COSTA DEL SOL DAY 6: ILMAN PASSIA KOTIA KOHTI

Noin päivä ennen lähtöä huomattiin, että Nurren passi oli KADONNUT...voi miten kiva juttu! Oltiin nähty se viimeksi repussa hotellilta lähdettäessä tokana päivänä, eikä sen jälkeen oltu sitä tarvittu. Huomasin tosin Nurren repun olleen auki, kun poistuttiin meidät hotellilta rantakadulle vieneestä taksista. Passin on ollut pakko tippua hotellin ja rantakadun välillä johonkin, vaikka Nurre tarkistikin silmämääräisesti kaiken muka olleen tallessa. Tosiaan pieni paniikki iski ja soitettiin päivää ennen paluulentoa hotellit ja taksifirmat läpi eikä kukaan ollut nähnyt kadonnutta passia. Lähenevä paluulentopäivä alkoi jo tuntumaan melko synkältä.




Nurre on aina pilkannut mua siitä, että olen ottanut meidän passeista kopiot ja pidän niitä mukana reissuilla. No ei naura enää, sillä kopion avulla Nurre todettiin Nurreksi Fuengirolan poliisilaitoksella ja hän sai paperin, jolla pääsi yhdessä kopion kanssa matkustamaan takaisin Suomeen ilman passia tai muuta henkilöllisyystodistusta. Ei sillä, etteikö oltaisi nukuttu viimeinen yö huonosti ja jännitetty lentäkentällä paperin painoarvoa passin korvikkeena :P


Ilmasta käsin bongailin jossakin Turkin tienoilla tosi upeita tilkkutäkki -tyylisiä peltomaisemia, joiden keskellä oli kaupunkeja ja turkooseja järviä...eli siis tosi komeita maisemia! Tosin kyllä kotimaakin on kaunis kesällä ilmasta käsin - niin ihanan vehreä ja täynnä järviä.

Passi -episodia lukuunottamatta oli kyllä tosi onnistunut reissu! Täytyy kuitenkin myöntää, että sitä osasi arvostaa ihan eri tavalla Suomen raikasta kesäilmaa tukahduttavan kuuman ja kostean (ehkäpä jopa Aurinkorannikon kesän kuumimman) viikon jälkeen.

<<< Costa del Sol DAY 5: Matkamuistoja iholla (kuva tatskasta lisätty!)


6 kommenttia :

  1. Hui kauhee, varmaan ollut hieman jännittävät oltavat, kun huomasitte passin olevan kateissa. Pitääkin muistaa tämä sun taktiikka, kun seuraavan kerran matkustelee, että ottaa passeista kopiot - hyvä vinkki! :) Onkohan tämä ihan maa kohtaista hyväksytäänkö kopio vai ei?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi no oli :D Ja kai Nurre olisi ilman kopiotakin päässyt takaisin Suomeen, mutta asiaa tuskin olisi keretty selvittämään ennen lennon lähtöä jos kopioita ei olisi ollut mukana :) Uskon, että ainakin Euroopassa yleinen käytäntö ja Nurre teki siis rikosilmoituksen passin katoamisesta ja sai tästä poliisin myöntämän todistuksen, jolla pääsi matkustamaan Suomeen :)

      Poista
  2. Mulla hävisi kerran passi Budapestissä, siinä oli kanssa hiukan jännitystä ilmassa. Meni vika matkapäivä ihan ketuiksi, mutta pääsin kotiin, jopa ilman passikopiota :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huh, no onneksi selvisit säikähdyksellä! Oliko sulla kuitenkin siis joku muu henkilöllisyystodistus mukana? En haluaisi kokeilla samaa jollakin USA:n paluulennolla ;D

      Poista
  3. Apua, matkustajan painajainen! Voin vaan kuvitella miten vähissä on yöunet olleet ennen lentoa.
    Meille ei oo onneks sattunut noin, mutta Italiasta tullessa miehen lompakko tippui lentokoneeseen ja matkasi takas Italiaan... siinä oli kans naurut vähissä. Onneks se löytyi sieltä päästä ja vielä isompi onni oli että mun setä oli vielä siellä, ja pystyi käydä noutamassa sen. Tän jälkeen on kyllä aika tarkastettu ettei siellä koneessa jää mitään penkkien alle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli unet kyllä vähissä ja naamakin oli sopivasti turvonnut aamulla yhdessä koko kropan kanssa kaksinkertaiseksi :D Yritettiin rantakadulla kovasti nauttia vielä brunssia ennen lentoa, mutta eihän siinä mitään oikein alas saanut :P

      No huh, siinä olisi voinut olla kiva uusiminen edessä kaikkien korttien osalta tilin tyhjentymisen mahdollisuudesta puhumattakaan :O No onneksi lompakko halusi vain karata pikapyrähdykselle Italiaan ja palasi sitten kiltisti kotiin ;D

      Poista