TYTTÖ SINÄ OLET TÄHTI

Jo heti syntyessään Neiti Nugetin silmät olivat kuin kaksi pientä tuikkivaa tähteä, niin kirkkaat ja tarkkaavaiset, ettei neiti vaikuttanut katseen perusteella kätilöidenkään mielestä vastasyntyneeltä. Luonne vaikutti jo ensimmäisten päivien perusteella temperamenttiselta, mutta kuitenkin iloiselta ja lempeältä. Etunimeksi meillä oli jo ennestään kaksi vaihtoehtoa ja vauvan nähdessämme toinen nimistä oli molempien mielestä juuri se oikea. Lopulta päädyimme valitsemaan tytölle kolme nimeä...


Stella on latinaa ja tarkoittaa tähteä. Tytöllä oli alusta asti iloisena tuikkivat silmät ja ns."vanha katse", jonka vuoksi Stella tuntui juuri oikealta nimeltä hänelle. Samalla nimi on kansainvälinen ja sopivan voimakas, mutta kuitenkin feminiininen nimi temperamenttiselle, mutta suloiselle punertavahiuksiselle tytölle. Jotenkin tykkäsimme myös nimen soinnista suussa ja se sopi hyvin yhteen sukunimen kanssa. Stella on vaikea nimi pienen muodostaa, joten odotamme kuulevamme nimen "Tella" monen monta kertaa, ennen kuin tyttö osaa lausua nimensä oikein ;)

Aurora tulee sanoista Aurora Borealis eli revontulet, mutta sellaisenaan tarkoittaa latinaksi aamuruskoa.  "Aurora" on myös ensimmäinen kaunokirjallisuuden kirja jonka olen lukenut lapsena ja koska itse olen saanut molemmat etunimeni kirjan mukaan, jatkuu sama perinne Stellan kohdalla toisen nimen kohdalla :) Aurora oli myös nimi jonka me molemmat kirjoitimme ylös suhteen alkuvaiheessa pelatessamme parisuhdepeliä jonka kysymyksenä oli "minkä nimen antaisit lapsellenne?". Oltiin ihan puulla päähän lyötyjä, että miten kaikista maailman nimistä oltiin kirjoitettu juuri sama nimi! Pitkään nimi Aurora oli siis meidän suosikkimme juuri tästä syystä, mutta lopulta totesimme, että etunimeksi voimakastahtoiselle pienen ihmisen alulle se oli jotenkin liian hempeä...tai ainakin meillä mielikuva Aurorasta on sellainen pyhimyksen perikuva tyylillä Prinsessa Ruusunen.


Isabella valikoitui kolmanneksi nimeksi vasta kolme viikkoa ennen ristiäisiä. Olimme miettineet kahden etunimen kaveriksi jotain pidempää nimeä jonka sointi olisi sama kuin etunimessä. Tämä tarkoitti sitä, että nimen piti päättyä päätteeseen -lla. Isabellan kilpakumppanina oli uudempi muunnos Isella, mutta tykästyimme kuitenkin enemmän klassiseen ja romanttiseen Isabellaan.


Huomenna blogissa vilahtelee Stella tonttu jouluasussaan ja tiistaina kurkistamme neidin saamiin lahjoihin (joita on muuten ihan liikaa! :P). Joulun jälkeen palataan kastejuhlan tunnelmiin :)

2 kommenttia :