SEOULMATE & HOMESTAY FAMILY

Etelä-Korean reissuun enää 67 päivää, enkä voisi olla enempää innoissani! :D Paljastinkin jo aikaisemmin, että mun alkuperäiset suunnitelmat lähteä yksin reissuun muuttuivat kun sainkin yllättäen matkaseuraa. Mun kanssa reisuun lähtee jennahoo blogin Jenna, jonka tapasin ensimmäistä kertaa viikko sitten k-pop bändi Historyn keikalla (keskiviikkona tulossa meet&greet postaus).

Reissun kesto on sellaiset 18 päivää jonka alussa suunnataan vajaaksi viikoksi lentokenttäkaupunki Incheonin ja pääkaupunki Seoulin välimaastoon Bucheoniin. Bucheonissa yövytään paikallisen perheen luona johon kuuluu perheen äidin ja isän lisäksi kaksi yläasteikäistä tyttöä sekä isoäiti. Perhe vaikuttaa tosi mukavalta ja sain jo viime vuoden puolella kattavat kuvalliset ohjeet kuinka heille pääsee metrolla (Seoulin alueen metrokartta on tyyliin Lontoon metrokartta potenssiin neljä) :D Homestay perheellä vaikuttaisi olevan myös aivan ihana talo, jonka terassilta on ihan hullun kauniit maisemat vieressä olevalle puistoalueelle. Pitää vissiin ottaa lenkkitossut matkaan, koska Bucheon on täynnä puistoja ja tollaset maisemat nyt vaan huutaa lenkkeilemään :D
Meidän saapumispäivänä Seoulin ytimessä on upea Lotus Lantern paraati, jolla juhlistetaan Buddhan syntymää ja kaupunki täyttyy upeista lyhdyistä. Juhlallisuuksia meitä vie ihmettelemään jo nyt aivan ihanalta vaikuttava homestay perhe :) Tällainen juhla heti alussa on kyllä tosi hyvä tilaisuus tutustua perheeseen ja korealaiseen kulttuuriin :)

Metro onneksi liikkuu todella hyvin ja näillä näkymin tehdään Jennan kanssa Bucheonista käsin omatoiminen retki Korean Folk Villageen, jossa on kuvattu paljon korealaisia historiallisia draamasarjoja. Toivon kanssa, että Jennaa kiinnostaisi Lotte World tai Everland teemapuistot, koska ainakin jompaan kumpaan mun on päästävä...unohdin kysyä siitä viimeksi kun nähtiin (niin, että miten ois Jenna? :D).

Perheen isoäiti on ollut Suomessa kerran aikaisemmin ja ilmeisesti koko perhe haluaisi matkustaa tulevaisuudessa Suomeen. Osaksi tästä syystä perhe on aika innoissaan, että saavat kaksi suomalaista nuorta naista asumaan heille :) Isoäiti ja tytöt ovat kuulemma kovia k-pop faneja, joten en malta odottaa, että pääsen jorailemaan heidän kanssa, haha.

Homestay perheen luota jatketaan vajaan viikon oleilun jälkeen Seoulin ytimeen, mutta sille pitänee pyhittää kokonaan oma postaus.

Ollaan ajateltu, että vietäisiin perheelle tuliaisia Suomesta. Olisko teillä ideoita? :)

Kuvat: Airbnb
 

2 kommenttia :