BCN DAY 3 - KALOJA, GAUDÍA & KATUTAITEILIJOITA

Ikibanasta suunnattiin tsekkaamaan Barcelonan Akvaario, Gaudín oudon kaunis Casa Batlló ja La Ramblan toinen toistaan upeemmat katutaiteilijat. 

Gaudín suunnittelema Casa Batlló käytiin tsekkaamassa vain ulkopuolelta, mutta jo ulkoa käsin siitä sai melko aavemaiset vibat. En yhtään ihmettele jos lempinimekseen saanutta "luutaloa" on HIUKAN kummeksuttu 1800- luvulla... olisi ollut kiva nähdä ihmisten reaktiot kun talon julkisivu paljastettiin. Sisällä ei tällä kertaa käyty, koska pitihän sitä jotain jättää seuraavaan reissuun  :P

Akvaario oli pettymys. Mun mielestä Helsingin Sea Life on paljon viihtyisämpi ja altaat (ja kalat) paremmin hoidetut. Allas onneksi vaikutti kuitenkin isommalta kuin Sea Lifen, vaikkei se tietysti tarpeeksi iso ole sen suurimmille asukeille. Pingviinitkin näyttivät tympääntyneiltä asumuksessaan joka oli mielestäni niille myöskin liian pieni. En suosittele ollenkaan - ei missään nimessä ollut sisäänpääsymaksun arvoinen. Sen sijaan Lissabonin Oceanario Portugalissa on paikka jota voin suositella - siellä selkeästi panostettiin eläinten hyvinvointiin mikä näkyi mm. pingviinien leikkisyytenä ja aktiivisuutena. Tämän lisäksi pingviinit eivät olleet missään ns.häkissä vaan niiden melko ison ja viihtyisän alueen ihmisten kulkureitistä erotti vesi ja kaide. Mutta siis älkää käykö tuolla Barcelonan Akvaariossa.


Katutaiteilijat nähtiin La Ramblalla kun oltiin menossa etsimään hyvää ravintolaa. Mun mielestä toi Mad Hatter oli ihan sairaan onnistunut - kulmakarvoja myöden :D Ja tuossa liivin päällä olevat lankarullat oli tosi kiva yksityiskohta. Olishan näitä kauemminkin ihmetellyt, mutta nälkä ajoi eteenpäin.

Löydettiin kiva pieni ravintola kadun varrelta jossa syötiin kaikkea tosi terveellistä kuten kuvasta näkyy xD Miehet joi punkkua ja me otettiin Maitsun kanssa kaksin kannullinen skumppa-sangriaa. Ja voitteko kuvitella, ettei meidän päivä päättynyt tähän vieläkään vaan lähdettiin illallisen jälkeen tsekkaamaan vielä kuuluisaakin kuuluisampi Magic Fountain Show!

 ps. Seuraavassa postauksessa syynissä Neutrogenan Pink Grapefruit ihonhoitosarja, jonka jälkeen palataan taas Barcelonan reissutunnelmiin maagisen suihkulähteen merkeissä :)

<<< BCN DAY 3 - CHILLAUSTA ALTAALLA & JAPANILAIS-BRASILIALAINEN FUUSIOKEITTIÖ

BCN DAY 3 - MAGIC FOUNTAIN >>>

 

2 kommenttia :

  1. Tuosta akvaariosta voi selvästi olla montaa mieltä. Vain kämäsen Helsingin Sea lifen nähneenä tykkäsin paljonkin ja omasta puolestani suosittelen :) Näin muun muassa suhteellisen isoja haita livenä ensimmäistä kertaa elämässänija yksi niistä uiskenteli suoraan pään yläpuolella siellä lasituubissa. Näkyi hammasrivistö ja kaikki. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän siellä haita näki läheltä, mutta en voi missään nimessä suositella tota siitä syystä, että altaat oli kaloille ihan liian pieniä ja sitä tosiasiaa, että ylikallis sisäänpääsymaksu ei selkeästi mene asukkien hyvinvoinnin parantamiseen. Yksi niistäkin haista jotka nähtiin vaikutti aika sairaalta (kasvain?) ja en tiedä näitkö sitä joka kellui siellä pinnan tuntumassa - ei ollenkaan tyypillistä käytöstä haille. Tän lisäksi musta on väärin, että tota mainostetaan Välimeren suurimpana akvaariona mikä olis totta jos rakennuksesta 60% ei olis käytetty turhiin käytäviin ja matkamuistomyymälöihin. Pingviinit vaikutti kans niin apaattisilta muiden akvaarioiden pingviineihin verrattuna, etten voi kun miettiä et oliks niillä kaikki ihan ok. Mut niin kun sanoit voi näistä olla montaa mieltä ;) ♥ ps. käykää siellä Lissabonin Oceanariossa jos joskus meette sinne päin tai sitten Norjassa Bergenin akvaariossa - tykkäät niistä varmasti enemmän kuin tosta :)

      Poista