HYVINKÄÄN ASUNTOMESSUT 2013 OSA 2/2: INSPIRAATIOTA SISUSTAMISEEN

Lähitulevaisuudessa ei ole tiedossa oman talon rakentamista, mutta voi miten upeita taloja messulla olikaan ja aika ihania terasseja, patioita ja pihoja porealtaineen tai jopa uima-altaineen. Lähinnä siis itse olin sisustusratkaisuja fiilistelemässä ja yksittäisiä tuotteita bongailemassa sikon ja äidin kanssa. Meidän valitsema messupäivä oli niin kuuma ja hiostava, että siskon kanssa vitsailtiin meidän palkkaamisesta poreallasmalleiksi :P



OLOHUONEET

Wautsi vau, ihanan valoisia ja avaria olohuoneita! Vaikka itse tuskin tulen koskaan valitsemaan violettia sohvaa niin pakko kyllä ihailla esim. Deko- Talon (vasen alakulma) ja Durofix Kototalon (oikea alakulma) värikkäitä sisustuksia. Olohuoneista löytyi erityisen paljon sisustusideoita ja yksittäisiä tuotebongauksia esim. Villa Isoverin olohuoneesta (ylin kuva) bongattu Karl Andersson & Söner Itomaki sohvapöytä voisi olla hyvinkin potentiaalinen valinta meille...ellei se olisi niin pirun kallis! :D


Talvipalatsin olohuoneeseen oli tehty musta tehosteseinä (vasen yläkulma), johon oli aseteltu erikokoisista tauluista oikein toimiva kokonaisuus. Mustan ja valkoisen kontrasti toimii kyllä aina. Bongasin myös aika näpsäkän näköisen Iskun Berlin lattiavalaisimen (oikea alakulma). Voi kun meillä olisi sille vaan sopiva paikka....täytyy ehkä tehdä sellainen :D Bongasin myös juttuja joista tykkäsin, mutta jotka ei omaan sisustustyyliin istu esim. yhden olohuoneen sivupöydän harmoninen sisustustuotteiden kokonaisuus (vasen alakulma) ja Helmitalo Onnenhelmen upea sohvapöytä (oikea yläkulma).



RUOKAILURYHMÄT / KEITTIÖT

Keittiöt oli hyvin sovitettu koko talon tyyliin ja nähtävissä oli todella monen näköistä pöytää ja tuolia. Mieleenpainuvin itselle oli Talvipalatsin betoninen ruokapöytä (oikea yläkulma) kaikessa yksinkertaisessa tyylikkyydessään. Sen sijaan ruokailumaisemat olivat parhaimmat kohteessa 19 Omatalo Maisema (vasen alakulma).

Keittiöistä en viitsi sanoa mitään. Olihan ne ihan hienoja, mutta samanlaisia avokeittiöitä lähes kaikki.



TYÖHUONEET

Työhuoneiden väriteema tuntui olevan pitkälti joko mustavalkoista tai neutraalia vaaleaa. Kuitenkin tykästyin työhuoneeseen (alin kuva), jossa muutamat väripilkut saivat tummahkoon huoneeseen kivasti eloa. Tilaa huoneeseen tuntui tuovan myös kahden työpisteen käsittävän pitkän pöydän sijoittaminen ovea vastapäätä olevalle seinustalle. Meilläkin voisi ehkä kokeilla samaa jos keksitään miten muut huonekalut saataisiin fiksusti sijoiteltua huoneeseen.



MAKUUHUONEET

Voin todeta olevani tosi pettynyt. Okei, lasten makuuhuoneet olivat oikein kivasti sisustettuja, mutta jotenkin muiden makuuhuoneiden osalta tuntui loppuneen ideat kesken. Bongasin toki jotain yksittäisiä kivoja juttuja, mutta talo talolta makkarit tuntuivat toistavan itseään.

Ehkä isoin asia mikä jäi mietityttämään oli se, että pienen tytön huoneessa oli oma parveke, josta pääsi rappusia alas talon pihalle keinujen viereen. Toimii ehkä nyt, kun lapsi on vielä pieni, mutta ei kyllä kauaa tarvitse odotella, kun portaita pitkin karataan yöllä hengailemaan kaverien kanssa :P



VAATEHUONEET

Tykkään, tykkään...siis naulakoista! Yhdessä vaatehuoneessa komeili HAY Loop naulakko (vasen ylänurkka), joka saisi meillekin pian muuttaa, tosin valkoisena ja pienemmässä koossa.  Makkariin sijoitettuna siihen saa niin kätevästi ripustettua vaikka seuraavan päivän vaatteet. Olin aika yllättynyt, että messuilla kaikki nämä kivat naulakot oli sijoitettu pääasiassa tylsästi vaatehuoneisiin.

Mitä vaaatehuoneisiin tulee niin missä oli mun walk-in closet!? Pöh, ei missään. Jotenkin olin odottanut, että sinkkunaisen asumuksessa Hailuoto 153A:ssa olisi voinut olla sellainen. Olin hivenen pettynyt. Ainoa kiva oli Villa Domuksen makuuhuoneen sängyn taakse tehty puoliksi avoin vaatehuone...kai sille voisi antaa nimen half walk-in closet.



KYLPYHUONEET / KODINHOITOHUONEET

Kylpyhuoneisiin ja kodinhoitohuoneisiin en kauheasti kiinnittänyt huomiota, mutta se jäi mieleen, että tyylisuunta oli selkeästi joko koristeellinen tai pelkistetty. Ei kauheasti välimuotoja näkynyt. Tärkein bongaukseni tällä saralla oli itseasiassa modernihko liukuovi, joka oli tehty erottamaan kylpyhuone / kodinhoitohuone eteisestä (vasen alakulma). Paikka johon liukuovea meille kaavailin on työhuone, jonka tavallinen ovi tuntuu aina olevan tiellä ja vievän turhaa tilaa ollessaan auki.



TERASSIT & PATIOT

Harmi, että upeimmat patiot jäi kuvaamatta, mutta tässä kuvia ihan muutamista. Voisin kyllä ottaa any day tuon alimman kuvan uima-altaan! Näitä lähinnä kuolasin, että ei mitään syvällisempää arviointia näistä ;)


Mitään unelmataloa ei messuilla vastaan tullut, mutta suosikkeja sieltä kuitenkin löytyi tyyliin tällainen kivitalo olisi ihana, mutta toisenlaisella pohjaratkaisulla ja sen toisen talon terassilla ja sillä kolmannen talon keittiöllä jne. Kamerasta loppui akku kohteessa 20, joten hiukan harmitti kun hulppeimmat kohteet jäivät kuvaamatta.

Kävitkö Hyvinkään Asuntomessuilla? ^_^


2 kommenttia :

  1. Pakko sanoa että teit juuri parhaan asuntomessupostauksen. :D Tässä oli hienosti kerrottu vähän enemmän, eikä vain "olin asuntomessuilla tässä teille miljoona kuvaa", pisteet sulle tästä! :)

    Sain itse tästä paljon ideoita millaisen asunnon haluaisin sitten joskus. Nyt opiskelijana kun tulee asuttua vanhassa kaksiossa, jonka muodonmuutoksista ei voi päättää. :D

    Sitten joskus <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooh, kiitos Jenni! Ainoa mikä harmittaa on se, ettei mulla ole yhtään kuvaa mun lemppari messutalosta, mutta onneksi muut jutut tuli kuvattua talteen.

      Niinhän se menee, että kaikkea hyvää pitää odottaa ;)

      Poista