IT'S AN EGG!!! *_*

Täytyy kyllä sanoa, että on nopeaa toimintaa ollut meidän tipusilla. Laitoin 1,5 vko sitten pesäpöntön häkkiin ja tänään tupsahti ensimmäinen muna pesään. Tämä käytännössä tarkoittaa sitä, ettei siinä paljoa ole aikailtu vaan on ruvettu heti hommiin.  Tuutin vahanahan muutoksen uskon liittyvän onnistuneeseen paritteluun myös suoraan, sillä tasan viikko sitten kirjoitin mun bird project päiväkirjaan näin "Tuutti kävi ensimmäistä kertaa pöntössä ja sen vahanahka muuttui päivässä ruskeasta rusehtavan vaaleanpunaiseksi ja kuivan röpelöisen näköisestä ihan sileäksi."




Tuutti pysyttelee pesän lähistöllä ja viettää paljon aikaa pesässä, mutta ei ole aloittanut vielä hautomista. Tämä on käsittääkseni ihan normaalia ja yleensä toisen tai kolmannen munan tullessa emo alkaa jo hautomaan. Törppö on kyllä ehdottomasti vuoden isukki - Tuutin muniessa levoton Törppö tunki päänsä ja toisen jalkansa pesään typynsä seuraksi ja lohduksi ♥ Tuutti ei silti tästä huolimatta edelleenkään päästä Törppöä pesään ihan kokonaan :P

Miten tästä eteenpäin? Munien pitäisi nyt ilmestyä pesään joka toinen päivä ja noin kolmen viikon kuluuttua (kolme viikkoa siitä, kun Tuutti alkaa munia hautomaan) kuoriutua samassa järjestyksessä, kuin ne ovat pesään ilmestyneet. Poikasten ikäero voi mahdollisesti olla siis jopa parikin viikkoa. Pidetään peukut pystyssä, että edes muutama muna olisi hedelmöittynyt ja saataisiin meille huhtikuun puolivälin jälkeen pieniä undun untuvikkoja :)

Pitemmittä puheitta saanko esitellä muna nro.1 - niin pieni (2cm) ja söpö! :D Nopeasti näpsäsin munasta kuvan ja raapustin kulmakynällä (myrkytön, ei tahraa) ykkösen kylkeen sitä liikuttamatta, jotta tiedän jos joku muna jää välistä kuoriutumatta tai jos vaikka munaan tulee särö ennen kuin sen pitäisi kuoriutua (emo saattaa joissain tapauksissa vahingossa lävistää munan kynnellään). Tietysti merkitsemistäkään eivät kaikki harrasta, mutta itse halusin tämän tehdä näin ensimmäisen pesityksen yhteydessä...tosin saa nähdä pystynkö merkkaamaan enää loppuja jos ja kun Tuutti aloittaa hautomisen. En nimittäin halua häiritä turhaa tätä meidän ensikertalaista kun munan pukkaaminen maailmaan näyttää muutenkin ottavan koville :)



Kiirastorstaina pesään pitäisi putkahtaa muna nro.2 ♥ 


2 kommenttia :

  1. Pitäähän sitä nyt pääsiäiseksi munia olla ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sanos muuta! :) Nyt on pesässä jo kaksi munaa ja huomenna tulee kolmas ^_^

      Poista