensin ihohuokoset käymällä suihkussa / kylvyssä / saunassa tai voit laittaa naamiopussin hetkeksi lämpimään vesihauteeseen. Kuumana kesäpäivänä tai aamuna jona kasvot ovat hiukan turvoneet kannattaa naamiopussi laittaa hetkeksi jääkaappiin tai jopa pakkaseen jos haluat herätä kunnolla ;)

Pussin pohjalle jää yleensä uutetta/seerumia, jotka kannattaa käyttää esim. kaulalle, decolteelle tai kuiville alueille, kuten kyynerpäihin ja talven kuivattamille jaloille. Jos pussiin ei ole jäänyt ylimääräistä uutetta sitä löytyy vielä naamiosta käytön jälkeen mikäli se on edelleen kostea. Näin voit sivellä loput naamiossa olevat uutteet itse naamiolla esim. käsivarsiin tai vaikka koko keholle.


KÄYTÄNNÖN JUTTUJA

Tätä naamiota ei kannata tehdä pienten lasten nähden, koska näytät jo aikuistenkin mielestä aivan Hannibal Lecteriltä. Naamion kanssa ei kannata aivan kauheasti liikkua eikä etenkään jutella, koska näin naamioon tulee herkemmin ryppyjä tai naamio irtoaa osittain/kokonaan kasvoilta.


MISSÄ NÄITÄ MYYDÄÄN?

Suomessa nämä ovat vielä hyvin harvinaisia eikä näitä myydä monessakaan paikassa. Korealaisia Acaci naamioita saa ostettua ainakin täältä, mutta muiden merkkien kanssa on käännyttävä ulkomaalaisten nettikauppojen, kuten YesStyle:n Sasa:n ja puoleen. Jälkimmäisestä paketit tulevat tullin kautta ja näin tilauksen kokonaissummasta postituskuluineen maksetaan vielä alv.24%. Myös e-bay on oiva paikka löytää ihania kangasnaamioita, mutta ikävä kyllä moni kauppias siellä myy feikkejä.


15 kommenttia :

  1. Joitakin kangasnaamioita saa ihan Prismoista ja Seppälöistä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! En ole niitä siellä aikaisemmin nähnyt, mutta pitääpä seuraavalla kerralla katsoa tarkemmin ja ottaa testata onko ne mistään kotoisin :)

      Poista
    2. "ottaa testata" eli siis koittaa testata ;)

      Poista
  2. Ootko koskaan kokeillu tilata vaatteita tuolta YesStylestä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi, kysytkin vielä! Kosmetiikan lisäksi on tullut tilattua vaatteita, iPadille kolmet kotelot, parit laukut ja kengät....jatkanko? :D Itseasiassa tässä kuvassa mulla on juurikin YesStylesta tilattu musta pitsipaita päällä ;) Laatu vaihtelee, mutta pääasiassa on tullut tosi hyvänlaatuisia vaatteita ja asusteita. Nytkin siellä on muuten ilmainen toimitus yli 25$ tilauksiin (myös Suomeen!) eikä tilaukseen tule mitään lisäkustannuksia Suomen päässä ja paketti tulee suoraan lähipostiin ;) Tilausaika vaihtelee viikosta kahteen. Kerran sain kolmessa päivässä paketin ja olin tosi järkyttynyt :D

      Poista
    2. Ou nou, onkohan nyt ihan pakko tilata :o löysin eilen jo monta ihanaa hametta ja mekkoa jotka olis aikalailla pakko saada...auh! Ja jos kerta postitkin on ilmaiset, niin onko mulla muuta vaihtoehtoa kuin tilata?! Ja toi pitsipaita on superihanan näköinen. sekö ei siis jää edes tulliin? Mulla on vähän huonot fiilikset tällähetkellä, tilasin strawberrynetistä toista kertaa ja nyt mun paketti on ilmeisesti hävinnyt maan päältä. Onneks ei ollut kallis, mutta harmittaa silti jos se ei koskaan tule.

      Poista
    3. En ihmetele kun siellä on kyllä NIIN ihania vaatteita! Kiitos, eikä se paita ollut edes kallis :D Ei mene tullin kautta ja oon tilannu tuolta jo useamman vuoden... silver tason asiakkuus saavutettu ;) No onpa sulla käynyt huono tuuri Strawberryn lähetyksen kanssa :S Sieltä en ole kun pari kertaa tilannut, mutta aina on tullut tosi nopeesti ja mitä pitääkin :( Kai laitoit sinne asiakaspalautetta?

      Poista
    4. Nonii, sinne meni tilaus, hupsista :D toivottavasti tulee pian! Nyt sain Strawberrytkin viimein kotiin. Ehdin käydä laittamassa mailia kahteen kertaan, ekalla kertaa vastaus oli norjaksi :D Tilaisin tuotteet jo maaliskuun loppupuolella. Alkujaan mun seurantakoodin mukaan tuotteet oli Suomessa 9.4. ja annettu Postille. Postin mukaan paketti ei ollut heillä. Nyt kun viimein sain englanninkielisen vastauksen mailiini sain kuulla, että paketti on tullut Suomeen 22.4..... whaat :D No jokatapauksessa kaikki mitä tilasin tuli perille, eli loppu hyvin kaikki hyvin. Ennen ei oo koskaan ollut mitään ongelmia nettitilauksien kanssa, ja nyt samaan aikaan mulla on ollut kaksi pakettia kadoksissa, eri paikoista tilattuja. Onneksi kaikki on nyt löytänyt kuitenkin perille!

      Poista
    5. Haha, norjaksi :D Huh, aikamoista säätöä näyttää olleen tuon sun lähetyksen kanssa ja näköjään ongelmat on kyllä olleet Strawberryn päässä. Toivottavasti nyt on parempi tuuri! YesStylen paketeilla saattaa mennä joskus kolmisenkin viikkoa, mutta aina ne on tulleet perille ja on ollut oikeat tuotteet. Mitä kaikkea tilasit, haluaisitko tehdä postauksen niistä? :D

      Poista
    6. Mielelläni :) haluaisitko postauksen ennen vai vasta tuotteiden tultua? Tilasin muutaman paidan, mekon ja sheet maskeja. Ja olisin mielelläni tilannut myös miljoona muuta juttua :D ihana paikka!

      Poista
    7. Jee, varmaan kivointa olisi jos postailisit vaikka kun tuotteet on tulleet niin voit samalla kertoa vastasiko vaatteet hyvin kuvausta ja tietty, olisi kiva kuulla mitä tykkäsit kangasnaamioista :D Haha, on todella koukuttava paikka! Just odottelen myös omaa tilausta saapuvaksi! Tilasin mm. Etude Housen I Need You kangasnaamioita

      Poista
    8. Eikä, mä tilasin nuo samat naamiot! :D ootko ennen kokeillut niitä? Mulla on ollut vaan Acacin kangasnaamioita, en oo aiemmin ulkomailta tilannut mitään naamioita.

      Mutta postaustoive laitettu mieleen, toivottavasti tulevat pian!^^

      Poista
    9. Eikä, vitsi mikä tsägä! Päästään sit jakamaan kokemuksia, saa nähdä onko meillä niistä sitten samat lempparitkin :D En ole kokeillut noita Etude Housen, mutta kangasnaamioita olen tilannut merkeiltä: My Beauty Diary, My Scheming, Mask House, Skinlite, Methode Swiss ja ne on kaikki olleet tosi hyviä. Paitsi tuo Methode Swiss oli vähän omituinen, mutta se onkin sveitsiläinen ja nuo muut korealaisia :D Jep peukut pystyyn, että paketit tulisivat pian!

      Poista
    10. Aika hassua, meinasin vielä tulla kysymään et mitä naamioita mun kannattais tilata, mutta nuo näytti kivoilta niin aattelin sit kokeilla onneani :D no toivottavasti tykätään niistä!

      Poista
    11. Haha, samoilla perusteilla mäkin ne valitsin - ne oli niin söpöjä ;D No okei kävin lukemassa myös muutamat arvostelut niistä, mutta kuitenkin. Mä ainakin uskon vahvasti, että tykätään :D

      Poista